4.4.2017

Kevään hyvinvointihaaste

IMG_4395 fringes IMG_4420 IMG_4385 neuletakki Gina Tricot / toppi Bershka / hame ja laukku New Yorker / kengät Converse

Ajattelin ottaa itselleni tähän kevään puhteeksi sellaisen hyvinvointihaasteen. Mä en ole täysin varma itsekään vielä, mitä se tarkoittaa ja pitää sisällään, mutta tässä on pikkuhiljaa ruvennut tajuamaan neljännes vuosikymmenen elettyään, että ei tämä keho pysy kunnossa tai hyvännäköisenä (en sano, että se on sitä nytkään, mutta tajuatte pointin) itsestään. Puhuimme asiasta työkaverien kanssa juuri vähän aikaa sitten ja kyllä se vähän masensi, kun tajusi, ettei itse tule näyttämään miltään JLo:lta neli-viisikymppisenä. Enkä todellakaan ole niin turhamainen, että siihen haluaisin edes tähdätä, mutta en halua myöskään olla sellainen keskivartalolihava tanakka täti, jolla on lyhyehkö tätikampaus ja aivan liian kalliita ihonhoitotuotteita siihen nähden, ettei niiden käytöstä jää mitään näkyvää etua. 

Ulkoilua mulla tulee luonnostaan monen tunnin edestä viikosta ja käveltyjä kilometrejä noin 20-30 viikossa mikä tekee noin 80-120 km kuukaudessa, eli siltä kannalta katsottuna koen asioiden olevan ihan kunnossa, mutta tämän lisäksi pitäisi tehdä muutakin. Ajatuksissa on ainakin:

- lisätä vedenjuontia huomattavasti (olen yrittänyt kiinnittää tähän huomiota mutta juon edelleen liian vähän)
- yrittää muistaa ottaa lisäravinteeni ja vitamiinini (niitä on koko ajan kaapissa, mutten koskaan muista ottaa niitä...)
- tehdä yksi hölkkä/juoksulenkki viikossa (ilman koiraa)
- koittaa sovittaa jonkinnäköinen lihaskuntoa kohentava jumppa/treeni arkeen (minkä voi tehdä ihan kotona)
- kiinnittää erityishuomiota ihonhoitoon (koska tulee kesä ja kaikki ihon virheet ovat kesävaatteissa huomattavasti paremmin näkyvillä kuin talvisaikaan)
- vähentää herkuttelua (huomattavasti)

Mikään yllämainituista kohdista ei ole mahdoton, ei edes kaikki yhdistettynä, mutta koska olen niin mukavuudenhaluinen laiskiainen, jolla tarmokkuuskohtaukset kohdistuvat yleensä vain siivoamiseen, niin monesti nämä jää vain huomioimatta. Eli ennen kaikkea mun pitää löytää itsestäni se tarmo ja energia nähdä vaivaa oman fyysisen hyvinvoinnin eteen, kaikki tekemäni ratkaisut yleensä tuppaavat tukemaan vain sitä henkistä puolta, vaikka loppujen lopuksi se jatkuvalla mukavuusalueella pyöriminen ilman haasteita ei tee hyvää sekään. Joten nyt niskavillaote itestä, päättäväinen ilme naamalle ja tekemään ja toimimaan ainaisen miettimisen sijaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti