3.6.2015

Dublin Zoo

Päätteen ääressä jälleen! Mulla on niin hirmuisesti kuvia ja juttuja, etten tiedä missä vaiheessa saan ne kaikki muokattua ja julkaistua. No, lento kotiin kestää sen about kolme tuntia, eiköhän siinä ajassa ehdi aika monta kuvaa käydä läpi ja muokkailla :)
Ensimmäisenä päivänä käytiin tosiaan piipahtamassa Dublinin eläintarhassa, joka avattiin vuonna 1831 ja on siten kolmanneksi vanhin eläintarha koko maailmassa. Eläintarha sijaitsee Phoenix Parkissa, joka on Dublinin suurin puistoalue hieman keskustasta sivummalla. Keskustasta kävelymatka on noin 2-3 kilometriä ja sinne pääsee suoraa reittiä Abbey Streetiltä. Puistoon pääsee myös kätevästi bussilla tai raitiovaunulla.

Aikuisen lippu maksaa 16,80 euroa, mikä omasta mielestäni on jokseenkin kova hinta (tosin paljon edullisempi kuin Lontoossa), mutta alue on iso ja eläimiä melko paljon, joten on se rahan arvoinen. Oma kantani eläintarhoihin on aina ollut hieman ristiriitainen, kuten olen joskus jossakin ehkä maininnutkin, mutta silti ne ovat kohteina aina mielenkiintoisia. Dublinin eläintarha on sinänsä miellyttävä kokemus omatunnon kannalta, sillä eläimillä on joihinkin toisiin näkemiini tarhoihin verratten isot tilat ja puisto on myös rakennettu mielestäni todella hienosti ja fiksusti, että useiden eläinten kohdalla on niin, ettei minkäänlaista suoraa kontaktia pällisteleviin ihmisiin ole. 
Joka tapauksessa tässä nyt olisi vähän kuvamateriaalia kyseiseltä reissulta, eläimiä inhoavien tai muuten vaan erityisen vakaan kannan eläintarhojen inhottavuudesta omaavien kannattaa poistua nyt! (pahoittelut osan kuvien laadusta, zoomia sai käyttää aika suruttu useimmissa tapauksissa.)

IMG_3752 IMG_3802 IMG_3811 IMG_3769 IMG_3803 IMG_3833 IMG_3817 IMG_3820 IMG_3777 IMG_3859 IMG_3788 IMG_3832 IMG_3756IMG_3842 IMG_3806

Itse olen käynyt kyseisessä eläintarhassa nyt kaksi kertaa ja tämä kerta oli kyllä miellyttävämpi. Sää oli oikeastaan aika mainio; puolipilvistä ja lämpötila korkeintaan 15 astetta. Lauantai-iltapäivästä huolimatta puistossa ei ollut mikään ryysis, vaan eläimiä sai katsella ja kuvailla ihan rauhassa ilman että kukaan tuuppi vieressä tai takana tai että olisi pitänyt potea huonoa omatuntoa, kun takana oleva lapsi ei näe mitään.

Jos sää suosii ja matkakassa sekä aikataulu sen sallii, omasta puolestani suosittelen Dublinin eläintarhassa vierailua. Kannattaa myös meno- tai paluumatkalla tsekata ympärillä oleva Phoenix Park, jossa sijaitsee mm. Euroopan suurin obeliski ja puistossa asustaa myös villejä kuusipeuroja.

Seuraavassa postauksessa olisi sitten tarkoitus esitellä rannikkokylä Dalkeyn maisemia! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti