17.4.2020

170420

Mukavaa viikonlopun alkua! En kyllä tiiä kuinka monelle teistä sillä on merkitystä, että on perjantai - kuulemani mukaan monella tuppaa menemään viikonpäivät ihan sekaisin. Ja perjantai-ilta ei pidä sisällään mitään erikoista, kotona ollaan tämäkin ilta.
Kaikkien mahdollisten suoratoistopalveluiden tuijottamisen sijaan päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tulla päivittelemään tänne kuulumisia - siitä hupaisasta faktasta huolimatta, että niitä varsinaisia kuulumisia ei kovin paljon ole... 

11

Aloitetaan tällä kuvaparilla. Vasemman puoleinen lounasruokakuva menee tosin niinkin pitkälle kuin maaliskuun puoliväliin - siihen kaikista kaaottisimpaan viikkoon, kun joka päivä päätettiin uutta ja lisää. Meillä oli tuolloin töissä palaveripäivä ja tiedettiin kaikki jo tuolloin, että ravintolat sulkevat ovensa jossakin vaiheessa, joten päätettiin käydä vetäisemässä vielä viimeinen lounas yhdessä. Kuulostaa dramaattiselta, mutta totuushan tuo :D
Toisessa kuvassa itse väsäämiäni brucetta-leipäsiä, jotka on sairaan hyviä! Valmistus on suhteellisen helppoa ja nopeaa: ensin valmistetaan yrttiöljy valkosipulista, oliiviöljystä ja halutuista mausteita. Sitten leikataan tomaatit ja sipulit hienoksi kuutioksi ja yhdistetään ne keskenään. Leivät voidellaan yrttiöljyllä, jonka jälkeen uuniin pahtumaan noin 10 minuutiksi (asteita saa olla joku 175 suurinpiirtein), jonka jälkeen tomaatti-sipuli-sekoitus kasataan leipien päälle. Murustin päälle vielä mozzarellaa, ja ahh, niin hyvää!

Pieni vinkki muuten tähän väliin: mozzarella on todella helposti pilaantuva tuote. Nimimerkillä sain aiheutettua itselleni pienimuotoisen ruokamyrkytyksen taannoin, kun käytin mozzarellaa, jossa kylmäketju ei ollut täysin eheä kaupan ja kodin välillä... eli suosittelen olemaan tarkka! 

14

Pojat ♥ Oma harmaapartani täyttää reilun viikon päästä 15 vuotta! Hän ansaitsisi kunnon bileet, mutta harmiksi tilanne on mikä on, ja juhlitaan hyvin pienellä porukalla - olettaen, että mitään ikäviä yllätyksiä ei ennen sitä tule (tätä sanoin jo vuosi sitten...) 

12

Olen muutaman viikon aikana ehtinyt muutaman kakunkin leipomaan! Keltainen kakku on herkullinen mango-passionjuustokakku ja toisessa kuvassa näkyy gluteeniton ja maidoton porkkanakakku sekä pieni vilaus Daim-juustokakkua. Koska leivon edelleen aika lailla omasta päästäni ilman varsinaisia reseptejä, en muista läheskään aina kirjata ainesosia ja määriä ylös, mikä helpottaisi reseptien julkaisemista pitkään jälkikäteenkin. Ehkä voisin yrittää tsempata tämän asian kanssa. 

13

Lomalla ehdin siivota kotiakin hieman enemmän, mutta vasemman puoleisen keittiökuvan uusi pöytä saapui itse asiassa vasta eilen. Sen paikalla oli aiemmin paljon isompi ja heikkorakenteisempi pöytä, jonka ääressä ei tehnyt mieli istua. Nyt nurkkauksesta tuli jotenkin paljon viihtyisämpi ja käytännöllisempi ja tuohon voisi istua yksin aterioimisen lisäksi tekemään kaikenlaisia muita juttuja!
Toinen kuva on makkarista, sain nimittäin äidiltäni aivan ihanat Vallilan lakanat ja ne pääsi käyttöön heti. Kuinka keväinen fiilis noista tuleekaan! 

15

Tämä kuvapari on vähän random, muttei anneta sen häiritä! Aamuinen kuva on tältä aamulta. Vaikka töitä on vähemmän, niin aikaisia aamuja valitettavasti ei, hahha. Jostain syystä mulla menee niin, että kun on pakko herätä aikaisin, juurikin vaikka töihin, on herääminen monesti työn ja tuskan takana. Kun taas vapaapäivänä mielelläni herään aikaisin, että ehdin tehdä mahdollisimman paljon kaikkea. Kai tämä on joku alintajuntainen juttu.

Toisessa kuvassa testaamiani kevään uutuusjuomia, joita on itse asiassa testattu reilusti enemmänkin, mutta näistä nyt oli tämmöinen kuvamateriaali olemassa. Persikan makuiselle zerolle en lämmennyt siinä määrin, että sitä uudestaan ostaisin. Crowmoorin Vodka Spritz oli tässä maussa ihan ok, mutta sarjan toinen, marjainen juoma ei ollut mistään kotoisin. Tämänkin kohdalla kyllä miettisin ostopäätöstä. Sen sijaan Happy Joen omenankukkainen uutuus oli pirteä ja viehättävä, omena oikein pureva ja kukkainen sivumaku hetken maistelun jälkeen yllättävän hyvä. Ostaisin uudestaan, ja pullokin on supersöpö!


Näiden juttujen lisäksi olen yrittänyt lisätä liikunnan määrää, nyt kun töissä tulee oltua lyhyempiä vuoroja ja näin ollen kulutusta tulee vähemmän ja sitä kautta energiaa liikunnan harrastamiseen ylipäätään jää. Olen pyrkinyt lenkkeilemään ja kotona olen tehnyt erilaisia lihaskuntotreenejä Youtuben videoiden avustuksella. Nyt takana on pari "lepopäivää", mutta huomenna lauantaina on vapaa ja ajattelin kehitellä jonkinlaista treeniä.
Ja totta kai olen katsonut Netflixiä ja Viaplayta. Meillä on vielä HBO Nordic:kin, mutta sieltä en ole hetkeen katsonut mitään. Netflixistä olen katsonut leffoja (mm. nostalgisoinut Twilight -saagan parissa ja kokenut siitä monenlaisia ajatuksia) ja Gilmoren tyttöjä, Viaplaylta puolestaan leffoja sekä Lostia ja Blacklistin 7.kautta. 

Miten teillä menee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti