24.3.2018

Ireland Photodiary

Pahoittelut hiljaisuudesta, mutta kävin tekemässä kauan odotetun talvilomareissun Irlantiin, enkä ottanut konetta mukaan (enkä ennen reissua ehtinyt ajastaa yhtään postausta), joten vasta nyt pääsen koneen ääreen.
Oltiin ma-pe reissussa äitini kanssa ja majoituttiin Dublinissa. Ei vietetty kuitenkaan koko reissua pääkaupungissa, vaan tehtiin päiväretki ihanaan Brayhin, joka on mulle ennestään tuttu paikka viime reissulta sekä bussiretki Wicklown kansallispuiston alueelle ja erityisesti Glendaloughin. 

27111742248_4f9f5d7e25_o IMG_9647IMG_9780IMG_9660 39173810300_0f9eeecc1b_o

Tämä reissu oli meikäläisen viides kyseiseen maahan, muttei varmasti viimeinen. Luulisi, että tässä vaiheessa alkaisi jo kyllästyttämään ja haluaisi nähdä vähän muita paikkoja, mutta mitä vielä - tästä reissusta jäi entistä enemmän fiilis, että pakko päästä tutustumaan maahan vielä paremmin ja enemmän. Nähtävää ja koettavaa on niin paljon, ettei aika riitä millään kaikkeen. Toki tällä reissulla koluttiin hyvin paljon mulle jo entuudestaan tuttuja paikkoja, kuten vaikkapa tuo Bray, mutta koska sää oli mitä parhain siellä vierailupäivänä ja Bray on mitä sympaattisin merenrantakaupunki, niin siellä vietti ihan mielellään päivän. Braysta Greystonesiin vievän patikointireitinkin kävelin jo viimeksi, muttei kaduttanut yhtään, että käveltiin se myös nyt. 

IMG_9740 IMG_9703 IMG_9802 40982418631_8d708baa87_o IMG_9771 IMG_9698

Aiemmat reissuni ovat sijoittuneet pääasiassa kesäkuukausille (kerran syyskuulle), joten en oikein osannut odottaa, millainen sää Irlannissa odottaa. Kevät oli huomattavasti pidemmällä kuin meillä täällä Suomessa, mutta muuten aika epävakaista ja varsinkin tuulista. Poikkeuksena tuo aurinkoinen ja lämmin päivä Brayssa, kävelyreitin varrella piti muutamaan otteeseen keventää vaatetusta. Kaupunkilomaksi maaliskuu käy siinä kuin mikä tahansa muukin kuukausi, mutta jos haluaa tehdä muutakin ja käydä retkillä eri luonnonkohteissa, suosittelen ehdottomasti valitsemaan ajankohdaksi touko-syyskuu välin. Meidänkin bussiretkellä yksi etappi jäi sääolosuhteiden takia kokonaan välistä, mikä vähän harmitti, mutta onneksi reissu oli muuten ihan onnistunut. Ja ainoastaan viimeisenä iltana satoi! Mä olen kaikki reissut yhteen laskettuna viettänyt Irlannissa reilun kuukauden, ja oikeasti sadepäiviä on kertynyt yhteensä varmaan kuusi. Mulla on ollut siis joko äärimmäisen hyvä tuuri tai sitten maan sateisuus on ainakin näin suomalaisesta näkökulmasta hieman liioiteltua. Mutta toki se matkustusajankohtakin vaikuttaa.

IMG_9770 IMG_9679 IMG_9785 IMG_9731 IMG_9838 IMG_9760 IMG_9809 IMG_9674

Hotellivalinta, tai no, kyseessä oli enemmänkin sellainen guest house, oli ihan onnistunut. Mähän olen tottunut yöpymään about kahden tähden hotelleissa/hostelleissa, ja tämä oli siihen nähden oikein tyydyttävä. Ainoa miinus siitä, että huone oli vilkkaan liikenteen tien puolella ja ohuiden ikkunalasien takia meteli ajottain aika kova, muttei häiritsevä. Aamupala oli paljon monipuolisempi kuin osasin odottaa ja se oli pelkkää plussaa, koska yleensä olen yöpynyt paikoissa, joissa aamupala ei sisälly huoneen hintaan.

Ostoksia tein maltillisesti - pari vaatekappaletta, kahvia ja tuliaisia. Mikään shoppailureissu ei ollutkaan kyseessä (taaskaan) ja itse asiassa tehtiinkin vain muutama täsmäisku pariin kauppaan, ja saatiin mitä haluttiin. Mun harmikseni/onnekseni Forever 21 oli lähtenyt pois tutusta ostoskeskuksesta, joten omat vaateostokseni tein Penneysiltä. Sieltähän olisi toki löytynyt vaikka mitä, mutta pyrin olemaan fiksu ja valitsin vain muutaman mieluisen/tarpeellisen vaatekappaleen. Jos ensi reissulla sitten vaikka shoppailisi enemmän!

Siinä vähän sekalaisia mietteitä reissusta näin alkuun, postauksia tulee pari lisää jahka saan käsiteltyä kuvia ja niin edelleen :) Lomapäiviä mulla on vielä tänään ja huomenna, mutta maanantaina sitten taas paluu arkeen ja töihin. 

2 kommenttia:

  1. Siis ah - ihanaa, kiitos näistä kuvista. Itse olen käynyt Irlannissa vasta kerran, mutta kaikista niistä kohteista, joissa olen ollut (haluaisin sanoa 20+... (??)) Irlanti on kyllä ehdottomasti ainakin top 2:ssa ellei jopa ihan suosikki. Niin kaunista! Tämä sai taas fiilistelemään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olehan hyvä vaan! :D Irlanti on ihana ♥ Niin monipuolinen ja vehreä. Ja tietysti mukaan laskettuna kaikki muu, ihmisten ystävällisyys ja se rento ilmapiiri jne. Tänne haluaa aina vaan uudestaan! :)

      Poista