9.5.2016

Amerikkalaiset pannukakut

Meille tuli töihin jälkkärilistalle amerikkalaisia pannukakkuja jäätelöllä ja vaahterasiirapilla ja mielikuva niistä oli niin mehevän maukas, että oli ihan pakko yksi aamu tehdä näitä kotona! Ja näistähän tuli aivan hemmetin hyviä. Muhkeiden pannareiden salaisuus piilee taikinan sokeri-munavaahdossa sekä tarpeeksi miedossa paistolämpötilassa. Näiden kanssa maltti on valttia! Reseptin näihin löysin Myllyn Parhaan sivuilta.

IMG_4619

Amerikkalaiset pannukakut (noin 20 pientä pannukakkua)

3 kananmunaa
3 rkl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2½ dl maitoa
2 dl piimää tai kermaviiliä
½ dl öljyä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää munasokerivaahtoon vuorotellen nesteiden kanssa sekoittaen kuohkeaksi taikinaksi. Kuumenna sitten pannu kuumaksi, lisää tilkka öljyä, pudota lämpötilaa melkein puolella ja paista haluamasi kokoisia pannukakkusia noin 1-2 minuuttia per puoli. Jos pinta tummuu nopeasti, alenna lämpötilaa. Jos taas paistuminen kestää todella kauan, kokeile nostaa lämpötilaa. Oikeanlaisen lopputuloksen saaminen voi vaatia alkuun hieman kikkailua (itsellänikin pari ensimmäistä pannaria sai ns. vähän tummemman paahdon ennen kuin oikeanlainen lämpötila löytyi). Vinkki pannarien kääntämiseen: pannari on kääntövalmis, kun yläpuolen taikinaiseen puoleen alkaa ilmestyä kuplia. Tarjoile vaahterasiirapin, marjojen/hedelmien, vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Huom. parhaiten näiden paisto onnistuu, jos omistaa munakas- tai blinipannun (lettupannukin kelpaa mutta silloin näistä tulee vielä pienempiä), mutta mä esimerkiksi paistoin nämä ihan tavallisella paistinpannulla. Muoto pysyy suht hyvin, kun kaataa taikinan hitaasti pannulle, niin ettei se pääse paljon leviämään. 

IMG_4622

2 kommenttia:

  1. Hmm, pitäsköhän kokeilla noita joku päivä :o oon eny omat amerikkalaiseni lettutaikinan tyyliin, vähemmällä maidolla ja leivinjauhon turvin, ei ole tullut mieleenkään vatkata sokeria ja munia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie ajattelin kerrankin pelata varman päälle ja tehä tismalleen niin ku ohjeessa lukee :D Useimmiten sovellan niitä jotenkin, ja varmaan näissäkin ens kerralla kokeilen tehä ainakin maidottomina... yks päivä yritin tehdä gluteenittomia ja maidottomia vohveleita, mutta lopputulos maistui lähinnä pahvilta :DD Mut pitää kokeilla uusiks joku päivä! Nää oli joka tapauksessa huuurjan hyviä :)

      Poista