3.12.2016

Marraskuun leffapäivärkirja

Hupsan! Meinasi päästä unohtumaan koko leffapäiväkirja! Marraskuussa saldo ei tosin ole mitenkään erityisen suuri, koska oon lähinnä katsonut sitä Buffy Vampyyrintappajaa (kaks viimistä jaksoa koko sarjasta katsomatta, 7 tuotantokautta saa ihan näppärästi katsottua reiluun kuukauteen :D). Jokunen tuli kuitenkin vilkaistua ja tässäpä niistä tuttuun tapaan vähän kerrontaa ja meikäläisen epämääräisiä pohdintoja: 

High Crimes (IMDb 6,3)
Claire Kubikin elämä mullistuu, kun hänen aviomiehensä oikea identiteetti paljastuu ja tämä joutuu sotaoikeuteen rikoksista, joihin hän ei omasta mielestään ole syyllinen. Claire ryhtyy ajamaan miehensä asiaa hämmennyksestään huolimatta ja saa huomata, että armeijassa ja sotaoikeudessa ei päde ihan samat säännöt ja normit kuin hänelle tutussa oikeusmaailmassa. Leffa vaikutti suhteellisen lupaavalta, mutta valitettavasti loppua kohden homma levisi mielestäni käsiin tunnelman tiivistymisestä huolimatta. Mitään spoilaamatta täytyy todeta, että omasta mielestäni loppuratkaisu oli huono ja toisenlaisen lopun kanssa elokuvasta olisi saanut huomattavasti enemmän irti ja ajateltavaa. Yritys hyvä kymmenen, mutta lopputulos lähinnä tyydyttävä. Pidin enemmän Morgan Freemanin ja Ashley Juddin toisesta yhteistähdittämästä leffasta Kiss The Girls, jonka katsoin viime kuussa.

End of Watch (IMDb 7,7)
Näin tästä muistaakseni aikoinaan trailerin elokuvateatterissa ja mietin että jaa, taas joku tämmönen hölmöllä huumorilla terästetty toimintapätkä, että ollaan saatu luvan kanssa esittää vähän väkivaltaa. Eli ei kamalan positiiviset vibat tuolloin iskenyt tajuntaan. Nyt muutama vuosi myöhemmin kyseisen pätkän ilmestyessä Netflixiin mieli on muuttunut hieman avoimemmaksi leffojenkin suhteen ja päätin katsoa tämän. Ja sisälsihän leffa kaikkea sitä, mitä etukäteen olinkin pelännyt - mutta oli myös paljon muuta. Kaiken huonon läpän ja ampumisen takana oli oikeasti aika traagisia ja sairaita juttuja, jotka oli varmasti tarkoituksella jätettykin sinne, koska leffan tarkoitus mitä ilmeisemmin oli kertoa tarinaa poliisin näkökulmasta - joka mun mielestä jäi vähän vailinaiseksi, vaikka päiväkirjamaisella kuvaustoteutuksella oli onnistuttu luomaan jonkinlainen illuusio. Kokonaisuudessaan ihan ok pätkä, joka onnistui jopa koskettamaan, mutta ei kuitenkaan erityisen mieleenpainuva tapaus.

To the Wonder (IMDb 5,9)
Tässäpä elokuva, mikä kieltämättä jätti pikkuisen sanattomaksi. Eikä välttämättä kovin hyvällä tavalla - vaikkei mitenkään erityisen huonollakaan. Terrence Malickin elokuvat kun no, ovat hieman outoja (näihin lukeutuu mm. Tree of Life). Mä en itse asiassa edes tiennyt tätä elokuvaa kyseisen henkilön kirjoittamaksi ja ohjaajaksi, ennen kuin olin katsonut elokuvaa jonkin verran. Tämä meni rehellisesti sanottuna hieman yli ymmärryksen, mikä voi toki johtua osittain ajasta ja paikasta, tää on nimittäin just niitä elokuvia joita katsoessa pitäisi olla oikeasti keskittynyt ilman häiriötekijöitä. Tavallaan tosi kaunis elokuva, mutta samalla jotenkin surumielinen. Elokuvaan oli sisällytetty omaan makuun ehkä vähän liikaa pellolla kirmailua ja omituista keimailua, joka sopi mielestäni täydellisesti The New World -elokuvaan, joka on myös yksi suosikkejani, mutta tässä se tuntui vähän liioitellulta. Toisaalta uskoisin, että omalla kohdalla sellainen voisi tuntua yhtä vapauttavalta. Mutta tosiaan, tämä elokuva jätti vähän hoo moilaseksi, mutta aika hienoa, että tällaisia tehdään. Jotain erilaista. Oon itse asiassa aikonut katsoa samaisen ohjaajan tuoreimman pätkän Knight of Cups, jonka traileri pysäytti. Ehkä saisin siitä enemmän irti!

The Usual Suspects (IMDb 8,6)
IMDb:n top 25 parhaimpien elokuvien joukkoon sijoittuva leffa oli jokseenkin, no, hämmentävä. Ehkä jo lähtökohdiltaan sellainen, ettei välttämättä olisi mun ykkösvalinta mihinkään, mutta toisinaan on kiva poistua omalta mukavuusalueelta. Kiteytettynä tämä on tarina viidestä konnasta, jotka yhden kostokeikan jälkeen vajoavat yhä syvemmälle rikosten maailmaan, jossa isot kihot määrää tahdin. Samalla poliisivoimat yrittävät selvittää jupakkaa - miksi lähes kolmekymmentä ihmistä on kuollut huumeita kuljettavan laivassa, vaikka koko laivassa ei edes ollut huumeita? Tää oli sellainen fiksu elokuva, tiedättehän, mukana pysyäkseen pitää oikeasti seurata. Musta tuntuu etten päässyt ihan alusta kunnolla mukaan ja sen takia tuntui että riipuin koko ajan perässä tietämättä täysin mistä tässä nyt on kyse. Tosin en tiedä, voihan olla että moinen fiilis voisi tulla vaikka kuinka keskittyy. Musta tuntuu, että toinen katselukerta voisi avata hieman enemmän, mutta toisaalta vaikka tää ihan hyvä leffa olikin, niin ei kuitenkaan sellainen, jonka itse katsoisin mielelläni uudestaan.

State of Play (IMDb 7,1)
Tiedättekö kun monesti leffoja valitessa on hassuja, satunnaisia yhdistäviä tekijöitä edellisiin leffoihin? No, tässä leffassa se oli se, että myös tässä pätkässä nähdään Ben Affleck sekä Rachel McAdams, kuten To the Wonderissa. Muutoin tämä leffa olikin ihan erilainen, voisipa tämän laittaa kategoriaan poliittinen trilleri. Tosin ei niin poliittinen, että olisi ruvennut haukotuttamaan, vaan sangen otteessaan pitävä. Kongressin edustajan avustaja kuolee, ja hyvin pian alkaa selvitä, ettei kyseessä ollut suinkaan itsemurha, vaan hyvin monisyinen ja salaliittoteorioita puskeva tapaus. Toimittajajoukko lähtee selvittämään, mitä on oikeasti tapahtunut ja kenen käskystä ja tästä toimittajakulmasta tuli itse asiassa vähän mieleen aiemmin tänä vuonna katsomani Spotlight, jossa itse asiassa McAdams näyttelee myöskin reportteria. Joka tapauksessa tämä leffa oli odotukset ylittävä ja mun on ehkä tässä kohtaa tultava ulos kaapista tämän jonkin sortin Affleck-addiktioni kanssa, joka tosin koskee vain ja ainoastaan tätä vanhempaa tapausta, nuorempaa näyttelijäveljeä en oikein siedä, ehkä se johtuu siitä maailman ärsyttävimmästä äänestä. Joko mentiin tarpeeksi sivuraiteille?

Now You See Me 2 (IMDb 6,5)
Mä itse asiassa odotin tätä leffaa paljonkin, ja nyt viimein pääsin sen katsomaan. Ja valitettavasti oli aikamoinen pettymys. Pidin ensimmäisestä osasta paljon, koska se oli mielestäni nokkela ja viihdyttävä, mutta tämä jäi vähän yritykseksi molemmista. Tai lähinnä mielestäni liikeenteeseen oli lähdetty vähän liian suurin panoksin, tästä puuttui jollaa tapaa se taikurimainen showmaisuus mitä aiemmassa osassa oli, tässä pompittiin paikasta toiseen suurella vauhdilla, dialogi oli todella nopeatempoista ja aikalailla pelkkää sanahelinää - musta tästä puuttui sellainen järkevä ydin ja punainen lanka, vaikka toki loppua kohden palaset alkoi loksahdella paikalleen muttei kuitenkaan sillä tavalla, että se oli jotenkin jaksanut "hämmästyttää". Toki huonohkolla leffakokemukseen vaikutti se, että leffan puoli välissä mua väsytti niin, että oli pakko ottaa torkut ja jatkaa reilun tunnin jälkeen katselua :D Mutta silti, en usko että olisin pitänyt tästä kovin paljon enempää, vaikka oma olemukseni skarpimpi olisikin ollut.

Mikään kuun leffoista ei kauheasti sykähdyttänyt saati päässyt lempparilistalle, mutta musta kiinnostavin oli State of Play.

2 kommenttia:

 1. En oo nähnyt noista yhtäkään leffaa :D Itse en suuri leffojen kuluttaja olekaan, tykkään enemmän katsoa sarjoja! :) Tälläset postaukset jokatapauksessa kiinnostaa aina ja on kivoja, voi sitten keksiä jonkun leffan minkä joskus voisi katsoa.

  http://millatt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäät! :) Mulla se menee vähän kausittain - toisinaan tulee katottua enemmän leffoja ja sitten toisinaan, kuten tässä kuussa, koukuttuu johonkin sarjaan ja katsoo sen suurinpiirtein yhdeltä istumalta alusta loppuun :D Leffan valinta on kyllä varmaan vaikeampaa silloin, kun niitä katsoo vähemmän, koska sillon on varmaan enempi "paineita" valita hyvä leffa :D Mie kun katson niitä niin paljon harrastusmielessä, niin on aika selvää, että kaikki valinnat ei osu kohdalleen tai leffa ei muuten vaan miellytä itseä kovinkaan paljon mutta toisaalta se tekee tästä harrastuksesta kivan ja vaihtelevan :)

   Poista