24.1.2015

Porkkanakakkupuuro

Porkkanakakkua aamupalaksi? Kyllä kiitos! 
Porkkanakakku on yksi meikäläisen bravuureista ja suosikeista ja kun näin eräässä blogissa (jota en kyllä enää harmikseni muista) ohjeen porkkanakakun makuiseen puuroon, tuli mulle valtava ahaa-elämys ja sehän oli lähdettävä ostamaan kaupasta porkkanoita. Alkuperäistä ohjetta en noudattanut ideaa pidemmälle ja tein tästä oman versioni, joka ei tosin ole läheskään aidon ja oikean porkkanakakun veroinen, mutta aika veikeä (ja terveellinen!) versio kuitenkin.

IMG_9761

Porkkanakakkupuuro (yhdelle)

1 pieni porkkana
1 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
3 rkl maitoa
½ tl kanelia
ripaus leivinjauhetta
(1 tl sokeria)

kuorrute:
3 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl tomusokeria
(päälle mantelirouhetta)

Raasta porkkana ja sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita uuninkestävään kulhoon. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja valmista kuorrute. Sitten ei muuta kuin nauttimaan rauhallisesta aamusta, tätä ei nimittäin hirveässä kiiressä kannata valmistaa saati nauttia :)

PS. Nyt kun mulla noita porkkanoita on, niin pitää varmaan se ehta ja aito porkkanakakkukin tässä joku päivä tehdä...

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä, nappaan tän ohjeen kokeiluun :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! :) aattelin itekin tehdä uudestaan tässä joku päivä :P

      PS. Olin ihan kikseissä kun huomasin että sie olit kommentoinu, sun blogi on niin kiva! :)

      Poista