29.1.2015

Maailman paras porkkanakakku

Okei, otsikossa on ehkä pientä liioittelun makua, tämä tuskin on maailman parhaan porkkanakakun ohje, mutta älyttömän hyvä kuitenkin, vaikka itse sanon. Kehuja tämä on saanut ihan kaikilta ketkä tätä ovat koskaan syöneet (eli aika moni, koska tää on ehdottomasti leivontajutuista se, jota teen kaikista useimmin). Tämä ohje on sopiva 24-26 cm vuokaan tai sitten sellaiseen suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Uunipellillisen saa, kun tuplaa taikinan ja kuorrutteen määrän.

IMG_9843

Porkkanakakku 

pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
3-4 isoa porkkanaa
1 dl öljyä
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g voita
(2 rkl sitruunamehua)
1½ dl tomusokeria

Raasta porkkanat pienellä terällä raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä siihen porkkanaraaste sekä öljy. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää taikinaan. Voitele vuoka ja paista kakkua 175 asteessa noin 25-30 min hieman uunin tehosta ja vuoan mallista riippuen. Anna kakun hieman jäähtyä ja valmista täyte: sulata voi ja sekoita siihen tuorejuusto sekä sitruunamehu. Siivilöi tomusokeri parissa erässä massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Kakun voi halutessaan koristella paahdetulla mantelirouheella tai esimerkiksi saksanpähkinöillä.

IMG_9845 IMG_9874

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti