4.7.2018

Ravintolavinkit Amsterdamiin

Varoitus! Ei ehkä kannata lukea tätä postausta nälkäisenä, sillä nyt ois nimittäin luvassa muutama vinkki Amsterdamin ravintolatarjontaan. Amsterdamissahan noin yleisesti ei tarvitse kissojen ja koirien kanssa ruokapaikkaa lähteä etsimään, sillä ainakin omasta näkökulmasta tarjonta on todella runsas ja monipuolinen, ja kohtuuhintainen. Suosittelen jopa tutustumaan tarjontaan etukäteen (tavallaan syy miksi itsekin tätä postausta kirjoitan...) sillä ei todellakaan kannata jäädä pelkästään ydinkeskustan alueelle, vaan mitä mainiompia ravintoloita löytyy hieman kauempaakin.

IMG_0676

VOHVELIT

Ensinnäkin, nyt tässä kaikki lupaa käsi sydämmellä, ettei ikinä koskaan matkusta Amsterdamiin niin, ettei söisi siellä ainakin yhtä vohvelia. Nämä oli niin hyviä!! Kaikki blogiani tarkemmin seuranneet ehkä tietävätkin, että vohvelit on mulle se juttu. Näissä pätee se, että mitä överimmät päälliset, sen kalliimpi ja myös sijainti vaikuttaa. Tähän mulla ei ole sanoa mitään yksittäistä kojua, että mistä saisi parhaimmat - itse söin kolme erilaista ja ne oli eri paikoista, mutta en osaa nimetä että joku niistä olisi ollut ylivoimaisesti parempi kuin toinen.

41293964240_067c2be2ba_o

GEFLIPT (Van Woustraat 15)

Päädyttiin tähän symppikseen ravintolaan oikeastaan ihan vahingossa, sillä oltiin saavuttu kaupunkiin paria tuntia aiemmin ja nälkä alkoi olla kova. Ruokalista ei ole kovin laaja, mutta vaihtoehtoja oli silti riittävästi, itse valitsin vegeburgerin. Palvelu oli superystävällistä ja hintaa burgerille, ranskalaisille ja kahville tuli noin 15 euroa.

41295622260_525c602852_o

COFFEECOMPANY

Jos kaipaa hyvää ja turvallista kahvipaikkaa, suosittelen kyllä tätä ketjua! Kahviloita on ympäri Amsterdamia ja itse asiassa koko Hollantia. Oma karamellilatte oli superhyvä ja nuo kakut - voi luoja että oli hyviä! Niin hyviä, että pakko yrittää jäljitellä niitä itse jossain vaiheessa. 

41295623960_a4543fa4d8_o

THE AVOCADO SHOW (Daniel Stalpertstraat 61 HS)

Kaikki avokadon rakastajat ohoi! Tämän ravintolan kaikissa annoksissa on käytetty avokadoa. Siskoni vinkkasi tästä mulle ennen meidän matkaa ja kuulosti niin jännältä, että pakkohan se oli käydä katsomassa. Odotukset oli ehkä turhan korkealla, sillä ei tämä nyt niiiiiin erikoinen ollut, tai sitten se johtui vaan annoksestani, mutta joka tapauksessa kuitenkin ihan hauska kokemus! Tämä on myös ilmeisen suosittu, sillä paikalle saapuessamme pääsimme jonotussijalle 13 - sisäänheittäjä otti syömään halajavilta puhelinnumerot, ja noin puolen tunnin päästä sain tekstarin, jossa kehotettiin ilmestymään paikelle pian, jos halusi säilyttää paikkansa jonossa. Tämä on myöskin auki vain päiväsaikaan, mikä kannattaa ottaa huomioon. Ruoka juomineen kustansi noin parikymmentä euroa. 

42388665184_f06b1cbdb6_o

DE BIERTUIN PRINSENGRACHT (Prinsengracht 494)

Amsterdam on mainio lokaatio oluen ystäville ja tämä ravintola kärkipäässä - täältä saa nimittäin noin 150 erilaista olutta! Itsehän en kyseistä juomaa juo, mutta siidereitäkin täällä taisi olla viittä tai kuutta erilaista, mikä on todella paljon siihen nähden, että niitä ei juuri missään muualla ollut, kaupassakaan. Me käytiin täällä vain juomilla, sillä oltiin syöty jo aiemmin, mutta ruokalista oli erittäin hyvän kuuloinen myös! Sisääkäynti tähän ravintolaan on tosi pieni ja huomaamaton verrattuna siihen, kuinka iso paikka kuitenkin on kyseessä. 

42388668634_672e0b495b_o

PIKNIKILLE

Keskustan alueella on melko paljon ruokakauppoja ja erilaisia kojuja, joten niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Me haettiin pariinkin otteeseen eväät kaupasta ja mentiin syömään niitä ulos. Salaatteja ja voileipiä oli joka lähtöön, jopa sushia. Kannattaa varautua siihen, että kaikissa ruokakaupoissa Visa Electron ei kelpaa, kuten jo aiemmassa postauksessa vinkkailinkin. Itse koin, että hintataso hieman ostoksista riippuen oli aika sama kuin meillä Suomessakin, mutta laatu kyllä parempi - kaikki syömäni salaatit oli noin kymmenen kertaa parempia kuin yksikään ikinä syömäni SnackPointin tai vastavaavan täällä meillä. 

43107195931_243c94f788_o

MANNEKEN PIS AMSTERDAM (Damrak 41)

Toinen juttu vohvelien lisäksi on ranskalaiset tuommoisessa pahvitötterössä - pakko saada. Näitäkin saa monesta paikkaa, mutta tästä kyseisestä kojusta sai kastikkeen kanssa ja pitäähän se nyt herranjestas kastike olla! Ja valinnanvaraa olikin about 20 eri soosia. Ikinä en ole kyllä niin pitkässä jonossa ollut pelkkien ranskalaisten takia, mutta olihan nämä ihan superhyviä. Keskikokoiset ranut taisi olla vitosen luokkaa ja oli muuten tosi isot, pienemmätkin olisi riittäneet.


Mulla oli listattuna vaikka kuinka monta ravintolaa ja kuppilaa reissuun lähtiessä, mutta eihän niitä kaikkia millään ehtinyt käydä tutkimassa! Osa myös osoittautui sellaisiksi, ettei niistä olisi löytynyt oikein syötävää matkaseuralaiselleni. Mutta onpahan valmiina seuraavaa kertaa varten ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti