Ohoi te kaikki, keiden mielestä lakritsi ja sitruuna ovat maukas makupari ja kaipaatte jälkkäri-inspiraatiota keväälle ja kesään! Mä loihdin viime viikolla tämän jälkkärin/kahvipöytäherkun nopealla aikataululla, mikä onnistuu hyvin, koska herkku kootaan lasiin tai muuhun kippokuppiin, eikä hyydytystä näin ollen tarvita.
Laku-sitruunaviettelys (n. 6 kpl)
100 g miedon makuisia keksejä (käytin Marie-keksejä)
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g tuorejuustoa
1 prk sitruunarahkaa
puolikas sitruuna
lakritsikastiketta
n. 100 g valkosuklaata
Murskaa keksit pieneksi muruksi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta kuori ja purista sitten mehu. Vatkaa vaniljakastike kevyeksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka, vatkaa tasaiseksi. Lisää vielä raastettu sitruunan kuori sekä mehu, sekoita. Sulata valkosuklaa miedolla teholla.
Aloita kokoaminen laittamalla halutun tarjoiluastian pohjalle hieman keksimurskaa, valuta sitten ensin lakritsikastiketta lasin reunoja pitkin, ja sitten sama homma valkosuklaalla. Lusikoi sitruunatäytettä keksipohjan päälle ja lisää toinen kerros halutessasi. Koristele päällinen lopulla lakritsikastikkeella, valkosuklaalla ja keksimuruilla.
Tämä säilyy jääkaapissa hyvin parikin päivää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti