10.9.2015

Banaanileipä (1. versio)

Olen useaan otteeseen nähnyt sosiaalisessa mediassa kuvia ja reseptejä tästä jonkinlaisesta trendiruuasta - banaanileivästä. Olen kuitenkin sivuuttanut ne kaikki, aina tähän asti. Sattui nimittäin niin, että mulla oli (on vieläkin) aivan jäätävä kasa banaaneja, joista osa alkoi olla jo vähän turhan kypsässä kuosissa. Johonkin ne piti saada käytetyksi, ja koska niin monesta banaanista en halunnut käydä smoothieita tekemään, oli aika kaivella ne reseptit esille. En kuitenkaan tehnyt omaa versiotani minkään valmiin ohjeen mukaan, vaan jälleen kerran katselin muutamaa reseptiä ja kokosin niistä omani.
Vähän jännän makuistahan tämä oli, mutta koska eilen tätä tein ja se on nyt jo syöty, eli ainakin poikaystävälle tämä maistui hyvin, niin ajattelin laittaa tämän tännekin! Huomasin myös puutteen omassa astiavalikoimassani: multa puuttuu kokonaan se sellainen syvä, suorakaiteen muotoinen vuoka! Tää tarvii korjata pikemmiten.

IMG_7263
Banaanileipä

3 kypsää banaania
½ dl piimää
½ dl öljyä
½ dl tummaa sokeria
2 kananmunaa
½ tl suolaa
½ tl kanelia
3 dl vehnäjauhoja (tai muita jauhoja)
1 tl leivinjauhetta

Soseuta banaanit tasaiseksi soseeksi, lisää siihen piimä ja öljy sekä sokeri, sekoita hyvin. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen, niin että rakenne rikkoutuu kunnolla. Sitten yhdistä kuivat aineet ja mausteet keskenään ja sekoita taikinaan.
Voitele ja korppujauhota leipävuoka (tai joku toinen, vähän syvempi uunivuoka), levitä taikina sinne ja laita uuniin 175 asteeseen, paista noin tunti.
Tämä versio on tosiaan sellainen aika kostea ja mehevä, ensi kerralla ajattelin kokeilla hieman toisenlaista versiota ja heittää mukaan ehkä mustikoita, pähkinöitä tai porkkanaa. Joka tapauksessa tämä oli versio yksi, ja versio kaksi ilmestynee tänne aivan varmasti, jos se onnistuu ja menee kaupaksi yhtä hyvin kuin tämä!
Oletteko te kokeilleet banaanileipää? Jos teillä on omia, hyväksi koettuja reseptejä, niin saa kertoa! 

IMG_7261 IMG_7265

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti