23.12.2018

Kun joulu ei ole iso juttu

Huomenna se alkaa! Joulu nimittäin. Osalla se alkoi ehkä jo kuluneena viikonloppuna. Vaikka tässä menneenä kuukautena on meinannut stressiä hieman olla, niin en ole itse jouluihminen eikä joulu ole koskaan ollut mulle iso juttu. Meidän "jouluperinteet" on niin sanotusti kuolleet hiljalleen vuosi vuodelta ja nyt niitä ei oikeastaan ole. Tämä joulu on itse asiassa ensimmäinen vuosiin, kun vietän jouluaaton oman perheen kanssa enkä poikaystävän kanssa hänen vanhemmillaan. Tähän syynä siskon sekä äidin vuorotyöt - itselläni on ollut niin hyvä tuuri, että työpaikkani ovat aina olleet kiinni joulun pyhinä ja ne on automaattisesti olleet mulla vapaita monta vuotta. Se on oikeastaan itselleni joulussa kaikkein vapauttavinta - tiedän, että mistään ei tule soittoa, että pääsetkö töihin.

46384077382_42584965bf_o_edited 45711489924_59d9a82f2c_o_edited 44618039620_b855bbe716_o_edited

Kun on sivukorvalla kuunnellut muiden joulunviettosuunnitelmia ja joulun ajan ohjelmaa, täytyy sanoa, että olen oikeastaan aika tyytyväinen, että omalla kohdalla ei ole mitään "velvollisuuksia" eikä kymmeniä kyläpaikkoja, joissa pitäisi käydä näyttämässä naamaansa. Mulla on ainoastaan kolme päivää vapaata, joten olen enemmän iloinen että saan viettää sen tasan yhdessä paikassa - äitini luona täällä Kouvolassa. Osalta omaltaan tämä on toki myös oma, tietoinen valinta - viettää joulua mahdollisimman pienellä porukalla ilman sen suurempaa häsellystä.

Sellainen kunnon joulunvietto - mitä ilmeisesti tehdään hyvinkin monessa suomalaisessa kotitaloudessa - on itselleni täysin vieras käsite. Heh, meillä ei ole edes perinteisiä jouluruokia, vaan huomisesta "joulupöydästä" tulee löytymään mm. avokadoa :D Tosin on siellä sitten bataattilaatikkoa ja lohta, eli vähän sinne suuntaan. Mutta mun mielestä on turha yrittää viettää joulua jollakin tietyllä tavalla vain siksi, että että niin "kuuluisi". Joulukoristeitakaan meillä ei ole missään. Rehellisesti musta ei edes tunnu yhtään jouluiselta tällä hetkellä - ihan tavalliselta sunnuntai-illalta vaan. Ja oikeastaan se ei edes haittaa.

Minkälaisia jouluperinteitä tai joulunviettotapoja teillä on yleensä tai tänä vuonna? Itse haaveilen, että vielä jonakin vuonna pääsisin viettämään joulunaikaa jossakin muualla kuin Suomessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti