21.7.2019

Kesäjuttui, osa 2

kesä1

Se olisi kuulkaas ensimmäinen viikko töitä loman jälkeen takana päin, ja kolme vapaapäivää edessä ♥ Ja mitä kesäkelejä se on luvannutkaan! Mä olen aivan superinnoissani helteistä, veikkaan että moni muu ei niinkään. Ainoa asia mihin kuuma sää itsellänikin vaikuttaa negatiivisesti, on nukahtaminen ja unenlaatu, mutta toisaalta nukkua ehtii sitten syksymmällä... :D Ja no, rehellisesti sanottuna ei sellaisena päivänä, kun mittari kipuaa lähemmäs kolmeakymmentä astetta, ole ravintolan keittiössäkään maailman kivointa, mutta onneksi työ on muuten kivaa ja työkaverit parhaita, niin ei siinä pieni hiki haittaa!

kesä2

Kesään on mahtunut muutamat ulkonasyömiset, tai siis "ulkona", heh, kyllä te tiedätte - ravintolassa siis. Hyvinkäällä kävin ystävän kanssa Obelixissa ja tilaamani vegaaninen annos oli tosi mainio! Se sisälsi muun muassa grillattua avokadoa ja tofua, perunaa ja tomaattisalsaa - vähän kaikkea siis ja vähän sekalaisesta kokoonpanosta muodostui kuitenkin maittava kokonaisuus. Ja enpä ole ennen syönyt avokadoa perunan kanssa. Grillattuna.
Tällä viikolla käytiin toisen ystävän kanssa lounaalla sushibuffassa ja hintaansa sekä valikoimaansa nähden tosi jees! Tänne pitää tulla toistenkin lounaalle. Kyseessä siis ravintola Konnichiwa Aleksanterinkadulla. Haluaisin myös joku kerta päästä testaamaan kauppakeskus Karismaan auenneen Luckiefunsin. Mutta siinä välissä vois vaikka opetella syömään niillä puikoilla... 

kesä3

Ilta- ja aamupalaotoksia. Uppomunia en ole vielä joutanut kokeilemaan, mutta paistettu kananmuna toimi iltapalaleivissä myös hyvin. Parina aamuna olen intoutunut tekemään tuorepuuroa, tai siis edellisenä iltana, jolloin puuro on heti herätessä syöntivalmista. Helppoa ja hyvää! Keitetyn puuron ylin ystävä en ole koskaan ollut, joten tämä on itselleni sopiva vaihtoehto. 

kesä5

Sain mieheltä pyynnön, että voinko joku ilta paistaa lettuja ja pyyntöhän toteutettiin - jopa kahtena kertana kuluneen kuun aikana. En muista milloin viimeksi olisin paistanut tämmöisiä lettuja on kyllä hyviä! Minä olen syönyt omani reilun Nutellan kera.
Yhden kakunkin olen ehtinyt tehdä, ja tämä oli aikalailla ainoa otos siitä. Olisi pitänyt ottaa useampi, vaikka koristeluun en täysin tyytyväinen ollutkaan, sillä tämä suklaata ja appelsiinia yhdistelevä juustokakku oli superhyvää! Ehkäpä ehdin ja jaksan tehdä sitä vielä toisen kerran tässä kesän aikana. 

kesä4

Kesään on mahtunut muutama piknik (joskaan ei sitä glögipiknikiä vielä ainakaan toistaiseksi) ja kuten oikeamman puoleisesta kuvasta näkyy, ei meidän kauttaukset todellakaan vedä vertoja instassa vilahtaviin kesäpiknik -kuviin :D Puolustaudun sillä, että hyvästä kelistä huolimatta tuuli oli sen verran kova, että minkäänlainen tuotteiden asettelu kuvanotto-mielessä ei tullut kysymykseenkään, kaikesta sai pitää kiinni :D Mutta tällä aiemmin tällä viikolla toteutettu töistä lähes suoraan puistoon ja piknikille -reissu oli tosi leppoisa ja onnistunut - istuttiin hoodeilla reilut neljä tuntia, kerran vaihdettiin paikkaa että päästiin aurinkoon! Eväänä meillä oli muun muassa pastasalaattia, dippivihanneksia, sipsiä, kirsikoita ja herneitä, leipää ja leipomiani mangodonitseja. Meidän koirakin oli menossa mukana ja sen neljän tunnin vahtimisen ja haukkumisen jälkeen oli toveri kyllä aika poikki, hahha. Mutta näitä toivottavasti ehtii toteuttaa vielä pari ennen syksyä, oli niin kivaa ja rentoa ♥

kesä6

Mun pitää varmaan kohta ilmoittaa harrastuksia kysyttäessä, että musavisat. Käytiin viime sunnuntaina Butcher & Bankerin musavisassa, sillä Loosisterin musavisa on kesätauolla, missä ollaan siis yleensä käyty. Menestystä ei ole ikinä irronnut, eikä irronnut nytkään. Mutta aina näistä jotain oppii! Jos ei muuta, niin sen, kuinka vähän tietoa loppujen lopuksi itsellään on, about kaikesta.
Ja tänään sunnuntaina koiranhoitohommissa Kouvolassa! Mulla on seuranani peräti neljä koiraa, mutta tämä on niin tuttua juttua, että eipä haittaa. Tämä ja huominen menee leppoisasti tekemällä mitä mieli tekee (eli todennäköisesti ei juuri mitään, hahah) ja tiistaina on mun synttärit, ja olen saanut vähän sellaista vihiä, että jotain suunnitelmia pääni menoksi on tehty. Jännittävää! Ja vähän ehkä ahdistaa vanhentua, toisaalta taas ei. No, niistä ajatuksista ehkä myöhemmin.

Kivaa ja aurinkoista sunnuntaipäivän jatkoa kaikille ja tsemppiä seuraavaan helleviikkoon! :)

2 kommenttia:

  1. Ihania kesäherkkuja! Ja kilttiä tehdä lettuja pyynnöstä, kahdestikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tuli tosiaan aika herkkupainotteinen kuvakollaasi :D Ja aina pitää jonkun pyynnöt toteuttaa, jos vain mahdollista ♥

      Poista