23.2.2015

Slidersit eli minihampurilaiset

Etsin netistä inspiraatiota viikonloppuna pitämiini bileisiin, sillä halusin tarjota jotain helposti syötävää, simppeliä ja suht edullista suolapalaa. Nähtyäni kuvia söpöistä minihampurilaisista olin ihan myyty. Noita on pakko saada! Nämä täyttävät edellä mainitut kriteerit, mutta kokoaminen vaatii hieman vaivaa ja jos kaiken tekee alusta asti itse (kuten minä tein) kannattaa aikaakin varata reilusti. Kaverin kanssa nämä valmistaa puolet nopeammin.
Täytteeksi voi valita periaatteessa mitä tahansa, mutta itse tyydyin vain majoneesiin, jauhelihapihviin, juustoon, ketsuppiin ja salaattiin. Omista versioistani tuli loppujen lopuksi kuitenkin vähän turhan isoja, mutta joka tapauksessa nämä olivat tosi hyviä ja saivat paljon kehuja osakseen :)

Itse aloitin väsäämisen jauhelihapihveistä, joita teen kaksinkertaisen määrän tällä ohjeella:

400 g jauhelihaa
1½ dl jogurttia
1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
suolaa, pippuria
paprikajauhetta

Sekoita jogurtti (esim kermaviili käy hyvin myös) ja jauhot sekaisin, lisää muna ja mausteet. Sekoita joukkoon jauheliha, kunnes taikina on tasaista mössöä. Ota taikinaa kuin tekisit lihapullia, mutta sen sijaan litistä ne pannulla paistinlastan avulla pieniksi pihveiksi.
Pannulle mahtuu kerralla monta ja kokonsa vuoksi pihvit paistuvat todella nopeasti, joten tämä on kyllä koko homman helpoin ja nopeimmin suoritettu homma! Kyseisestä ohjeesta tulee noin 25 minipihviä, kaksinkertaisena viitisenkymmentä.

Minisämpylöitä tein myöskin kaksinkertaisen määrän tällä ohjeella:

5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
n. 8 dl vehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä

Jos omistaa yleiskoneen, kannattaa sämpylät tehdä ehdottomasti sillä, mutta hyvin ne onnistuvat ilmankin, itsellänikään ei moisia hienouksia ole.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja sokeri. Lisää kaurahiutaleet, oliiviöljy ja pari desiä jauhoja, sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhoista joukkoon ja vaivaa käsin, kunnes taikina on kimmoisaa ja alkaa irrota kulhon reunoista sekä käsistä. Anna kohota puolisen tuntia.
Vaivaa taikinasta ilma pois ja pyörittele siitä pieniä sämpylöitä ja anna taas kohota hieman. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. 

IMG_0511

Koska tein molempia reseptejä kaksinkertaisen määrän, tuli näitä minihampurilaisia noin 50 kappaletta. Tähän määrään riittää paketti cheddar-sulatejuustoa sekä pussi salaattia. Majoneesia/hampurilaiskastiketta kannattaa varata reilusti.
Paras lopputulos toki tulee, jos kaikki komponentit tekee samana päivänä, mutta itse tein esimerkiksi pihvit paria päivää aiemmin ja pakastin ne. Kokoaminen kannattaa kuitenkin tehdä samana päivänä, mielellään paria tuntia aiemmin esillepanoa, mutta itsekin tein nämä aikaisin aamulla ja vasta illalla menivät tarjolle. Valmiisiin hamppareihin tökkäsin vielä coctail-tikun pitämään ne kasassa ja helposti käsiteltävissä.
  IMG_0591

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti