11.2.2019

Kiitos että olit siinä

On ihana havahtua siihen, että huomaa löytäneensä lähelleen monta ihanaa ihmistä. Näin on käynyt mulle monesti tässä viime aikoina. Parasta on, että kaikkien kanssa on sellainen fiilis, että voi olla sataprosenttisesti oma itsensä eikä tarvitse välittää, mitä he siitä ajattelevat, sillä kokemus on osoittanut, että kelpaan tällaisena kuin olen.

Yksi tärkeimmistä oivalluksista, mitä olen tähän astisessa elämässäni oivaltanut, on se, että ihmisiä tulee ja menee elämän aikana. Kaikkia ei ole tarkoitettu pysymään matkassa kaiken aikaa, osa taas on ja pysyy ja joidenkin kanssa sellainen päivittäinen ja arkinen yhteydenpito saattaa vähentyä tuntuvasti, mutta kuitenkin tietää heidän olevan siellä ja että ystävyys ei katoa mihinkään.
Mä myös jollakin tapaa uskon, että ihmiset meidän elämässä tulevat siihen tarkoituksella ja lähtevät tarkoituksella, oli se sitten omasta tai jonkun toisen aloitteesta. Itse en siis pode huonoa omaatuntoa, vaikka yhteydenpito moneen mun vuosien takaiseen kaveriin ja silloiseen ystävään on jäänyt, koska he ovat olleet elämässäni silloin tärkeä elementti, mutta koska elämäntilanteeni on nykyisin aivan toinen, ovat he jääneet sinne, milloin heitä on tarvittu. Eikä kyseessä ole suinkaan mitään ihmisten hyväksikäyttöä, eli että viettäisi aikaa jonkun kanssa vain koska haluaa tältä jotain vaan ihan puhtaasti siitä, että esimerkiksi lukiossa se koulumaailma oli käytännössä koko maailma ja siihen liittyvät ihmiset iso osa omaa elämää, mutta nyt se kaikki on ohi eikä mulla varsinaisesti ole enää mitään yhteistä niiden ihmisten kanssa. Se ei tarkoita, ettenkö muistelisi heitä lämmöllä ja mikäli joku uudelleen näkeminen järjestettäisiin, osallistuisin varmasti.

2019-02-11_10-59-49

Ja musta se, että ymmärtää joidenkin ihmisten kuuluvan sinne menneisyyteen, on tärkeää myös itsensä kannalta. Juurikin se, ettei pode syyllisyyttä siitä, että yhteydenpito on jäänyt tai että aikaa ei löydy kaikille - se useasti melko vähäinen vapaa-aika tulisikin mun mielestä käyttää niihin ihmisiin, joihin oikeasti haluaa eikä tavata ketään puolituttuja vain koska se kuuluu asiaan tai tavan vuoksi. Ja ihan samalla tavalla tulee ymmärtää, että jos on itse se ihminen, kuka ei ole enää mahtunut jonkun toisen elämään, ymmärtää asian, vaikka kuinka surettaisi. Tai siis mä itse jotenkin näen asiat niin, että ihmissuhteiden päättymiset eivät ole maailmanloppu tai mikään loppu ylipäätään, vaikka tietenkin hetken siltä saattaa tuntua, mikäli joutuu ulos jonkun elämästä täysin yllättäen.

Saan itseni kuulostamaan ehkä vähän omituiselta näiden ajatuksieni kanssa, mutta toivottavasti siellä toisessa päässä joku ymmärtää, mitä haen takaa! 
Pääpointti on siis olla kiitollinen niistä kaikista ihanista, erilaisista ihmisistä, joita elämässä on juuri nyt, miettimättä ovatko he siinä puolen vuoden, vuoden tai viiden vuoden päästä. Ja hyväksyen, että kaikkien kanssa ei tarvitse olla sielunsisko tai -veli, vaan arvostaa heidän läsnäoloaan sellaisena kuin se on. Ihmissuhteet kehittyvät erilaisiksi, eikä niiden kaikkien tulekaan olla samanlaisia.

2019-02-11_11-01-55

Ja samalla kaikille heille, ketkä eivät enää kuulu nykyiseen elämäntilanteeseen, mutta ovat joskus olleet merkittävä osa sitä: kiitos, että olit siinä. Minä en ainakaan olisi tässä juuri tämmöisenä ilman kaikkia niitä ihmissuhteita ja -kontakteja, joita mulla on joskus ollut, koska niillä kaikilla on ollut jonkinlainen merkitys minun elämään. Ja samalla se on lohduttava, voimaannuttava ajatus myös itselle: minäkin saatan olla merkittävä henkilö jonkun toisen elämässä sitä edes tietämättä tai tuon henkilön itsekään sitä tiedostamatta sillä hetkellä, vaikka kyseessä olisikin vain lyhyt kohtaaminen.
(Ja koskaanhan ei tiedä, jollakin menneisyyden ihmissuhteella voi olla merkittävä osuus joskus tulevaisuudessa. Ihmisethän eivät katoa mihinkään, vaikka he hetkellisesti meidän omasta elämästä katoaisivatkin.)

Ja niin, kiitos, että te olette siellä, lukemassa tätä ♥

PS. Postauksen selfiet eivät liity postaukseen mitenkään, halusin vain tunkea jotain kuvitusta postauksen tekstien väliin ja nämä oli kaikista iiseimmät lisätä :D

2 kommenttia: