9.11.2015

Sarjasuosikkeja

Tässä postauksessa esittelin muutamia mun suosikkileffoja, ja ajattelin tehdä nyt saman lempparisarjoilleni! Sarjoja omasta hyllystä löytyy toki huomattavasti vähemmän, sillä niitä näkee netistä niin kätevästi, etten ole ainakaan toistaiseksi fyysiseen muotoon kaikkia hankkinut. 
Mun maku sarjojen suhteen on hiukan erilainen, kuin leffoissa joissa pitkät draamaelokuvat on suosikkejani. Tämä lista on aika värikäs, mutta pääpaino on aika tommosessa hyvinkin fiktiivisessä ja epärealistisessa maailmassa.
Kaikki kuvaukset ja mielipiteeni olen yrittänyt kirjoittaa niin, ettei minkäänlaisia juonipaljastuksia ole luettavissa.

sarjat

True Blood
Luin tästä sarjasta hehkutuksia netistä ja kun näin ensimmäisen kauden alle kympillä myynnissä, päätin ihan piruuttani ostaa sen. Vampyyrimaailmaan sijoittuva sarja oli tuolloin vähän kynnyskysymys, enkä parin ensimmäisen jakson jälkeenkään vielä osannut sanoa minkäänlaista mielipidettä, mutta kippas kappas sitten tuli hommattua toinen tuotantokausi ja sitten kolmas...tuolloin oli ilmestynyt suomeksi jo viisi kautta, eli kahta viimeisintä sain hiukan odotella. 
Sarja keskittyy Sookie Stackhousen elämään, vampyyreihin ja muihin Bon Tempsin asukkaisiin. Sarjan parasta antia on ehdottomasti pohjoismaalaista viikinkiperää olevaa vampyyria esittävä Alexander Skarsgård, ahh.
(Sarjaa ei ole Netflixissä, mutta suurimman osan kausista/koko sarjan boxin saanee suht edullisesti netistä tilattua/Anttilasta tms.)

Dr. Quinn, Medicine Woman (Tohtori tuli kaupunkiin)
Ysäriklassikko, jota varmaan monien äidit on katsoneet ja siitä syystä saattaa antaa kuvan, että tämä on keski-ikäisten naistensarja, mutta tää on esim. yksi poikaystäväni lemppareista, joten väite ei sinällään pidä paikkansa :D Sarja sijoittuu 1800-luvulle ja kertoo naistohtori Mikesta ja hänen elämänsä vaiheista hänen muutettuaan ns. villiin länteen. 
Sarja on siinä mielessä kaikista sarjoista omakin lempparini, sillä se on hyvin aito ja sarjan teemat sekä aiheet perustuvat tärkeisiin asioihin, kuten ennakkoluulottumuuten, ystävyyteen, rakkauteen, hyväksyntään jne. sen sijaan että sarjassa seurattaisi kuka pettää ketä ja kenen kanssa. Sarjan henkilöhahmot on mitä mainioimpia ja mun lemppari on ehdottomasti sarjan nuorin päähenkilö, Brian-poika. Jos mulla ikinä on poika, niin just tommosen mie haluan!
(Tämän sarjan metsästäminen voi olla jokseenkin haastavaa, itse löysin aikanaan kirjastosta ja sittemmin äiti hankki kaikki kaudet netistä.)

Sons of Anarchy
Mä en itse asiassa edes kunnolla muista, mistä sain päähäni alkaa seuraamaan tätä sarjaa, mutta tässä sitä ollaan, kaikkien kausien omistajana. Tämänkin sarjan kanssa kävi niin, että hankin ensimmäisen kauden edullisesti jostakin ja siitä se sitten lähti. Sarja kertoo Sons of Anarchy -nimisestä moottoripyöräkerhosta. Sarja on hyvin toiminnantäyteinen ja suhteellisen väkivaltainenkin, joten kaikista herkimmille en lähtisi suosittelemaan. Itsellänikin on joskus käynyt niin, että parin jakson jälkeen ei ole yksinkertaisesti pystynyt katsomaan enempää. Rehellisyyden nimissä parista viimeisestä kaudesta en edes tykännyt, koska tarina tiivistyy ja kapenee loppua kohden hyvinkin rajusti, mutta olihan se saatava tietää miten tää loppuu!
(Netflixistä löytyy kaikki seitsemän kautta.)

Twin Peaks
Kulttimaineeseen kohonnut sarja, joka kertoo agentti Cooperin ja kumppanien yrityksistä löytää selitys ja syyllinen Lauran murhalle. Sarja on vähän surrealistinen ja siihen liittyy paljolti yliluonnollisia juttuja, mutta ei ainakaan omasta mielestä häiritsevästi. Cooper on varmaan sarjahistorian lempihahmoni, niin symppis tyyppi! Sarjasta on tällä hetkellä tekeillä kolmas tuotantokausi, jonka on ilmeisesti tarkoitus nähdä päivänvalo Yhdysvalloissa ensi vuonna.
(Twin Peaks löytyy Netflixistä.)

sarjat2

The Vampire Diaries (Vampyyripäiväkirjat)
Sitten taas vampyyrejä! Tämä sarja on kuitenkin hyvin erilainen kuin ensimmäisenä mainittu, tässä on huomattavasti enemmän sellaista Twilight -meininkiä ja teinidraamaa. Sillä tavalla tämä on myös hieman koukuttavampi. Sarja keskittyy Elena Gilbertin ympärille Mystic Falls nimisessä kaupungissa ja siihen, mitä tapahtuu kun hän tutustuu Salvatoren vampyyriveljeksiin. Näistä sarjoista True Blood on ehdottomasti ns. uskottavampi ja tässä sarjassa on keskitytty huomattavasti enemmän hyvännäköiseen pintaan, mutta se nyt ei varsinaisesti häiritse, varsinkaan jos on seurannut muita amerikkalaisia teinisarjoja tyyliin Gossip Girliä, jonka kanssa tällä nyt ei sinällään ole mitään tekemistä :D Mutta joo, Ian Somerhalderin esittämä Damon Salvatore, riittää mulle jo syyksi katsoa tätä! Kuudetta tuotantokautta odotellessa.
(Sarjan neljä ensimmäistä tuotantokautta löytyy Netflixistä.)

Orange Is The New Black
Tätä sarjaa ehti hehkuttaa joka paikka ja jokainen enkä edes harkinnut katsovani tätä, mutta koska siihen hetkeen ei tullut mieleen muutakaan, klikkasin tämän Netflixissä pyörimään ja nyt on katsottu kaikki kaudet. Tämä ei varsinaisesti mene lempparien kärkeen koska no, olen karismaattisten ja hyvännäköisten miesnäyttelijöiden kannattaja (heh) ja tässä niitä nyt ei yksinkertaisesti ole :D Se mikä tässä sarjassa on mun mielestä kiehtovaa hieman erilaisen ympäristön, eli valtion naisvankilan lisäksi, on sarjan keskiössä pyörivät henkilöhahmot mukaan lukien päähenkilö Piper Chapman. Heistä ei ole tehty tietyllä tapaa sellaisia kiiltokuvamaisia, helppoja persoonia, vaan jokaisella on se ns. pimeä puoli. Hämmentävän ja erilaisen katseluelämyksen tästä itselleni tekee juurikin se, etten pidä päähenkilöstä Piperista ollenkaan.
(Sarja löytyy Netflixistä.)

Supernatural
No sitten päästään taas meikäläisen suosikkeihin! Alkuun täytyy sanoa, että tästä sarjasta on jotenkin yleisesti annettu ja saatu alakanttiin menevä käsitys ja siitä syystä minäkään en tähän aiemmin kajonnut. Onneksi päätin voittaa ennakkoluuloni ja katsoa pari jaksoa pidemmälle, koska tämä on sangen hyvä sarja. Okei, käsitteleehän tämä aihetta, joka on sinällään täysin absurdi, eli Winchesterin veljekset metsästävät yliluonnollisia otuksia ja näyttävät näille kaapin paikan, mutta niinkin omituinen lähtökohta ei haittaa. Eikä oikeastaan sekään, että tämä murskaa mennen tullen kaikki fysiikan sun muut lait, käydään siellä sun täällä puhumattakaan kaikista matkan varrella olevista öttimönkiäisistä, mutta hyvää viihdettä tämä on. Eikä ollenkaan pelottava, jos joku on hieman herkkä. Tässä ei ainakaan omasta mielestä ole mitään pelottavaa ja kaikki kauhuelokuva kliseet on aikalailla jätetty rauhaan ja suurimmalla osalla hirviöistä on hyvinkin inhimillisiä piirteitä. Sarjan parasta antia on ehdottomasti Jensen Acklesin esittämä Dean Winchester, voi joku kuinka monta kertaa sen vitseille on tullut naurettua!
(Sarjasta löytyy 8 ensimmäistä tuotantokautta Netflixistä.)

Game of Thrones
Eikös tämä ole aikalailla itsestäänselvyys? Mä en ihan hirveän montaa tuttua tiedä, kuka ei tätä olisi katsonut. Tämä saattaa tietyllä tapaa olla toki vähän raskas ja jopa aavistuksen verran elokuvamainenkin, mutta tiivistetysti sanoisin, että tämä on niin erilainen kaikin puolin kuin nykyajan sarjat yleisesti ottaen, että jo sen puolesta kannattaa katsoa, jos vielä ei ole. Useimmissa sarjoissa juonenkäänteet ovat aikalailla arvattavissa, mutta tässä on saanut yllättyä ja lähes järkyttyä moneen otteeseen. Oma lemppari sarjastani on tietenkin Peter Dinklagen esittämä Tyrion Lannister.
(Sarjaa ei löydy Netflixistä, mutta aiemmat tuotantokaudet löytyvät helposti ja melko edullisesti esim. Anttilasta tai netistä.)

Pretty Little Liars (Valehtelevat viettelijät)
Mietin, laitanko tätä ollenkaan tähän listaan, mutta no, koska olen koukuttunut kyseiseen sarjaan niin kai se rehellisyyden nimissä on pakko! Sarjahan kertoo neljästä ystävyksestä, joiden viides ystävä on kadonnut hämärissä olosuhteissa ja kuinka mystinen A henkilö alkaa kiusata tyttöjä tekstiviesteillä aloittaen pienistä jutuista homman kasvaessa isompiin mittasuhteisiin jaksojen määrän kasvaessa. Sarjassa nyt sinällään ei ole mitään uutta ja kiinnostavaa kauniiden naamojen lisäksi ja juonikin junnaa jaksojen ja kausien määrään katsottuna liikaa paikallaan, mutta tämmöstä amerikkalaista teinihömppää sitä nyt vaan välillä tarvitsee. Tässä on selkeästi noudatettu ajatusmallia että määrä korvaa laadun. Tai sitten sarja on tosisaan suunnattu huomattavasti itseäni nuoremmalle väestölle mutta no, niin täi näin, jos kaipaa vähän sellaista aivotonta mutta kuitenkin koukuttavaa sarjaa, niin tässä olis semmonen.
(Sarjan kolme ensimmäistä tuotantokautta löytyy Netflixistä.)

Tällä hetkellä mulla on meneillään Suitsin kolmas tuotantokausi, ja myös tätä sarjaa voin suositella, vaikka se ei ihan niin mehevän herkullinen olekaan. Yhdysvaltalainen laki- ja oikeussysteemi on kuitenkin aina kiinnostanut mua jostakin syystä, eikä nuo miehet puvuissa nyt sieltä pahimmasta päästä ole... ;D

Minkälaisia sarjasuosikkeja teillä on ja mitä mieltä listaamistani sarjoista? Ehdotuksia ja vinkkejä otetaan vastaan, vaikka kyllä mulla niin sanotusti loopin alla on jo muutama tuolta Netflixin maailmasta! Ja tosiaan tuossa on aika suuntaa antava tuo miun makuni, eli How I Met Your Motherit sun muut ei ehkä ole siellä mun listan kärkipäässä. Yksi sarja joka mua kovasti kiinnostaisi, mutta ei valitettavasti löydy tuolta Netflixistä, on Vikings. Löytyykö sieltä sarjaa seuranneita?

PS. Postaus kategoriassa "elokuvat", koska en viitsinyt tehdä tv-sarjoille omaa enkä lähteä muuttamaan tuota olemassa olevaa tägiä ainakaan toistaiseksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti