27.3.2018

Glendalough, County Wicklow, Ireland

Reissumme viimeisenä päivänä tehtiin päiväretki Wicklown maakuntaan, jossa sijaitsee Wicklown kansallispuisto ja Wicklow -vuoret. Alue on suosittu myös tv-sarjoissa ja elokuvissa, esimerkiksi Viikingit -sarjaa on kuvattu alueella paljon.
Alueelle liikennöi päivittäin muutamakin eri bussiyhtiö ja kierrokset ovat hieman erilaisia siitä riippuen, joten valinnanvaraa riittää. Retki maksaa 25 eurosta ylöspäin per henkilö, riippuen retken ominaisuuksista ja kestosta. Me valittiin kaikista "nopein", mikä vähän synkän sään huomioiden ei ollut huono valinta. Bussista näki maisemia hyvin ja oppaamme oli symppis vanha papparainen, joka kertoi alueesta ja sen historiasta selkeästi. Jos sääkartta kuitenkin lupaa upeaa säätä retkipäivälle, suosittelen valitsemaan kierroksen, jossa pysähdyksiä on enemmän. Meilläkin itse asiassa piti olla, mutta korkealla vuoristossa oli sen verran lunta ja sulamisvettä, ettei sinne suositeltu mennä. 

IMG_9851 IMG_9806 IMG_9819 IMG_9833 IMG_9805

Menomatkalla pysähdyimme lyhyesti Powerscourtin puutarha-alueella pienessä Enniskerryn kylässä ja netistä kun hieman selaa kuvia, on paikka tosi vaikuttavan näköinen varsinkin kesäaikaan. Puutarha alueelle on noin 7 euron sisäänpääsymaksu, jota me ei luonnollisesti reilun puolen tunnin pysähdyksellä edes harkittu. Päärakennuksessa on ravintola-kahvila sekä monia söpöjä pikkupuoteja. Myös Enniskerryn kylä vaikutti sympaattiselta. Alueella sijaitsee myös Irlannin suurin vesiputous, jonka näin itse kaukaa bussista . Tämä on kuitenkin sellainen paikka, että sikälimikäli kun mahdollisuus tulevaisuudessa tulee matkata maahan taas uudestaan, haluan tutkia tämän paikan tarkemmin!

Tämän jälkeen matka jatkui Glendaloughiin, matkan varsinaiseen pääkohteeseen. Kyseessä on laakso kahden järven välissä ja todella vanha luostarialue, jonka jäännökset vilahtelevat kuvissakin. Alueella on käsittääkseni myös monta patikointireittiä, mutta eivät sovellu ymmärtääkseni täysin aloittelijoille. Joka tapauksessa paremmalla säällä tämäkin paikka olisi luultavasti aivan upea, sillä se oli jylhä ja kaunis näin maaliskuisena harmaanakin päivänä, kuvat eivät tee oikein oikeutta paikalle. 

IMG_9810 IMG_9837 IMG_9817 IMG_9831 IMG_9829 IMG_9820

Viimeinen stoppi oli Avocan pikkuruisessa kylässä, jossa tähän aikaan vuodesta oli avoinna yksi ravintola ja yksi kauppa - tai sitten pysähdyimme vain "huonossa" kohdassa. Joka tapauksessa ravintola oli ylihinnoiteltu ja tänne saapuessamme alkoi sataa, joten kokemus jäi vähän nahkeaksi. Kesäkuukausina tämä saattaakin olla ihan sympaattinen paikka.

Dubliniin matkustaessa suosittelen ehdottomasti varaamaan yhden päivän johonkin tämmöiseen päiväretkeen - joko omatoimisesti tai sitten näillä bussiretkillä. Lippuja saa ostettua ennakkoon netistä moneen paikkaan, tai sitten keskustan turisti-infoista, tai oman majoituspaikan respasta. Retkiä valitessa kannattaa ottaa huomioon, että ne toteutuvat vain, jos mukaanlähtijöitä on tarpeeksi ja sääolosuhteet suotuisat - tästä syystä infopisteestä varaaminen n ns. turvallisinta, koska he varmistavat etukäteen, että matka toteutuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti