7.4.2019

Testissä 8 jäätelömakua

Kaikki mut tuntevat tietävät, että jäätelö on mun lempiherkku. Mä siis syön jäätelöä lähes joka viikko, jos en, niin se on ihme :D Mun lempparijätski on jo useamman vuoden ollut Ingmanin Creamy Rocky Road, mutta mä tykkään kokeilla ja maistella eri jätskejä ja uusia makuja on tänä keväänä tullut varsin runsaasti. Olenkin jo Instagramin puolella stooreissa jo julkaissut näitä mun "arvosteluja" jätskeistä ja ne on saaneet jokseenkin hilpeän vastaanoton lähipiirissäni. Joten ajattelin, että miksenpä julkaisisi näitä arvioita täällä bloginkin puolella vähän tarkemmin kuvailtuna! Eli seuraavaksi 8 eri jäätelömakua, joita oon tässä kevään mittaan maistellut ja syönyt! (ja haluan vielä tarkentaa, että vaikka mulla pahemman luokan jäätelöaddiktio onkin, niin osa näistä on kyllä jaettu ja osaa oikeastaan vaan maistettu, eli ihan kaikkia en sentään yksin ole mahaani vetänyt :D) 

jäätelö1


Ingman samettisempi omenapiirakka kermajäätelö oli hyvää. Ei sillä tavalla piirakkamainen kun antaa olettaa - taikinasattumia saisi olla huomattavasti enemmän (ja tässä taisi olla keksinpaloja, jos muistan oikein). Maku oli sopivan omenainen, eikä ainakaan omaan makuun teollisen makuinen. En tiedä ostaisinko kuitenkaan uudelleen, parempi makuyhdistelmä tulee, kun yhdistää itse tehdyn omenapiirakan ja vaniljajäätelön.
Valio Jäätelöfabriikki Omena-kaurapiirakka jäätelö oli sekin ihan hyvää, mutta pienoinen pettymys, varsinkin, jos vertaa tuohon edelliseen. Omenan makua oli huomattavasti vähemmän ja piirakka on taas hämäävä kuvaus, sillä jäätelön seassa oli vain pieniä keksimuruja. Tätä en ostaisi uudelleen.

  jäätelö4


Valio Jäätelöfabriikki Unelma suklaa jäätelö ei ollut mikään erikoinen makukokemus, vaan aika tavallinen, perushyvä suklaajätski, jonka seassa on vähän kastiketta ja suklaalastuja. Itse suhtaudun suklaajätskeihin niin, että enemmän on parempi ja mukana saa olla reilusti esim. browniepaloja, pähkinää, kastiketta tai mitä sattumia sinne nyt saakaan sekaan laitettua - tämä oli siis omaan makuun vähän turhan laimea.
Fazer Geisha kermajäätelö on tainnut olla markkinoilla jo hieman pidempään, mutta nyt vasta ensimmäisen kerran tuli maistettua. Tykkään Geisha -suklaasta ja tämä oli siihen nähden aika iso pettymys. Se Geishan ominaismaku oli tässä jotenkin todella vähäinen ja siitä johtuen "huonot" pisteet, vaikka tämä muuten ihan jees olikin. Mutta ei mun mielestä onnistunut väännös jätskiksi. 

jäätelö2


Valio Jäätelöfabriikki Passion-kookos jätski yllätti positiivisesti - omalla kohdalla tosin ihan sen ansiosta, että tässä ei maistu kookos tippaakaan. Asiaa ihmeteltyäni tutkin tuoteselostetta ja kookosta on tosiaan niin olematon määrä, että tuntuu hassulta, että se on ylipäätään jätskin nimeen kehdattu laittaa. Mutta kuten sanottua, omaan makumieltymykseen enemmän kuin passeli juuri näin, tästä tuli vähän mieleen perinteinen tiikerijätski. Tätä voisin ostaa toistekin, kesäinen ja raikas.
Aino Omenahyve kaurajäätelö on tämän listauksen ainoa vegaaninen jätski ja vallan mainio sellainen olikin! Koostumus ja maku oli tosi jäätelömäinen, eikä yhtään epämiellyttävä. Itse tosin olen tottunut kauratuotteiden makuun mm. kauramaidon ja -jugurttien muodossa. Tässä on kardemumman makuista kaurajäätelöä, mikä on ehkä parasta ikinä, koska rakastan kardemumman makua. Omenaa tässä sopivasti. Tätä olen syönyt itse asiassa pariinkin otteeseen ja syön varmasti jatkossakin! 

jäätelö3


Valio Jäätelöfabriikki Lemon curd jäätelö oli silkkaa rakkautta ensimmäisellä lusikalla. Niin hyvää, niin raikas! Ja tämän listauksen ainoa viisi pistettä kerännyt jäätelö. Tämä oli sopivan sitruunainen ja ainoa "miinus" tulee siitä, että itse olisin toivonut tähän enemmän kirpeyttä, nyt tämä on lähinnä vaan makea ja sellainen pieni kirpeys sitruunatahnakastikkeessa olisi antanut ihanaa lisäpotkua, mutta hyväksyn tämän tällaisena. Aion ostaa uudelleen.
Magnum Double Salted Caramel jäätelö ansaitsee oikeastaan ainakin 4,5 pistettä viidestä, en tiedä miksi olen laittanut pelkän nelosen, koska tämä oli aika taivaallista. Näistä crack -jäätelöpikareista olen aiemmin syönyt sitä hasselpähkinän makuista ja siitä olen tykännyt valtavasti, eikä tämä jäänyt paljoa jälkeen siitä. Vaniljajäätelö oli vaniljajäätelöä, eikä mitään esanssikuraa, kastiketta oli reilusti ja mikä parasta, suklaata oli paljon! Tämäkin menee ehdottomasti jatkoon.

Mikä on sun lempparijäätelö ja oletko jo ehtinyt maistaa jotakin edellä mainituista? Mulla on ainakin pari jäätelömakua, joita en ole vielä ennättänyt maistaa tai löytänyt omista lähikaupoista, joten jätskiarviointeja ainakin sinne Instagramin puolelle on varmasti tulossa lisää kevään aikana! ;D
Kivaa sunnuntain jatkoa ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti