Olen ollut tänä vuonna äärimmäisen laiska (ja jokseenkin kiireinen myös) ruuanlaittaja leipomisesta puhumattakaan, mutta mulla on pari pasta-ateriaa, joita olen tehnyt senkin edestä. Mä en tiedä mikä pastanhimo mulla on meneillään, jos haluan kokata niin haluan pastaa :D Joka tapauksessa nämä on simppelit ja nopeat annokset valmistaa, sopii ehkä paremmin yhdelle tai kahdelle ihmiselle valmistettavaksi kuin suurien määrien tekeminen.
Lohi-avokadopasta
avokadoa
lämminsavulohta (tai tavallista, itse tykkään savulohesta)
haluamaasi pastaa
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
chiliä
suolaa
sitruunapippuria
halutessasi sitruunamehua
pastajuustoraastetta
Valmistus kaikessa yksinkertaisuudessaan: keitä pasta, pilko avokado sopivan kokoisiksi paloiksi, sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä ja sitruunamehua, lisää muut mausteet. Lämmitä lohi ja sekoita ainekset pastan joukkoon. Viimeistele juustoraasteella. Niin helppoa ja hyvää!!
Tortellonit tomaatti-pestokastikkeella
täytettyä tuorepastaa (oma lemppari tähän on ilmakuivattua kinkkua sisältävä tortelloni)
20 g tomaattisosetta
1 prk smetanaa (n. 150 g)
kuivattuja yrttejä
suolaa
pippuria
pastajuustoraastetta
pestoa
Keitä tomaattisoseesta ja smetanasta tomaattikastike, lisää joukkoon mausteet (laitan toisinaan myös valkosipulia jos jaksan pilkkoa, hahh). Anna tekeytyä miedolla lämmöllä. Keitä tuorepasta ohjeiden mukaan. Lisää tomaattikastikkeeseen n. ½ dl juustoraastetta ja sekoita kastike valutetun kypsän pastan joukkoon. Lisää pestoa nokareina päälle ja reilusti juustoraastella. Tarjoile tuoreen leivän kanssa tai oman suosikkini, yrttivoipatongin, kera :D
Jos kaipailee lisää helppoja pastareseptejä, suosittelen vilkaisemaan feta-pinaattipastan sekä cacio e pepen -reseptit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti