18.12.2015

Piparminttu-valkosuklaa juustokakku

IMG_9833


Piparminttu-valkosuklaa juustokakku (sopiva 22-26 cm irtopohjavuokaan)

150 g piparkakkuja
75 g voita/margariinia
4 dl kuohu- tai vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
½ dl sokeria
7 liivatelehteä
punaista elintarvikeväriä
piparminttuesanssia
koristeluun karkkikeppejä


IMG_9839 IMG_9835

Murskaa piparkakut pieneksi muruksi. Sulata voi/margariini ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto pienissä erissä vatkaten. Kun massa on tasaista, jaa se kahteen osaan. Sekoita toiseen puoleen sokeri ja lisää vähitellen piparminttuesanssia sekä punaista elintarvikeväriä, kunnes maku on halutun voimakas ja täyte sopivan punainen. (Noin suurinpiirtein 1 tl piparminttuesanssia ja 2 tl punaista väriä on aika hyvä suhde.)
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai miedolla teholla mikrossa, Anna jäähtyä hieman ja yhdistä sitten hyvin sekoittaen toiseen osaan täytettä. Keitä pieni määrä vettä (noin ½ dl) ja sulata pehmeät liivatelehdet sinne. Sekoita hyvin vatkaten puolet valkosuklaa täytteeseen ja puolet piparminttutäytteeseen.
Kaada täytteet piparipohjan päälle halutulla tavalla. Itse aloitin kaatamalla keskelle vuokaa ja piparipohjaa ensin toista väriä ja sen päälle heti toista väriä. Tarkemmam käsityksen saa ehkä esim. tästä Kinuskikissan kakusta. Itselläni tosin ei ihan noin hienosti kuviointi onnistunut... :D (tosin syy siihen on se, että massojen olisi pitänyt olla huomattavasti juoksevampaa selkeämmän kuvioinnin aikaansaamiseksi, mutta mitäs tuosta, hauskoja kuvioita tulee joka tapauksessa!)

IMG_9840

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti