30.6.2018

Amsterdam Photodiary + eeppinen junaseikkailu

Heipähei, meikä on kotiutunut! Reilu viikon mittainen reissu tuli päätökseen nippanappa eilisen puolella ja nyt on kuulkaas Amsterdam ja Pariisi koluttu. Reissuun mahtui vaikka ja mitä enkä oikein edes tiedä, mistä sitä lähtisi purkamaan, kuviakin kertyi yli 400. Mutta koska vietimme neljä ensimmäistä päiää Amsterdamissa, tavallaan loogisinta lähteä liikkeelle sieltä.

Ihan ensiksi mun täytyy tosin kertoa kuinka tämä mun matkanteko oikein alkoi, koska kyseessä on aika eeppinen keissi :D Olin siis lähdössä junalla Kouvolasta, jonne olin tuonut koiran hoitoon, toiseksi viimeisellä junalla takaisin Lahteen ja asemalle päästessä huomasin, että juna on tunnin myöhässä. No, ei siinä, menin käymään siskoni luona ja tulin takaisin ennen kuin junan oli määrä lähteä ja juna olikin jo saapunut, koska junan kulkusuunta vaihtui ja veturin paikka piti vaihtaa. Marssin suoraan junaan paikalleni ja rupesin lukemaan lehteä. Juna lähti liikkeelle ja jossakin vaiheessa ikkunasta katsoessani huomasin, että nyt on muuten ihan väärät maisemat. Samantien pärähtikin kuulutusta junan seuraavista pysäkeistä Mäntyharjusta ja Mikkelistä - olin siis menossa väärään suuntaan väärällä junalla. Ihan jäätävä paniikkihan siinä iski ja ei muuta kuin etsimään konduktööriä ja värisevällä äänellä selittämään, mitä on käynyt ja että yöllä pitäisi olla matkalla lentokentälle. Tähän väliin selvennykseksi, että kahden junan lähtöraiteet oli vaihtuneet sillä välin kun olin siskoni luona käymässä, olin siis katsonut oikean raiteen aluks, muten tajunnut tarkastaa sitä enää junaan noustessa, joten siksi päädyin väärään junaan. 
Kohdalleni osunut konduktööri oli oikeasti maailman kaikkeuden paras konduktööri ikinä - hän selvitti asiaani ja vaikka vika ei oikeastaan millään tavalla ollut VR:n niin hän järjesti mulle taksikyydin sitten Mäntyharjusta Lahteen ♥ Kyse oli onneksi reilun tunnin matkasta ja taksikuski oli hirvittävän mukava ja yhdessä naureskeltiin tälle kömmähdykselle, mutta kyllä siinä sydän jätti ihan muutaman lyönnin välistä kun ekana tajusin asian :D Aavitstuksen kiire meinasi tulla matkalle pakkaamisen jne. kanssa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin! Tosin jatkossa olen junalla matkustamisen suhteen varmaan aika vainoharhainen, haha.

Mutta se siitä, ja takaisin reissun pariin! Ajatuksena olisi pureutua kaupunkiin tarkemmin kuvien lisäksi vielä muutaman postauksen verran, mutta tässä muutama ajatus sieltä vietetystä ajasta kuvien saattelemana, Pariisia käsittelen sitten ihan omana kokonaisuutenaan, ettei mene turhan sekavaksi.

IMG_0778 IMG_0667 IMG_0689

Amsterdamissa oli kylmä. Olin kyllä katsonut sääennusteet ja muka pakannut sen mukaan, mutta en ollut ollenkaan varautunut tuuleen. Meidän oli pakko ensimmäisenä päivänä marssia Primarkiin ostamaan lämpimämpää vaatetta, ja kaikki vähäkään kesäiset kuteet jäi kyllä täysin tsiigaamatta.

Tiesin etukäteen, että pyöräilijöitä ja pyöriä on paljon, mutta kuitenkin se määrä oikeasti tuntui ihan absurdilta. 

IMG_0802 42388667964_c64c2843c3_o IMG_0694 IMG_0828

Kannabiksen laillisuus näkyy, muttei oikeastaan sillä tavalla kuin olettaisi: mua lähinnä ärsytti miljoonat turisteille suunnatut suurin hampun lehden kuvin kaupat ja niiden ympärille rakennettu krääsä. Tuulen takia hajuhaitat jäi olemattomiin ja coffee shopit hukkui pitkälti katukuvaan.

Otin tatuoinnin. Tästä kerron ehkä joskus erikseen.

Sympaattisen oloisia juustokauppoja oli joka paikassa, olisin varmaan käynyt jokaisessa ja ostanut juustoa reilusti kotiin, ellei matka olisi jatkunut vielä Pariisiin.

28237929467_97fb8976fe_o IMG_0685 IMG_0709 IMG_0800

Englannilla pärjää enemmän kuin hyvin, mutta maksutapojen kanssa sai säätää välillä oikein urakalla. Joissakin paikoissa sai maksaa vain kortilla, toisissa vain käteisellä ja monessa paikkaa ainakaan oma Visa Electron ei toiminut ollenkaan.

Olin oikeastaan koko reissun jäätävässä räkätaudissa. Yhden yön vietin käytännössä kylppärin lattialla ja milloin mikäkin kropan lihas oli ihan juntturassa :D 

IMG_0760 IMG_0789 IMG_0831

Miksei meiltä Suomesta saa vohveleita lähes joka korttelista? 

Jos oma majoituskohde on pääasiallisesti pelkkien metroyhteyksien päässä, muodostuu melkoiseksi ongelmaksi kun metro ei kuljekaan onnettomuuden vuoksi normaalisti. Tämä sattui meidän kohdalla aamupäivästä, kun oltiin hakeutumassa hotellilta keskusta-alueelle ja ravattiin melkein pari tuntia ympäriinsä, kunnes lopulta saapui metro, jolla päästiin toiselle linjalle ja sitä kautta keskustaan. Ei semmosessa pienessä nälkäkiukussa paras mahdollinen päivänaloitus, mutta eihän näille minkään voi. Lähinnä surullista, että joku oli päättänyt päättää päivänsä niin, kuten myöhemmin kuulimme.

IMG_0764 IMG_0819

Vaikutelma Amsterdamista oli hyvä! Kansainvälinen ja värikäs kohde, josta löytyy paljon näettävää ja etäisyydet muualle maahan on lyhyitä nekin. Meillä tosin muut kohteet jäi tällä kertaa kokematta, vaikka alkuperäisiin suunnitelmiin kuuluikin päiväretki rannikolle, jäi se sääolosuhteiden takia välistä. Ihan sellaista fiilistä ei kuitenkaan jäänyt, että haluaisin heti takaisin, mutta ehkä vielä joskus! Palataan kuitenkin Amsterdam -aiheisten postausten parissa ainakin pariin otteeseen vielä ja siirrytään sitten Pariisiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti