17.12.2016

Punajuuriranskalaiset ja fetajuustodippi

Alkaako bataattiranskalaiset olla jo ihan nähty juttu? Eipä kuulkaa mitään hätää, täältä tulee punajuuriranskalaiset! Bongasin nämä Revontulipalo -nimisestä blogista ja vaikutti niin hyvältä idealta, että pakko ottaa omaan testiin. Ja sopii muuten vuodenaikaankin! Kaveriksi näille tein helpon fetajuustodipin ja oli kuulkaa hyvää! Punajuuri toki jakaa mielipiteitä makunsa puolesta, meillä poikaystävä ei näitä kelpuuttanut, mutta jäipähän enemmän mulle. 

punajuuriranskalaiset 1

Punajuuriranskalaiset ja fetadippi (kahdelle)

4 isoa punajuurta 
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

n. 1 dl turkkilaista jugurttia/ranskankermaa/kermaviiliä
200 g fetajuustoa 
(mustapippuria, kuivattuja yrttejä)

Kuori punajuuret ja leikkaa ohuehkoiksi tikuiksi ranskalaisten tapaan. Laita kulhoon, lisää hieman öljyä, suolaa ja rouhittua mustapippuria, sekoita niin että punajuuret maustuvat mahdollisimman tasaisesti, levitä sitten uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, riippuen hieman siitä minkä kokoista palaa on leikannut. Kypsyyttä kannattaa kokeilla haarukan avulla ja jos punajuuri tuntuu kovalta vielä puolen tunnin jälkeen, jatka kypsennystä vielä hetki ja nosta tarvittaessa lämpötilaa hiukan.
Ranskalaisten paistuessa valmista dippi: kaada juustosta mahdollinen ylimääräinen neste pois ja survo sitten haarukkaa apuna käyttäen pieneksi muruksi. Sekoita joukkoon valitsemasi "dippineste". Itse käytin turkkilaista jugurttia, mutta tässä käy mielestäni ihan mikä vaan, jugurtista ja kermaviilistä saa vähän ns. raikkaamman ja kevyemmän, creme fraichella taas hieman täyteläisemmän maun. Mausta halutessasi vielä mustapippurilla ja kuivatuilla yrteillä, mutta älä lisää liikaa, vaan anna fetan maistua läpi reilusti.

punajuuriranskalaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti