1.4.2018

Matka mielessä

Mitä mainiointa huhtikuun ensimmäistä, ja aprillipäivää! Toivon mukaan olette säästyneet jekuilta - tai jos ette, niin kyseessä on ollut hauska sellainen. Mua ja muuta työporukkaa esimies juksasi niin, että meinasi sydän jättää lyönnin välistä, mutta onneksi muistin heti, mikä päivä tänään on, joten en ehtinyt sen enempää säikähtää, hahah.

Mutta sitten muihin aiheisiin: mulla on vielä muutama matkakuva muutaman viikon takaiselta Irlannin reissulta, joten lätkäisen ne tähän samaan syssyyn, kun juttelen tulevista matkasuunnitelmistani.
 
IMG_973440940906722_8f2b038601_o IMG_9793 bray-dublin

Ihka ensimmäinen ajatus edelliseltä reissultani oli valehtelematta varata lentoliput saman tien takaisin ja vaikka ajatus onkin äärimmäisen houkutteleva, haluan nähdä myös muita paikkoja. Mahdollisuuteni matkustamiseen on muutenkin työn ja taloudellisen tilanteen vuoksi melko vähäiset, joten en halua käyttää niitä kaikkia pelkästään Irlantiin. Toisaalta ajattelen, että koska lentoliikenne on nykyään yksi suurimmista maapalloa saastuttavista tekijöistä, että jossain vaiheessa tullaan varmaan siihen pisteeseen, että sitä aletaan säännöstelemään - matkaaminen ei välttämättä jossain vaiheessa tulevaisuutta ole samalla tavalla mahdollista kuin se on nyt. Tai ainakin haluaisin ajatella, että asialle tehdään jotain. Ja sitten jos niin kävisi, voin hyvillä mielin käyttää omat lentokilometrini vain ja ainoastaan Irlantiin.
No, tulevaisuuden näkymistä tähän hetkeen. Valloilla on ollut jotenkin sellainen matkaavien ihmisten syyllistäminen - tuhotaan maapalloa vaan ihan itsekkäistä syistä. Tämähän on ihan totta, mutta niitä asioita, joita voisi käydä läpi loputtomiin ja vastaus olisi lopulta aikalailla sama: pitäisi asua sähköttömässä mökissä kasvisruuan voimin ilman muovia ja kävellä joka paikkaan, jos ei omilla toimillaan halua saastuttaa maailmaa. 

Lähti ehkä vähän sivuraiteille, mutta toisaalta haluan tuoda julki, että vaikken olekaan mikään hypersupermatkaaja, niin silti mietin asioita myös tältä kannalta. Nyt niiden matkasuunnitelmien pariin.

40089356755_c031141846_o IMG_9718 IMG_9747

Ollaan viime vuoden lopusta suunniteltu kaverini kanssa matkaa Alankomaihin, lähinnä Amsterdamiin. Mitään ei olla vielä ostettu eikä varattu, sillä vasta ollaan saatu lyötyä lukkoon ajankohta, että molemmat saa lomaa samaan kohtaan. Amsterdamin lisäksi ollaan puhuttu mahdollisuuksista poiketa Saksan puolelle ja kenties lentää takaisin kotiin Pariisista, mutta ne ovat vielä vähä auki, Amsterdam nyt joka tapauksessa on varma valinta.Tämä kohde-ehdotus tuli ystävältäni, mutta minulla ei ole mitään sitä vastaan! Eli jos kenelläkään on jakaa vinkkejä jo tässä vaiheessa Amsterdamiin tai Hollantiin ylipäätään, niin saa sanoa! :) 

Mun kesäloman loppuosuus (pidän siis viikon tai kaksi kesäkuun lopussa ja puolet jää vielä jäljelle) jää omalla kohdallani todennäköisesti alkusyksyyn monista eri tekijöistä johtuen, joten en osaa sanoa pystymmekö toteuttamaan poikaystävän kanssa mietityn matkan, joka osuisi Sloveniaan. Sloveniassa itseäni kiehtoo pieni koko, mutta äärimmäisen monimuotoinen luonto ja nähtävyydet. Lisäksi etäisyydet naapurimaihin on helposti ja nopeasti taitettavat, joten piipahtaminen Kroatiassa tai Italiassa ei ole poissuljettua. Muita vaihtoehtoja emme ole oikeastaan miettineet, jos tämä ei toteudukaan, mutta aikaa miettiä onneksi löytyy! 

IMG_9752 IMG_9841 irlanti IMG_9691

Näiden lisäksi haaveissa on matkustaa Euroopan ulkopuolelle ensi talvilomana (huvittaa miettiä näin pitkälle kun vastahan mä lomalla olin), kuten vaikkapa jonnekin Väli-Amerikkaan. Pitää tosin odottaa viime vuoden verotietoja ensin kun voi edes harkita moista :D

Mutta siis sellaisia reissusuunnitelmia tälle vuodelle! Mitä teidän listaltanne löytyy, tai mikäli matkustaminen ei ole mahdollista, mistä haaveilette?

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja hyvin kirjoitettu myös tuosta ilmaston saastuttamisesta. Itsekin matkustelen aika paljon, ja usein tulee kyllä mietittyä siitäkin näkökulmasta, että kuinka paljon juuri lentämisestä on haittaa. Siitä huolimatta, tässä tapauksessa itsekkäänä ihmisenä haluan antaa itselleni paljon uusia kokemuksia maailmalta ja nauttia hetkestä. Tuosta Amsterdamista olin kuitenkin alunperin tulossa kommentoimaan :D Eli siis jos sinne lähtee ja nämä ''klassikkonähtävyydet'' kiinnostaa kuten Anne Frankin talo, niin välttyäkseen sen monen tunnin jonotuksen, sen lipun voi varata ja ostaa netistä! Jos ei itse sitä sivua löydä, niin hotellin respasta kannattaa kysästä! Meille oli tosi iso apu siitä, että saatiin kaverin kanssa varattua lippu etukäteen ja saimme myös päättää siinä päivän ja kellonajan, jolloin haluamme mennä. Siinä vaiheessa, kun astuttiin taloon sisään muiden etukäteen varanneiden kanssa, niin siellä ulkona vielä aamusta asti jonottaneet ihmiset seisoivat ja odottivat vuoroaan :D Eli jos haluaa säästää monen tunnin vaivan, niin tämä vinkki on ihan ykkönen! Kivaa huhtikuun alkua siulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että pidit! Ilmasto asiaa halusin sivuta hieman, tosi pintapuolisesti, koska siitä saisi kirjoitettua paljon ja se on kovin kiistelty aihe, ja pinnalla, etten halunnut oikeastaan puuttua siihen tällä kertaa.

   Mutta kiitos sulle tuosta vinkistä, painan sen ehdottomasti korvan taa kun tarkempaa matkasuunnitelmaa ruvetaan laatimaan :) Oikein kivaa huhtikuuta myös sinulle!

   Poista