21.3.2016

Tuorejuustolla maustetut sitruuna-marenkimuffinit

Tässäpä ois pääsiäisen kahvipöytään maukas ja helposti valmistuva ohje! Tuorejuusto ei ole pakollinen, sen voi jättää pois, mikäli haluaa tehdä maidottomia muffineita. Idea näihin helppoihin muffineihin tuli viime viikolla, kun poikaystävä ilmoitti tunnin varoitusajalla, että hänen äitinsä on tulossa kyläilemään. Tuorejuuston lisäsin reseptiin tosiaan vasta tällä toisella leipomiskerralla, mutta nämä tekivät kauppansa ilman sitäkin todella nopeasti. Sitruuna ja marenki on siitä mainio makupari, että ne hieman tasoittavat toisiaan, eli päällä olevasta marengista huolimatta lopputulos ei ole mikään ällömakea (toisaalta jätin sokerin marengissa mahdollisimman minimiin, eli jos haluaa sitä ätlömakeaa, niin suosittelen lisäämään vielä toiset puoli desiä sokeria).

IMG_2307

Tuorejuustolla maustetut sitruuna-marenkimuffinit (n. 12 kpl)

5 kananmunaa
3½ dl sokeria
100 g voita/leivontamargariinia
1 sitruuna
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja (tai muita jauhoja)
ripaus vaniljajauhetta
200 g tuorejuustoa

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Purista sitruunan mehu talteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, ½ dl sokeria sekä puolet sitruunamehusta tasaiseksi massaksi, jätä sivuun odottamaan. Vatkaa keskenään 3 kananmunaa ja 2½ dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Samaan aikaan sulata voi/margariini mikrossa miedolla teholla. Anna jäähtyä hieman ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää sitruunankuoriraaste ja loput mehusta myöskin. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauho ja vaniljajauhe ja sekoita tasaisesti taikinan joukkoon. Lisää tuorejuustoseos taikinan joukkoon niin, että pyörittelet sen kauhalla karkeasti joukkoon, niin että taikina ja tuorejuusto on silmällä mahdollista erottaa toisistaan ns. pyörteinä. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Tällä välin puhdista vatkaimen osat (ja kuivaa hyvin) ja vatkaa kahden munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi (joukkoon ei saa päästä yhtään keltuaista, joten erottele munan osat varoen), lisää loput ½ dl sokeria kahdessa osassa hyvin vatkaten. Kun vaahto on niin kovaa, ettei se valu edes astian ympäri kääntäessä, lusikoi se pursotin pussiin (jos ei ole, niin tavallinen pakastuspussi käy yhtä hyvin, kun leikkaa toiseen kulmaan halutun kokoisen reiän). Ota muffinit uunista ja pursota kunkin muffinin päälle marenkikuorrutus. Laita muffinit takaisin uuniin, ota lämpö pois ja anna marengin tekeytyä jälkilämmössä noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on hieman kovettunut ja saanut kauniin värin. 

IMG_2308

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti