24.9.2017

7 kiinnostavaa ihonhoitotuotetta

Talvi lähestyy ja se tarkoittaa omalla kohdalla lisähaastetta ihonhoitoon. Sopivien tuotteiden löytäminen omalle hankalalle ihotyypille on ajoittain aika vaikeaa ja niinpä ajattelin miettiä tarjontaa jo hyvissä ajoin etukäteen ja keräsin yhteen 7 kiinnostavaa tuotetta, joita voisin mahdollisesti kokeilla. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut kaurasta yhtenä ihonhoidon aineena, kuten tuotteista voi päätelläkin, hahah. Jos teillä (etenkin kaikki kuivaihoitset ja atoopikot!) on kokemuksia jostain näistä ja tai jostakin muusta tuotteesta, niin tulkaahan huutelemaan :)


1. Suomalaisesta Atopik -tuotesarjasta kuulin vasta vähän aikaa sitten. Rauhoittava kauraöljy on valmistettu Suomessa, se on eläinkokeeton ja FI-Natura sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mikä on jo itsessään mahtava juttu. Tämän lisäksi tuotetta kuvataan nettisivuilla näin: "ravitsee ja rauhoittaa kuivaa ja herkkää ihoa, kauraöljyn sisältämät linoleenihappo, keramidit ja fosfolipidit ovat poikkeuksellisen ihoidenttisiä ja hoitavat ihoa vahvistaen sen suojakerrosta ja toimintaa. Runsaasti omega-3-rasvahappoja ja luonnollisia vitamiineja sisältävä kauraöljy tekee ihosta pehmeän ja kimmoisan."
Kuulostaa aika hyvältä! Hintataso näissä Atopikin tuotteissa oli 30-40 euron välimaastossa, minkä olen valmis maksamaan oikeasti hyvästä tuoteesta, toki tämän sopivuudesta omalle iholle en voi vannoa mutta jos jo sarjan nimi viittaa atopiaan niin olettaisin että tämä voisi hyvinkin olla sitä, mitä ole kaivannut. Saatavuus näissä tosin e ole parhaimmasta päästä, näitä myydään toistaiseksi vain valituissa apteekeissa. Lahdessa näitä myy pari apteekkia, mutta ei ei omalla alueella yksikään ja helpoin mun olisikin ostaa näitä Kouvolasta :D

2. Sitten lisää kauraa sisältäviä tuotteita! Dermosilin kaura vartalon sokerikuorinnan bongasin kyseisen firman katalogista ja kiinnostuin heti. Olen huomannut, että suht säännöllinen kuorinta on hyväksi iholle ja ehdottomasti nimenomaan nämä sokerikuorinnat, en suostu varmaan muunlaisia kuorintoja käyttämäänkään. Tässä tuottessa on käytetty myös kotimaista kauraa ja samoin kuin edellisessä tuotteessa, lupaa tämäkin kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa ja tekee ihosta pehmeän.

3. The Body Shopin Oils of Life Intensely Revitalising Gel Cream (mikä nimihirviö hahah) osui silmään jo itse asiassa tämän vuoden alkupuolella, kun oltiin siskon kanssa laivalla. Noin yleisesti olen kokenut tämän kaltaiset geelivoiteet itselleni oikein sopiviksi ja koostumukseltaan mukaviksi ja vaikka mulla kasvojen iho on usein muun kropan tavoin kuiva, liian paksun kosteusvoiteen käyttö aiheuttaa kuitenkin helposti epäpuhtauksia. Koostumukseltaan tämä tuote oli todella jännittävä, kun sitä silloin laivalla vähän testasin. Tuote sisältää mm. kolmea eri siemenöljyä sekä oliiviöljyä. Ainoa epäilyttävä tekijä ja niin sanotusti miinus tulee melko pitkänoloisesta inci-listasta.

4. Vichy Aqualia Thermal Dynamic Hydration Power -seerumista (kuka näitä nimiä oikein keksii?!) olen lukenut netissä hyviä kokemuksia ja alunperin taisin kiinnostua jostain lehtijutusta. En ole sellainen miljoonalla eri kasvotuotteella läträävää tyyppiä, mutta kun oma iho on mitä on, olen huomannut että sillä tavalla kerroksittain kosteuttamalla on tullut positiivisia tuloksia. Tämä tuote sopii pintakuivalle ja herkälle iholle ja se aktivoi ihon luonnollista kosteudensitomiskykyä (mikä on atoopikoilla olematon). Samalla tuoteryhmällä on myös silmänympärysvoide, joka vaikuttaa kiinnostavalta ja kokeilemisen arvoiselta tuotteelta sekin.

5. Tiikeribalsami on yksi mun luottotuotteista - se auttaa kipeisiin lihaksiin ja ihan ässä apu astmani hoidossa: kun sitä sivelee rintakehään, keuhkojen ja pallean alueelle hengenahdistuksen iskiessä päälle, se rentouttaa alueen ja avaa, joten avaavaa lääkettä ei tarvitse ottaa (itselläni astma ollut monta vuotta hyvänä ja tämmöinen itsehoito toimii, en suosittele ellei tunne omaa sairauttaan ja kehoaan hyvin, ei siis välttämättä toimi kaikilla). Mutta tuoksu siinä ei ole maailman paras. Mietin, millainenhan tämä Flow kosmetiikan hoitosalva on? Ei täysin verrattavissa tikrubalsamiin, mutta kiinnostavan oloinen tuote, joka sopii mm. yskän lievitykseen, tukkoiseen oloon, huuliherpeksen hoitoon ja huulivoiteeksi, haavoihin ja hyöteisten puremiin jne. Mullahan kaiken maailman vaivoja riittää, ehkä tästä löytyisi luonnonmukainen hoito osaan niistä! :D

6. Sitten taas kauratuotetta ja jo aiemmin mainitulta Atopik -tuotesarjalta. Silmänympärysiho on koko kasvojeni ihon ongelmallisin kohta ja oikean tuotteen löytäminen on kuin neulan etsimistä heinäsuovasta... tämä tuote sisältää kauraöljyä ja mangovoita  ja se lupaa rauhoittaa ja kosteuttaa kuivaa ja kutisevaa silmänympärysihoa. Itselläni nimittäin tuo kutina on merkittävä ongelma, jos silmänympärysiho herkistyy sisäisen tai ulkoisen tekijän takia.

7. Ja vielä toinen tuote The Body Shopilta. Yleensä suosin edullisempia ihonhoitotuotteita, koska mulla niitä kuluu niin paljon, ja siitä syystä tämäkin tuote on vielä toistaiseksi jäänyt kokeilematta, vaikkakin kiinnostuin tuotesarjasta saman tien kuin se markkinoille tuli. Jos kasvoilla tykkään käyttää ohuempia tuotteita, niin muu iho suorastaan vaatii mahdollisimaan paksua ja rasvaista tuotetta. Käyttäisin varmaan pelkästään sheavoita, ellei se olisi niin hankalasti levittyvä tuote ja jättäisi niin lähmäistä ja öljyistä pintaa ihoon... Tämä Vitamin E Body Butter on tosin tarkoitettu lähinnä normaalille iholle, joten en tiedä onko se liian kevyt meikäläiselle.

En ole toistaiseksi testannut yhtäkään näistä tuotteista enkä saa minkäänlaista palkkiota tai korvausta tuotteiden esille tuomisesta, ajattelin vain toteuttaa kosmetiikka -aiheisen postauksen tällä kertaa näin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti