20.9.2015

When in Stockholm

Se olisi kuulkaas Ruotsin risteilystä selvitty! Ihan täysin rehellisesti ja yhtään kaunistelematta täytyy todeta, että eipä kovin hääppöinen reissu ollut. Perjantaisista mielenilmauksista ja lakkoilusta huolimatta päästiin Helsinkiin vaivattomasti ja en ole kyllä ikinä nähnyt Helsingin katuja niin autioina ja ihmismassoista vapaina kuin perjantaina, vaikka oletin aikalailla päinvastaista. 
No, siihen se hyvä onni sitten oikeastaan loppuikin, kiitos aika hemmetin kivan myskyn. Katsottiin me hytissä Vain Elämää ja käytiin vähän kuuntelemassa karaokea, mutta suurin osa laivan muista matkustajista taisi olla hyteissään potemassa huonoa vointia ja meinasi se melkein käydä omankin kunnon päälle.
Mites toi lauantai aamu sitten, kun piti päästä Ruotsin kamaralle? Laiva oli myrskyn takia 2,5 tuntia myöhässä. Järjetöntä luppoaikaa laivalla ja sitten kun loppujen lopuksi päästiin tallaamaan Tukholman kaduille, niin vauhti täytyi pitää aika kovana ja täsmäiskut kauppoihin lyhyinä. Alkuperäinen suunnitelma oli mennä tutkimaan meille tuntematonta Södermalmin aluetta, mutta jäipä käymättä.
Toisena iltana en edes jaksanut innostua bailaamisesta, vaan kömmin nukkumaan suhteellisen ajoissa. Tänään oli 7,5 tunnin työpäivä, joten siltä kannalta äärimmäisen fiksu veto.

Ei niin menestyksellisestä matkasta huolimatta mulla oli tietenkin kamera käden ulottavilla koko ajan ja sain räpsittyä muutamat ihan kivat otokset!

IMG_7541 IMG_7562 IMG_7581 IMG_7626 IMG_7656 IMG_7567 IMG_7597 IMG_7601 IMG_7654 IMG_7607 IMG_7629 IMG_7639 IMG_7663 IMG_7647 IMG_7620 IMG_7667
Oli reissussa jotain hyvääkin: ruoka oli mainiota ja tuli shoppailtua kaikkea kivaa. Ajattelin tehdä erillisen postauksen ostoksista, mutta koska suurin osa ostoksistani oli kosmetiikkaa, niin ajattelin ensi viikolla tehdä enemmän niihn liittyvän postauksen, kun uutta kosmetiikkaa on tullut hankittua muualtakin.

Edellisestä Ruotsin risteilystä oli ainakin kolme vuotta, mutta tämän reissun jälkeen tuli kyllä vähän fiilis ettei uudelleen tarvitse mennä yhtään aiemmin. Risteilyjen suosio on muutenkin tainnut laskea aika tavalla - meillä oli kuitenkin viikonloppuristeily, mutta väkeä ei silti ollut mielestäni mitenkään erikoisemmin eikä edes erityisen nuorta. Jos Tukholmaan mieli halajaa, niin ennemmin lentäisin ja olisin hotellissa pari yötä.

Mutta! Voinpahan sanoa käyneeni tänä vuonna neljässä eri maassa, ja se on kyllä eniten kuin minään aiempana vuonna. Seuraavan matkan määränpää ja ajankohta ovat vielä täysin hämärän peitossa, mutta hyvä niin - täytyy nimittäin säästää aika lailla tämän vuoden matkojen jälkeen, että jonnekin pääsee ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti