Karamellikakku (sopiva 22-26 cm irtopohjavuokaan)
100 g keksejä (kaura-, digestive-, marie-keksejä tms)
100 g voita/margariinia
4 dl kuohukermaa
pussillinen (á 160 g) Cloettan Tsinuski-toffeeta (tai muita vastaavanlaisia)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa (valmiiksi karamellisoitua)
6 liivatelehteä
Aloita latomalla karkit paksupohjaiseen (mielellään pinnoitettuun) kattilaan ja kaada kaikki kerma kattilaan myös. Kuumenna ja kiehauta karkit ja kerma koko ajan sekoittaen kunnes karkit ovat sulaneet. Jäähdytä hyvin. Kerman tulee olla kylmää vatkautuakseen uudelleen, joten tämä ensimmäinen vaihe kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen varsinaista kakun tekoa, esim. jo edellisenä iltana.
Murskaa keksit pieneksi muruksi joko käsin muovipussin sisässä tai tehosekoittimella. Sulata voi/margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle ja taputtele keksipohja tasaisesti sen pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Ota jäähtynyt, kylmä/viileä karamellikerma esiin ja vatkaa se kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä puolet karamellisoidusta maitotiivisteestä (mikäli saatavissa ei ole valmiiksi karamellisoitua maitotiivistettä, voi sitä valmistaa itse tavallisesti maitotiivisteestä. Ohjeita tähän löytyy mm. hakusanoilla kondensoitu maito keittäminen) ja sekoita tasaiseksi. Keitä pieni määrä vettä (alle ½ dl) ja liota liivatelehdet siihen. Vatkaa neste täytteen joukkoon huolellisesti. Kaada täyte keksipohjan päälle, levitä tasaisesti ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3-4 tunniksi. Kun kakku on hyytynyt, levitä loppu kondensoidusta maidosta kakun päälle.
Oaa tää kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta! :D Pakko pistää resepti ylös!
VastaaPoista