29.6.2019

Tämän hetken suosikkisalaatti

Onko teillä muillakin vähän sellainen ongelma, että salaatin suhteen tulee usein jumiuduttua sellaiseen aika peruskaavaan, jota tuntuu hankalalta rikkoa? Salaattiin tulee aina valittua lähes ne samat raaka-aineet, ja uusien kokeilu saattaa epäilyttää.
No, tämä tämän hetkinen lempparini ei ole mikään outojen, uusien makuelämyksien sinfonia vaan pikemminkin sellainen "miksi en tajunnut tätä aiemmin!" Rapea, ja perinteinen salaattipohja yhdistettynä lämpimiin kasviksiin ja fetaan on mahdottoman herkullinen yhdistelmä. Lisäsin joukkoon vielä couscousia (myös bulgur tai quinoa käy), niin kyseessä on täyttävä ateria. Salaatinkastikkeen virkaa ajaa hummus, hummus on pakollinen! Oma lempparini on Fontanan sitruunalla ja korianterilla maustettu hummus (jota ikävä kyllä olen nähnyt vain muutamassa Citymarketissa)

IMG_4342_edited

Tähän herkulliseen salaattiin tarvitsee:
- valitsemaasi salaattia tai salaattisekoitusta
- kurkkua
- tomaattia
- kevätsipulia
- couscousia tai muuta vastaavaa
- persiljaa
- sitruuna
- kukkakaalia
- porkkanaa
- fetaa
- mausteita maun mukaan, esim: chiliä, kurkumaa, paprikajauhetta, suolaa, pippuria jne.
- hummusta

Tee näin:
Nypi kukkakaalista sopivan kokoiset nuput. Kuori porkkanat, ja leikkaa siivuiksi. Paista molempia tilkassa öljyä ja mausteita paistinpannulla, kunnes saavat hieman väriä ja laita sitten vielä uuniin kypsymään noin 175 asteeseen kymmenisen minuutin ajan.
Kypsennä couscous tai muu vastaava pakkauksen ohjeiden mukaan. Purista sitruunan mehu ja leikkaa noin puolet persiljasta pienen pieneksi silpuksi, lisää kypsän couscousin joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Leikkaa tomaatti ja kevätsipuli, sekoita ne keskenään.
Leikkaa tarvittaessa salaatti, leikkaa kurkut joukkoon.
Murenna feta pieneksi muruksi.
Kun kaikki on valmista, kokoa salaatti annoslautaselle. Murusta päällimmäiseksi feta, hienonna päälle vielä hieman persiljaa, lisää reilusti hummusta ja viimeistele halutessasi tilkalla oliiviöljyä. 

IMG_4344_edited

2 kommenttia:

  1. Tiedätkö just tänään mietin kun tein TAAS perussalaattia, että todellakin kaipaisi vaihtelua! Kiitos tästä ohjeesta :)

    VastaaPoista