20.7.2016

Tallinn Photo Diary

En tiedä mikä siinä on, mutta oon aina innoissani Tallinnan-risteilystä ja on semmonen jeejee-fiilis, mutta jossakin vaiheessa se sitten lässähtää. Ehkä se johtuu siitä, että omissa mielikuvissaan lähtee ulkomaille, mutta sitten jokaisessa paikassa kuulee kuitenkin suomea ja kuinka mummot peräkärryineen töpöttää terminaaleissa menemään sitä vauhtia, että ite menisit ryömimälläkin nopeammin. Tallinnan kaupungissa ei sinällään ole mitään vikaa - paitsi että siellä on aina joku superhyper rakennusurakka menossa jossakin kohtaa, mutta ei se vaan iske muhun, ei millään. Ja aika monta yritystä on tässä vuosien mittaan kuitenkin annettu. Mutta näistä pienoisista pettymyksen tunteista huolimatta meidän eilinen matka oli onnistunut ja sää oli kerrankin kohdillaan! 

IMG_7957 IMG_7984 IMG_7997 IMG_8008 IMG_8012 IMG_7977 IMG_7989 IMG_7992 IMG_8007 IMG_8020 IMG_8027 IMG_8006 IMG_8030 
Tarkoituksena oli tehdä rento päiväreissu ilman sen kummempia suunnitelmia, taidettiin käydä yhteensä neljässä kaupassa :D Mulla oli ajatuksena ostaa uusi t-paita ja yhden sellaisen löysinkin, mutta muuten jätin shoppailut minimiin, koska ostan muutamia juttuja mieluummin sitten parin viikon päästä (!!!) Wienistä. Viinaostoksillekaan en lämmennyt, koska viime aikoina ei ole tehnyt ollenkaan mieli rellestää ja bilettää, joten kassiin päätyi vaan mietoja alkoholijuomia sekalainen valikoima. Uuteen hajuveteen oli tarkoitus sijoittaa, mutta jätin sen tällä kertaa väliin ja ihan hyvä niin, mistä kerron lisää myöhemmin! ;) Paluumatka meni aika tiukille: meidän oli pakko puoliksi juosta satamasta asemalle, että ehdittiin aikaisempaan junaan, jotta meidän ei tarvi jumittaa Helsingissä odottamassa reilua tuntia seuraavaa Lahteen kulkevaa kulkuneuvoa. Eli jos näitte kaksi idiootilta näyttävää juoksentelemassa eilen pitkin Helsingin katuja, niin se olin minä ja äitini! :D 

Eli ihan onnistunut reissu, mutta kuitenkin toi Tallinnassa reissaaminen jättää vähän kylmäksi. Laivalla on monesti tosi ärsyttävää populaa (tai ehkä se ärsytys tulee siitä, että kaikista itse laivamatka on vähän turhauttava ja kun monta suomalaista sullotaan yhteen paattiin, niin ei kenenkään parhaat puolet siinä varmaankaan pääse esiin, varsinkaan jos alkoholia on nautittu reilummin...) ja no, muutenkin. Millainen suhde teillä on tuohon luvattuun halvan viinan kaupunkiin ja käyttekö siellä usein?

2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia! :) Sitä unohtaa, miten nätti kaupunki on oikeasti kyseessä. Käyn Tallinnassa niin usein, ettei se tosiaan enää ulkomailta tunnu, lähinnä etelä-Helsingiltä. Juomien perässä siellä käydään ja tulee sitä aina laivalta halpaa kosmetiikkaakin hankittua. Tallinna on ihan jees, mutta sanotaanko näin, ettei sillä oikein enää mitään annettavaa ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nätti kaupunki joo ja liikkeitä joita ei esim. Helsingistä löydä, mutta silti vähän plaah. Ehkä se on juuri siinä että se on niin tavallinen ja tuttu monelle suomalaiselle, ettei sitä osaa kuvitella kokonaan toisen maan pääkaupungiksi ja näin ollen se tietty "hohto" häviää. Kyllä mie uskon jatkossakin käyväni kyseisessä kaupungissa samaa vauhtia kuin tähänkin saakka, eli kerran vuodessa :D

      Poista