3.11.2016

Homemade pesto

Itsetehty pesto kuulostaa kauhean vaivalloiselta ja hankalalta toteuttaa, mutta itse asiassa se on juuri päinvastaista - valmistuu nopeasti ja helposti, kunhan omistaa hyvän blenderin ja/tai sauvasekoittimen. Kovin suurta määrää ei kannata kerralla valmistaa, koska mulla ei ole mitään takeita tämän säilyvyydestä - lähtisin kuitenkin arvioimaan, että melko korkean suolapitoisuuden takia käyttöikä on jotain viikosta pariin tiiviisti suljetussa purkissa. Mä itse olen käyttänyt tämän aina parin päivän sisällä valmistuksesta.

IMG_0929 IMG_0935

Pesto

1 dl cashew-pähkinöitä
1 dl pinjansiemniä
1 ruukku tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
n. 1 dl parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Murskaa pähkinät ja pinjansiemenet blenderissä muruksi. Tämän jälkeen itse kaavin murskan pois toiseen astiaan, koska oma blenderini ei ole tarpeeksi tehokas jauhamaan kaikkia ainesosia tasaiseksi massaksi, mutta jos omasi on, voit ilman muuta valmistaa peston kokonaisuudessaan sillä!
Lisää joukkoon huuhdeltu basilika, kuorittu ja karkeasti paloiteltu valkosipuli, parmesaanijuusto ja ala surruttaa tasaiseksi mönjäksi oliiviöljyä tasaisesti lisäten, kunnes seos on halutun paksuista ja tekstuuri sopivaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

IMG_0937

Tarjoiluehdotus: keitä haluamaasi pastaa lähes kypsäksi, valuta ylimääräinen vesi pois ja sekoita pesto siihen. Tarjoile mozzarellajuuston ja kevyesti pannulla kuullotettujen kirsikka- tai luumutomaattien kera. Ripottele päälle vielä reilusti mustapippuria. Tälleen me ollaan syöty tätä nyt kaksi kertaa reilun viikon sisään, on sen verran hyvää nimittäin! Ja aikaa koko hommaanhan menee noin 15 minuuttia, eli nopeaa ja helppoa kun mikä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti