7.3.2016

Banaanileipä (2. versio)

Ensimmäinen versio löytyy täältä. Tämä kakkosversio oli minusta parempi kuin ensimmäinen, mutta kyllä mä edelleen olen sitä mieltä, että sen täydellisen banaanileivän reseptin metsästys jatkuu yhä! Tää oli hyvää, mutta itselleni jäi fiilis, että jotain puuttuu. Poikaystävähän natusti tätä taas sen enempää kyseenalaistamatta. 

IMG_1967

Banaanileipä

2 isoa banaania
2 kananmunaa
1 dl kasvipohjaista jugurttivalmistetta tai maitoa
2 rkl hunajaa
2 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl öljyä (oliivi, rypsi, kookos yms.)
2½ dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja (tai muita jauhoja)

Laita kaikki ainekset kaurahiutaleita ja jauhoja lukuunottamatta blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mikäli et omista blenderiä, käytä sauvasekoitinta. Yhdistä sitten kaurahiutaleet ja jauhot taikinaan, voitele vuoka kevyesti öljyllä ja levitä taikina tasaisesti siihen. Paista uunissa 175 asteessa 50-60 minuuttia hieman uunin tehosta riippuen. Leivän tulee olla päältä kauniin ruskea eikä coctailtikkuun saa tarttua taikinaa, kun sillä kokeilee leivän kypsyyttä keskeltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti