22.12.2015

Artesaanisuklaata

Tässäpä vielä viime hetken lahjavinkki jouluksi! Ja kyllähän tämä kelpaa lahjaideaksi oikeastaan milloin vain kaikille suklaan ystäville.
Selailin viime viikolla yhtä vanhaa Maku-lehden joulukuun numeroa ja tämä idea pomppasi sieltä. Kivan näköiset ja itsetehdyt suklaalevyt nimittäin. Makuvaihtoehtoja on pilvin pimein. Itse käytin pohjana jo valmista suklaata, mutta tähän voi yhtä hyvin hyödyntää esimerkiksi itsevalmistettua raakasuklaata!
Kävin Punnitse&Säästä kaupassa hakemassa tarvikkeita (tässä tapauksessa kyseisen liikkeen käyttäminen tulee edullisemmaksi, sillä suklaata maustavia komponentteja tarvitsee aika vähän, eikä ole järkeä ostaa kallista pussia esim. pistaasipähkinöitä muualta, jollei niille ole muuta käyttöä) ja käytin tavallista Pandan suklaata pohjana. Jos haluaa hifistellä, kannattaa levyille tehdä tarkat muotit leivinpaperia ja nitojaa apuna käyttäen, mutta mä yksinkertaisesti käytin suorakaiteen muotoisia astioita, joiden pohjalle laitoin leivinpaperia. Paksuus ja reunat eivät tällöin ole ihan tismalleen, mutta halusin jättää näihin sellasta itse tehtyä fiilistä :)

IMG_0013

Tein kolmea eri makua: vadelma-pistaasipähkinä, toffeemantelikrokantti sekä valkosuklaa-granaattiomena. Kahteen ensimmäiseen käytin maitosuklaata ja kaikkien päällä on tummaasuklaata koristeena.

Valmistus on hyvin yksinkertainen: sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla teholla mikrossa, levitä sitten leivinpaperin päälle ja ripottele murskatut/paloitellut makuaineet päälle. Kannattaa toimia melko ripeästi, sillä suklaa hyytyy yllättävän nopeasti. Halutessaan päälle voi vielä kaataa toista suklaata kuvioinniksi ja kiinnittämään loputkin palat suklaaseen. Anna hyytyä huoneenlämmössä. Irrota sitten leivinpaperi ja paketoi esim. sellofaaniin.
  IMG_0014IMG_0018

Millaisia itsetehtyjä lahjoja te aiotte antaa tänä jouluna? :)

2 kommenttia:

  1. Vähänkö on ainakin nättejä ja varmaan hyvältä maistuukin! Hauska idea!

    VastaaPoista