10.7.2017

Kenkien uusi elämä

Aikaisemmin olin sitä tyyppiä, etten halunnut maksaa kengistä paljonkaan. Suosin halpamerkkien tennareita ja muita kenkämalleja, jotka sitten kestivät sen yhden sesongin jonka jälkeen ne piti heittää menemään (haluan tosin tässä välissä huomauttaa että multa kyllä löytyy muutamat ns. halpismerkin kengät, jotka ovat olleet todella kestävät ja hyvät). Muutaman vuoden sisään olen kuitenkin ruvennut panostamaan hyviin jalkineisiin, mikä on osoittautunut mitä loistavimmaksi valinnaksi, etenkin kun suosin monikäyttöisiä ja käytännöllisiä kenkiä. Kenkien hoito ei kuitenkaan ole koskaan ollut olennainen osa toimiani, mutta kun pari vuotta vanhat Converset alkoivat näyttämään aikansa eläneiltä eikä vuosi sitten hankitut Adidaksen superstaritkaan näyttäneet enää valkoisilta, ajattelin tehdä asialle jotain. 

IMG_6770 IMG_6773

Kummastakaan parista ei luonnollisestikaan täysin uuden näköisiä tullut, mutta olen ihan supertyytyväinen lopputulokseen! Etenkin, kun aikaa ja vaivaa meni todella vähän, eikä hommaan tarvinut kuin kaksi asiaa: valkaisevaa pesuainetta sekä ihmesienen. Converset olisi toki voinut pestä vielä kauttaaltaan, mutta siihen en tällä kertaa ruvennut. 
Otin siis molemmista kengistä nauhat pois, pesin kuudessa kymmenessä asteessa ja hinkutin kengät ihmesienellä, joita saa monesta kaupasta muutaman euron hintaan (kannattaa varata yksi sieni per kenkäpari). Ihan mielettömän nopea ja helppo homma, ja tuli vain mieleen, että miksi en ole tehnyt tätä jo aiemmin :D Vaikka tosin en ole kovinkaan tarkka näissä asioissa, mutta kyllähän nuo molemmat kengät ovat nyt huomattavasti paremman näköiset. Seuraavaksi pitää käydä mun muutaman lenkkariparin kimppuun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti