18.4.2017

Mun ruoka-aakkoset

Alkuperäinen suunnitelma oli laatia satunnaisuuksia sisältävä elämäni aakkoset -listaus, mutta pari ensimmäistä kirjainta keksittyäni keksin, että varmaan parempi tehdä tästä suoraan sellainen ruokaversio. Osaan kirjaimista oli helppo keksiä vaikka viisi eri juttua ja toisiin kirjaimiin ei sitten niinkään... yritin myös laittaa eri juttuja niin hyvässä kuin pahassakin ja välttää pääosin niin sanottuja itsestääselvyyksiä, vaikka niitäkin mukaan mahtuu muutama. Joten tässäpä ne ois, mun ruoka-aakkoset:

IMG_8560


Appelsiinimehu. Mulle tulee joskus ihan ääretön himo saada kylmää, vedellä lantrattua appelsiinitäysmehua. Varsinkin iltaisin. En tiedä mistä moinen!
Bataattiranskalaiset. Niin hyviä!
Creamy pepper. Melko usein valitsen tämän dippikastikejauheen, koska no, mustapippuri. Toinen suosikki on mikäs muu kuin ranch.
Donitsit, oijoi. Mainitsin itse asiassa juuri vähän aikaa sitten haluavani donitsipellin, jotta pääsisin kokeilemaan niiden tekemistä itse!
Etanat. En ole koskaan maistanut ja varmaan sillä linjalla jatketaan...

IMG_6540


Fetajuusto. Olen suuri juustojen ystävä ja feta kuuluu suosikkeihini. Kuten myös mozzarella, gouda ja cheddar. Ja oikeastaan aika moni muukin...
Guagamole. Aika ilmiselvä valinta tähän kohtaan, mutta itse tehty guagamole on vaan ihan parasta!
Herneet. Ne vihreät, pakasteissa myytävät kirkkaanvihreät herneet. Voi luoja, että ne on ällöttäviä.
Irtokarkit. Mun pahe ja heikkous.
Jäätelö. Tämähän jo tiedettiin. En pystyisi elämään ilman.
Kurkku. Suhteeni kurkkuun on melko mielenkiintoinen. En mitenkään erityisemmin himoitse sitä, ja melko harvoin ostan kotiinkaan, mutta voi morjens jos jossain on kurkkua sellaisenaan, esim. viipaleina tai dippipölkkyinä - saatan vetää vahingossa koko kurkun. Ja huom. ulkomaalaiset kurkut ei käy!

IMG_1173


Latte. Otan yleensä aina ulkona kahvilla käydessäni laten, mielellään jollain makusiirapilla, yleensä karamellilla tai vaniljalla.
Mustapippuri. Aina pakko olla purkki kotona tai maailmanloppu tulee!!
Nutella. Joskus oli aika, kun elin pimennossa. Asia on onneksi sittemmin korjattu, purkki kaapissa on nykyään vakiokalustoa ja aurinko paistaa.
Oliivit. Mä niin joskus vielä opettelen syömään ja pitämään näistä!
Pekaanipähkinä. En kamalasti syö pähkinöitä, mutta pekaanipähkinät on mun lemppareita!
Quesadillat. Näitä on pitänyt kokeilla kohta jo pienen iäisyyden ajan, mutten ole vieläkään niin tehnyt...

IMG_5441

Riisi. En oikeastaan koskaan syönyt riisiä, ennen kuin menin töihin intialaiseen ravintolaan ja opin, että sehän on ihan hyvää. Tosin en edelleenkään innostu mistään tummasta täysjyväriisi-villiriisi-jyväsiemensekoituksista.
Sipsit. Oli aikakausi, kun en syönyt näitä ollenkaan, nykyisin vähän enemmän, mutta olen silti huomannut, ettei nää varsinaisesti ole se mun juttu - valitsen lähestulkoon aina mieluummin jonkun makean herkun. Ja sipsejä en todellakaan syö, jos ei ole sitä dippiä!
Tonnikala. Ensinnäkään en erityisemmin pidä mausta ja toisekseen en syö tätä liikakalastuksen ja siitä koituvien muiden ongelmien takia. 
Undulaatti. Ensimmäinen u:lla alkava sana mikä tuli mieleen. Selvennykseksi: en ole syönyt eikä toivottavasti kukaan mukaan, ei varmaan nälkä lähde.

mangokakku

Vaahtokarkit dipattuna suklaaseen. Ahh ja oihh.
Wieninleike ja wasabi. Onko tällä kirjaimella jotain muuta? Ensimmäisenä mainittua söin viime kesänä ja se oli ihan hyvää.
X, missä? Ei ole varmaan jäänyt yhdellekään ihmiselle epäselväksi, että nää on mun lempparikarkkeja. Muistutin nyt tässä vaan varmuuden vuoksi.
Yrtit. Kuuluu hommaan! Pitäisikin muistaa ostaa kuivattua basilikaa ja oreganoa...

IMG_8652


Zero Cola. Inhoan kaikkia makeutusaineilla makeutettuja tuotteita ja tää ei tee poikkeusta. Elän asenteella ei aspartaamia ja jos tekee mieli, niin sitten jumalauta ehtaa tavaraa.
Å joella kerran... Riki Sorsaa tähän väliin!
Äyriäiset. Ei todellakaan.
Öl. Koska Suomi on kaksikielinen maa, pidän oikeutenani laittaa tämän tähän. Oluttahan en siis juo, koska se on kaikissa muodoissaan ja merkeissään pahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti