4.7.2017

Kesäkuun leffapäiväkirja

Kesäkuun leffapäiväkirja olisi viimein täällä! Kovin kattava lista ei tällä kertaa olekaan, sillä kuukauteen mahtuu ainoastaan neljä elokuvaa, mikä johtuu siitä että viime kuussa katsoin huomattavasti enemmän sarjoja (mulla oli toukokuun Netflix kokonaan pois käytöstä, joten sarjojen suhteen piti kiriä)Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tails (IMDb 7,1)
Myös Salazar's Revenge nimellä kulkeva PotC on leffasarjan viides, ja toivon mukaan myös viimeinen osa. Ensimmäinen osa oli mielestäni (ja on edelleen) yksi parhaimmista toimintaseikkailuista mitä on tehty ja pari seuraavaakin on jees, mutta neljäs osa oli musta ihan turha ja on sitä edelleen, koska tällä viidennellä osalla on enemmän tekemistä ensimmäisen trilogian kanssa - nelososa tuntuu olevan siitä täysin irrallaan. Tämän leffan pääosassa nähdään Elizabethin ja Will Turnerin poika Henry ja tietenkin kaikkien rakastama hahmo Jack Sparrow (joka tosin mielestäni on vähän hahmona huonontunut). Henry haluaa löytää aarteen, jonka avulla hän vapauttaisi isänsä Lentävän hollantilaisen kirouksesta ja tarvitsee apua, keneltäkäs muultakaan kuin Sparrowlta, jolla taas on omat tarkoitusperänsä yhteistyön puitteissa. Pakkaa sekoittaa vielä mystinen Carina-neito. Elokuvana tämä oli oikeastaan ihan hyvä ja viihdyttävä ja pidin siitä, että tämä oli taas osa elokuvasarjaa ja mukana on vanhoja tuttuja hahmoja (Orlando Bloom esimerkiksi). Koska katsottiin tämä Irlannissa elokuvateatterissa ilman minkäänlaisia tekstityksiä, meni osa kohdista ja repliikeistä vähän sivu suun, koska osan hahmoista puheesta ei saanut joka kohdassa kunnolla selvää, mutta tämä ei mitenkään kovin haitallisesti elokuvakokemukseen vaikuttanut. Tietenkään kyyneleiltä ei vältytty, onneksi leffateatteri oli lähes tyhjä ja sain rauhassa koota itseni :D Ei tämä ensimmäisten osien tasolle yllä, mutta kyllä mä silti pidin tästä!

Allied (IMDb 7,1)
Max Vatan ja Marianne Beauséjour tapaavat toisensa toisen maailman sodan aikana suorittaessaan yhdessä vaarallista tehtävää vihollista vastaan. Työkeikka yhdistää pariskunnan ja he lähtevät Lontooseen perustamaan yhteisen elämän. Ensin kaikki sujuukin hienosti, mutta sitten Mariannea syytetään jostakin, mitä Max ei voi uskoa todeksi, mutta joutuu olosuhteiden pakosta kyseenalaistamaan suhteensa ja myös toimenkuvansa työssään. Mä itse asiassa odotin kovasti näkeväni tämän elokuvan ja ehkä odotukseni olivat jotenkin todella korkeat, kun ei tämä nimittäin ollut ihan sellainen kuin odotin. Ei huono, muttei myöskään niin hyvä kuin olin mielessäni etukäteen olettanut. Tästä tuli tavallaan (varmaan Brad Pittin takia) sellaisia Mr. & Mrs. Smith -viboja, mutta sen kaltaista toimintaa oli kuitenkin huomattavasti vähemmän, tämä menee huomattavasti enemmän draaman puolelle. Mikä ei ole huono juttu ollenkaan, mutta olin ajatellut tämän enemmänkin joksikin toimintatrillerin tyyliseksi enemmän. Joka tapauksessa leffa oli ihan ok, ei oikeastaan mitenkään erityinen tai mieleenpainuva miltään osin ja jotenkin jäin kaipaamaan enemmän jännitystä, mutta Marion Cotillard oli mielestäni hurmaava.

The Gift (IMDb 7,1)
Tässä vuoden 2015 vuoden elokuvassa (saman niminen elokuva löytyy myös vuodelta 2000) Simon ja Robyn muuttavat uuteen kaupunkiin uuden alun toivossa ja tapaavat sattumalta Simonin vanhan luokkatoverin Gordon high school ajoilta saakka. Uusi-vanha tuttavuus tuntuu aluksi mukavalta hyvänpäivän tutulta, mutta sitten mystisiä lahjoja alkaa ilmestyä pariskunnan ovelle ja etenkin aluksi hyvinkin suopean ja ennakkoluulottoman Robynin mielestä miehen käytöksessä on jotain outoa kunnes monta vuotta vanha totuus alkaa paljastua pala palalta. Kokonaisuutena tämä oli ihan jees ja tähän oli saatu sisällettyä jännitystä aika hyvin, mutta loppua kohden tunnelma mielestäni pääsi vähän lässähtämään. Elokuvan lähtökohdat tuntuivat jotenkin vähän kaukaa haetuilta, mutta toisaalta taas ehkä se on ollut tarkoituskin - on ajatuksia herättävää, että se mikä jollekin toiselle on kaukana menneisyydessä, ei välttämättä olekaan jollekin toiselle. Huomaan kuitenkin pitäväni tämän tyyppisistä "indietrillereistä", joissa on vähän jotain epämääräistä, erilaista tummaa salamyhkäisyyttä.

The Devil's Advocate (IMDb 7,5)
No vihdoin! Mulle on jostain syystä kehittynyt eräänlainen pakkomielle tästä elokuvasta, koska olin mielessäni päättänyt että se on jotenkin erityisen hyvä ja katsomisen arvoinen. Elokuvahan kertoo siis Keanu Reevesin esittämästä nuoresta lakimiehestä, kuka saa loisteliaan työtarjouksen New Yorkista - niinpä hän muuttaa vaimoineen sinne ja huomaa työskentelevänsä sangen omalaatuiselle Miltonille (Al Pacino). Ikävät ja selittämättömät tapaukset alkavat kuitenkin pian viitata siihen, että jossakin on jotain mätää. Alku leffassa olikin aika onnistunut, mutta loppua kohden mielenkiintoni lopahti aavistuksen - vaikken tavallaan tiennyt mitä odottaa, niin odotin silti kyllä vähän enemmän enkä ihan rehellisesti ymmärrä edes tuota IMDb:n arviota, se on mielestäni aika yläkanttiin vaikka roolisuoritukset jossakin määrin onnistuneet olivatkin. Elokuva muuttui jossakin vaiheessa melkoisen sekavaksi ja jopa hysteeriseksi, jos näin voi kuvailla. Pisteet kuitenkin siitä, että loppuratkaisu tuli täysin puun takaa. 


Ja täytyy sanoa, että kyllä tuo Pirates of the Caribbeanin viimeinen osa vie tällä kertaa voiton. Kokonaisuutena ja leffakokemuksena. Onko kukaan teistä nähnyt sitä tai muuta näistä? Mitä mieltä olitte? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti