15.3.2019

3 x sarjasuositus

Mä olen jo monesti täällä sanonutkin, että nykyisin tulee katsottua sarjoja enemmän kuin elokuvia, joten miksipä niitä sarjasuosituksia ei voisi sitten myös jakaa useammin eikä niitata niitä liikaa samaan syssyyn? Siispä tässä olisi kolme sarjaa, joita olen tässä helmi-maaliskuun vaihteessa katsonut. Nämä kolme ovat siitä näppäriä, että jaksoja ei ole kauteen tungettu liikaa ja paketti pysyy kompaktina ja helposti lähestyttävä, sekä seurattavana :)


Big Little Lies (IMDb 8,6)
Mä olen pahasti myöhässä tämän sarjan kanssa, suurin hype taisi mennä joskus pari vuotta sitten..? Mutta hei, parempi myöhään kuin ei koskaan! Ja koska sarjasta on ilmeisesti tämän vuoden puolella ilmestymässä toinen tuotantokausi, olen toisaalta aika hyvään saumaan sarjan katsonut.
Tässä ylistetyssä, toistaiseksi seitsemänosaisessa vilisee taitavia ja tunnettuja näyttelijöitä ja omasta mielestä oli mahtavaa, että tässä oli niin monta hyvää, monipuolista naishahmoa pääosassa. 
Sarja sijoittuu Kalifornialaiseen merenrantakaupunkiin, jossa täydellisen pinnan alla kuohuu. Sarja keskittyy kolmeen perheenäitiin ja heidän elämiinsä, jotka kaiken pinnan alla osoittautuvat kaikkea muuta kuin täydellisiksi ja siloisiksi. Yhteisössä tapahtuu myös kuolemantapaus, jonka liikkeellepanevia toimia sarja seuraa.
Kyseessä on melko rauhallinen draamasarja, jossa tapahtumia avataan vähitellen. Sarjan juoni ja tapahtumat kulkee kiinnostavasti eteenpäin, juonenkäänteet on onnistuttu pitämään tiukasti langoissa, eikä homma pääse levähtämään katsojan silmille - loppuratkaisu on sellainen, että vaikka se ei varsinaisesti ole yllätys tapahtumien kulun huomioon ottaen, on se kuitenkin sellainen, että se olisi vallan mainiosti voinut olla myös ihan erilainen. 
Mainion näyttelijätyön ja taitavasti tehtyjen hahmojen lisäksi sarjassa itseäni ilahdutti erityisesti myös sen ääni- ja musiikkimaailma. Myös kuvaus oli onnistunut, henkilökohtaisesti en pidä tiuhaan vaihtuvista kuvista ja leikkauksista (en tiedä miten tämä ilmaistaan hienosti) vaan tykkäsin sarjan rauhallisesta, viipyilevän tunnelmallisesta fiiliksestä, johon oli kuitenkin takautumien ansiosta saatu vähän säröä.
Tykkäsin sarjasta kovasti ja odotan innolla seuraavaa kautta, toivottavasti se on yhtä hyvä! 
Sarja on katsottavissa ainakin HBO Nordicilla.

Clique (IMDb 7,0)
Sysäys tämän sarjan katsomiseen lähti eräältä työkaveriltani, niin kuin varmaan puolet saamistani suosituksista tulee työkavereilta, hahah. 
Aivan ensimmäisenä huomio sarjassa kiinnittyy siihen, että se ei ole amerikkalainen. Tai siis itselläni, koska varmaan lähemmäs 90% katsomistani sarjoista on yhdysvaltalaista alkuperää. Mutta Clique on brittiläinen, ja itse asiassa sijoittuu ja on kuvattu Skotlannissa. Tämä tuo aivan hurjan upean leiman sarjaan, näyttelijät puhuvat vähän mökeltäen skotlannin aksentilla, mikä kuulostaa jotenkin ihanan eksoottiselta. Lisäksi brittiläisiin sarjoihin saadaan aina sellaista tietynlaista rosoisuutta, minkälaista ei jostain syystä vaikkapa niissä amerikkalaisissa sarjoissa ole.
Sarja pureutuu yliopistoikäisten Hollyn ja Georgian elämään. Kaikki tuntuu menevän makeasti ja hienosti, mutta sitten Georgia tutustuu joukkoon vaikutusvaltaisia tyttöjä, ja hänen käytöksensä muuttuu omituiseksi ja vältteväksi. Holly ei pysty ymmärtämään ystävänsä täyskäännöstä ja ryhtyy selvittämään, mistä oikein on kyse. Mitä enemmän hän haluaa tietää, sitä syvemmälle salaisuuksien ja rikkaiden, vaikutusvaltaisten ihmisten maailmaan hän vajoaa. Toisella kaudella mennään hieman eri henkilöillä ja mysteerillä, mutta siinäkin Holly huomaa sotkeutuneensa kuvioihin, jotka ovat isompia kuin aluksi olettikaan.
Sarja on vähän omituinen - omituinen sillä tavalla, että on tavallaan tottunut, millainen tämmöinen "teinisarja" on. Tämä on kuitenkin jotenkin tummempi ja rohkeampi, vähän raisukin. Tässäkin tapahtumaketju on kuitenkin rakennettu niin kiinnostavasti ja koukuttavasti, että suorastaan vaatii lisää vastauksia ja on pakko katsoa jakso toisen perään, että mysteerin vyyhti alkaa selvitä. Osa tapahtumista tuntuu vähän liioitelluilta, mutta toisaalta minkäpä tv-sarjan ei. 
Sarja on katsottavissa ainakin HBO Nordicilla.

M/S Romantic (IMDb 8,6)
En yleensä koskaan katso suomalaisia sarjoja, mutta tällä kertaa tein poikkeuksen. Sain tästä lyhyestä, neliosaisesta sarjasta muutamankin suosituksen, joten eräänä vapaana sunnuntaina päätin antaa tälle mahdollisuuden. Ja onneksi annoin, tämähän osoittautui sangen osuvaksi paketiksi!
Sarjan tapahtumat sijoittuvat meille lähes jokaiselle tuttuun ympäristöön: ruotsinlaivalle. Sarja keskittyy joukkoon melko stereotyyppisiä henkilöitä ja matkustajia ja siihen, miten heidän laivamatkansa etenee. Nähdään mm. takakireä risteilyisäntä, suomalainen ja ruotsalainen hääseurue, tuoppia turhan tiuhaan kippaava nuoren lapsen huoltaja, bileitä etsivät teinit, ruotsinlaivan vakionaamoja sekä naisten suhteen täysin pihalla oleva bisnesmies. Hämmennystä aiheuttaa myös silminnäkijähuomioita runsaasti kerännyt laivan kannella seikkaileva salaperäinen eläin sekä sähkökatko. Ja mitä tekee kannelle laskeutunut helikopteri?
Näin suomalaisen ja monet kerran ruotsinlaivalla käyneenä sarjan hienous piilee siinä, kuinka osuvasti se on osannut kerätä melko pieneen erään monta olennaista, stereotyyppistä ihmisryhmää. Toki tässä on kääntöpuolena se, että näistä henkilöistä ei juuri muuta irtoakaan, mutta se ei selvästikään ole ollut tässä tarkoituksena - tehdä hahmoista sen syvällisempiä siis. Sarjassa oli käytetty myös hauskasti kikkaa, että asioita ikään kuin kelattiin taaksepäin: mistä koko tilanne on alunperin saanut alkunsa. Koska jaksoja oli neljä, ja ne keskittyivät hieman eri henkilöihin, oli tavallaan hauska jakso jaksolta seurata, että kun ensimmäisen jakson keskiössä olleet henkilöt tekivät tätä ja tuota esimerkiksi tietyn kuulutuksen aikana, niin toisessa jaksossa ilmenee, mitä joku toinen teki sillä hetkellä - tai oli kenties koko kuulutuksen alku ja juuri. 
Sarja on katsottavissa ainakin YLE Areenassa.


Onko teistä kukaan katsonut mitään näistä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti