9.11.2016

Jouluiset Rocky Roadit

Käsi ylös, kuka ei pidä Rocky Roadeista?! Sitten kannattaa poistua vikkelästi, nimittäin tässä postauksessa ei muuta käsitellä! Reseptipostauksena tämä on ehkä vähän huono, koska näiden valmistaminen on oikeasti maailman helpointa. Mä kuitenkin fiksasin näitä vähän jouluisampaan muotoon piparkakkuja käyttämällä ja ajattelin näin pikkujoulukauden alla tulla vinkkaamaan, että tämä on tosi näppärä ja nopeasti valmistuva herkku juhliin! Itse oon valmistanut näitä jo kahteen otteeseen ja viikonloppuna olisi tarkoitus tehdä taas, kun houstaan semmoset pikkujoulukauden avajais -bailut. 

IMG_1234 IMG_1238

Valmistus on tosiaan simppeliä: tarvitset yksinkertaisimpaan versioon ainoastaan maitosuklaata (tai tummaa suklaata, jos pidät siitä paremmin), vaahtokarkkeja sekä piparkakkuja. Jouluiseen versioon voisi laittaa vielä halutessaan vaikkapa manteleita, kuivattua omenaa tai vaikkapa rusinoita - mulla ei kuitenkaan sellaisia ollut ja no, tämmösenä rehellisenä sokerihiirenä tommoset jutut on vaan liian terveellisiä mun versioon! ;D Isommalle joukolle tätä tehtäessä varaisin ainesosia vähintään seuraavasti: suklaata 400 g, vaahtokarkkeja 100-150 g ja piparkakkuja 150-200 g.

Valmistukseen kannattaa varata laakea, neliskulmainen mikronkestävä astia, jossa suklaan sulattaa miedolla teholla mikrossa aina välissä sekoittaen. Suklaan sulaessa paloittele vaahtokarkit pienemmiksi, paitsi jos käytät minikokoisia versioita. Kun suklaa on sulanut, painele piparkakun paloja ja vaahtokarkkeja joukkoon mahdollisimman paljon. Tän voi toteuttaa myöskin kahdessa osassa niin, "kokoaa" Rocky Roadin kahdessa osassa niin että painelee puoleen suklaaseen karkit ja keksit, kaataa sitten loput suklaasta päälle ja taas painelee karkit ja keksit päälle, mutta mun mielestä se on vähän turhaa hifistelyä - hyvä tulee ihan tolleen simppelistikin :) Sitten vaan jääkaappiin hyytymään noin puoleksi tunniksi ja paloittele sitten haluamasi kokoisiin paloihin. Valmista!

IMG_1237

2 kommenttia:

 1. Oi että, näyttää NIIN herkulliselta! Pakko varmaan kokeilla tätä ohjetta viikonloppuna :)

  http://newdaysaara.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rocky Roadit on ehkä top vitosessa maailman parhaimmista asioista ikinä! :D ♥

   Poista