10.8.2015

5 x 11 kysymystä ja vastausta

Olen hieman laiska toteuttamaan mitään näitä blogihaasteita, kun en koe niitä varsinaisesti omaksi jutukseni ja blogin sisällön kannalta olennaisiksi, mutta koska niitä on kertynyt niin monta, ajattelin tekaista ne pois alta. Kiitos haasteista Lotalle ja Jennalle, Ainolle, Heidille sekä Katalle!

1. Kuka/ketkä ovat tyyli-ikoneitasi? New Yorkilaista Luannaa olen seurannut jo monen vuoden ajan ja pidän hänen tyylistään kovasti. Muutoin tykkään selata Pinterestiä/Lookbookia/tilejä Instagramissa ja hakea niistä inspiraatiota.

2. Milloin aloitit meikkaamaan ja miksi silloin? Ysiluokalla satunnaisesti ja vähän salaa, sillä äiti ei tykännyt että siskon kanssa meikattiin. Jossakin vaiheessa lukiota se tuli sitten melko vakituisesti aamurutiineihin eikä siihen taida mitään erikoisempaa syytä olla, että miksi juuri tuolloin. Meikkaaminen on mulle vähän niin kuin hupia eikä mitenkään olennainen tai pakollinen osa päivää tai itseäni, kuljen useinkin meikittömänä julkisesti.

3. Mitä mieltä olet muotibisneksestä ja mallimaailmasta? Täysin rehellisesti mulla ei ole asiaan juuri mitään sanottavaa.

4. Mitä mieltä olet miesten meikkaamisesta? Jokseenkin outoa, mutta hyväksyttävää. Henkilökohtaisesti mua ei tosin haittaa yhtään, että oma poikaystävä ei harrasta silmävärejä ynnä muuta.

5. Mainitse kolme tuotetta hankintalistaltasi. Kaikkea kivaa uuteen kotiin!

6. Mikä on ollut (jälkeen päin katsottuna) pahin tyylimokasi? No, en nykyään varmaan käyttäisi puoliakaan niistä asukokonaisuuksista joita olen joskus käyttänyt, mutten osaa nimetä mitään varsinaista tyylimokaa. Olen aina ollut vähän tämmönen tyylitön, hahah.

7. Mikä on (tämän hetken) suosikkisi menneiden vuosikymmenten tyyleistä? Muhun on aina iskenyt 60-70-lukujen hippityyli, 80-luvun rokkimeininki ja 90-luvulta grunge.

8. Mikä on mielestäsi kamalin väriyhdistelmä? Väriyhdistelmää kamalampi on kuosiyhdistelmä, keskenään täysin erilaiset ja riitelevät kuosit samassa kokonaisuudessa on silmiäsärkevää. Kaikennäköset neonvärit vaatteissa on ehdoton ei omaan silmään.

9. Oletko joskus aluksi haukkunut jotain tyylivillitystä mutta myöhemmin muuttanut mieltäsi ja lähtenyt itsekin mukaan? Joo varmaan monestikin. Ainakin muistan joskus miettineeni pitkien villatakkien tarkoitusta ja epäkäytännöllisyyttä, mutta kuinka ollakaan kaapista löytyy nykyisin parikin sellaista.

10. Mikä on paras kauneusvinkki, jonka tiedät? En ole varmaan paras mahdollinen ihminen jakelemaan tämmösiä :D

11. Mitä mieltä olet kauneusleikkauksista? Ei ole mitään vahvaa mielipidettä tästäkään asiasta. Jos tuntee itsensä paremmaksi, vahvemmaksi ja kauniimmaksi pienen tai hieman isommankin avituksen myötä, niin eipä siinä kai mitään. Nykyisin varmaan joka viidennellä nuorella naisella on ripsipidennykset tai hiuspidennykset tai muuta tekaistua tavaraa päässään, niin eipä leikkaukset siinä paljon jälkeen jää, lopputulos vain on pysyvämpi.

IMG_6081

1. Miltä elämä tuntuu tällä hetkellä? Vähän säännöttömältä ja sekavalta, mutta silti olen tyytyväisempi kuin aikoihin!

2. Kuinka kovasti odotat jo kevättä syksyä? Voisin elää ikuisessa kesässä, tää on fakta. Mutta syksy on näin vanhemmiten alkanut tuntua musta aika jees vuodenajalta, siinä on oma fiiliksensä.

3. Alkuvuoden paras hetki? Alkuvuosi ja -talvi oli aika rankkaa aikaa itselleni, stressasin ja tunsin oloni epämukavaksi omassa elämässäni liian useana päivänä viikossa. Näin jälkikäteen voisin sanoa että paras asia mitä mulle tänä vuonna on tapahnut on potkut aiemmasta työpaikasta ja työsuhde nykyisessä työpaikassa, vaikka se onkin muuttanut viikko- ja päivärytmiäni huomattavasti.

4. Kivoimmat kengät? Mulla on vaikka kuinka monet kengät ja voisin ostaa vaikka kuinka monet uudet, mutta kyllä perinteiset tennarit vie voiton ihan joka kerta. Mukavat, käytännölliset ja ennen kaikkea sopivat mielestäni ihan kaiken kanssa.

5. Minkälaisesta musiikista pidät? Rockista ja hevistä ja mitä näitä kaikkia alalajeja nyt löytyy. Tykkään vanhemmasta ja perinteisemmästä rockista, 80-luvun tukka- ja glamrockista, vanhemmasta ja uudemmasta powermetallista ja niin edelleen. Vähän kaikesta sieltä täältä ja jostain en sitten ollenkaan. Mutta siis en kuuntele mitään "massamusiikkia" ja useimpien kanavien toplistojen sisältö on mulle ihan vierasta.

6. Seuraatko mitään sarjaa tällä hetkellä? Sain juuri katsottua Supernaturalit Netflixistä siihen asti kun niitä siellä on, tällä hetkellä katson Pretty Little Liarsien vitoskautta ja oottelen milloin Vampyyripäiväkirjojen kutoskausi ilmestyy! Sama pätee Game of Thronesin vitoseen. Niitä ootellessa pitänee alottaa joku uusi sarja Netflixistä, mutta mikä, siinäpä vasta kysymys!

7. Seuraatko muotia? Seuraan ja en. Kausien trendit vaikuttaa jokaisen pukeutumiseen edes hieman halusi tai ei, jos ostaa vaatteensa ketjuliikkeistä. Poimin sieltä täältä omia suosikkeja kauden trendeistä ja niin sanotusta muodista ja yhdistän ne omaan tyyliini, joka sitten ei taas ole mitenkään erityisen muodikas tai trendikäs vaan omanlaiseni.

8. Mitä odotat 2015 (loppu)vuodelta? Päällimmäisenä nyt tietenkin muutto uuteen kotiin poikaystävän kanssa! Ollaan molemmat sellaisia paljon omaa aikaa ja rauhaa tarvitsevia yksilöitä, joten katsellaan miten tämä menee!

9. Paras vaatekappale mistä pidät? Ei mulla oikeastaan oo sellaista. Kaikki rennot, mukavat mekot ja rennot teepparit on jees.

10. Mitä kuuluu? Hyvää, mulle kuuluu hyvää. Elämä tuntuu hyvältä vaikka välillä on päiviä kun väsyttää eikä jaksaisi tehdä mitään, mutta noin yleisesti on hyvin positiivinen ja odottavainen fiilis jokaisesta päivästä :)

11. Kahvi vai tee? Kahvi! En ole koskaan pitänyt erityisemmin teestä ja kun pari vuotta sitten opin juomaan kahvia ei ole teetä juuri tullut laitettuakaan.

IMG_6054

1. Mikä oli lapsena sun haaveammatti? Taisi olla niinkin omaperäinen kuin opettaja. Tää ei tosin tainnut olla kovin pitkäaikainen haave. Ei mulla koskaan penskana ollut mitään selvää visiota mitä haluan aikuisena tehdä ja vasta lukion jälkeen päädyin hakemaan ravintola-alalle.

2. Jos olisit päivän vastakkaista sukupuolta, mitä tekisit? En tiedä, käyttäisin mun ehtaa miestenlogiikkaa..?

3. Mitä mieltä oot omista elämäntavoistasi? No ei näillä nyt lähdetä mitään esimerkkiä kenellekään näyttämään, mutta voisi mennä huonomminkin.

4. Mikä on yksi ruoka-aine, josta et suostuisi luopumaan? Ei ole mitään tiettyä. Monet suosikkijuttuni koostuvat ihan täysin erilaisista jutuista, joten vaikea mennä sanomaan mitään yhtä raaka-ainetta.

5. Mitä voisit tehdä elämässäsi paremmin? Varmaan suurinpiirtein kaiken, jos olisin joku yli-ihminen. Mutta joo, voisin olla parempi säästämään rahaa. Olen siinä ihan surkea.

6. Haluaisitko ystävänpäivänä kimpun ruusuja vai suklaarasian? Miksi? En välttämättä kumpaakaan, koska mun mielestä molemmat on hyvin mielikuvitukseton ja kliseinen tapa ilmaista kiintymystä tai mitä tahansa. Jos haluaa jotain ystävänpäivänä antaa, niin se voisi olla jotain keksiäämpää. Tiedän, olen vaativa. No ei vaan, oikeasti en tarvitse kumpaakaan, varsinkaan ystävänpäivänä. Mutta jos jompsakumpsa pitäisi valita, niin suklaa ehdottomasti!

7. Jos saisit tuhlata nyt 1000€, mihin sen käyttäisit? Varmaan lentolippuihin jonnekin tai sitten ottaisin kauan kuolaamani neljännen tatuoinnin.

8. Mitä haluaisit harrastaa, mutta jostain syystä et harrasta? Liikuntaa säännöllisesti ja jokseenkin tavoitteellisesti. En ole perusluonteeltani sellainen, mutta olisihan se kiva jos olisi liikunnallista kunnianhimoa ja tavoitteellisuutta ja siitä saisi enemmän buustia arkeen kuin nykyisin.

9. Mitkä asiat saavat sut suuttumaan? Siis käytännössä ihan mikä vaan, jos olen sillä tuulella :D Olen vanhemmiten tullut vähän räjähdysherkäksi ja ihan tavalliset ja melko mitättömän tuntuiset jutut voi saada mut raivon partaalle (erityisesti joku juttu, joka ei toimi just silloin kuin pitäisi), mutta toivun siitä ihan yhtä nopeasti ja olen kuin en olisi koskaan suuttunutkaan.

10. Ketä ihailet? Miksi? Inhoan tätä kysymystä! Koska mulla ei ole koskaan mitään selkeää vastausta. En ihaile ketään yksittäistä henkilöä, koska mun mielestäni toisen ihmisen ihailu on sinällään turhaa, koska loppujen lopuksi ollaan kaikki samalla viivalla. Toki tällä yleensä tarkoitetaan sen toisen tyypin saavutuksia yms. ja saahan niitä katsoa ylöspäin ja toivoa itselleen samaa, mutta en oikeestaan oo semmoinen. Ihailen yleisesti semmoisia tyyppejä, jotka uskaltaa rohkeasti olla omia itsejään ja tehdä asioita piittaamatta mitä muut ja yhteiskunta siihen sanoo.

11. Mistä pienestä arjen ilosta nautit? Monista. Siitä että aamuisin mulla on aikaa istua ruokapöydän ääressä kahvia juoden ja lehtiä/blogeja selaillen tai että iltaisin katson pari jaksoa jotakin sarjaa ennen nukkumaan menoa tai siitä, että olipa töissä samassa vuorossa mun kanssa ketä tahansa, niin tiedän, että meillä on hauskaa. Näitä on lukuisia!

IMG_6056

1. Mitä hiustuotteita käytät? Oon jo aika pitkään käyttänyt Bernerin XZ - sarjaa, perushalpoja markettituotteita, mutta ajavat asiansa sen verran hyvin, etten ole jaksanut alkaa etsimään mitään niin sanotusti katu-uskottavampaa ja kukkaroa koettelevampaa vaihtoehtoa. Mulla on myös ollut käytössä Garnierin Respons -sarjan hiusnaamiota, ihan loistava! Ja sitten tietty se kuivashampoo. Ja on niitä muitakin, mutta tossa tärkeimmät.

2. Makuuhuoneesi päävärit? Nykyisessä asunnossa seinät on vihreät ja valkoiset, lipastot on tummanruskeat. Ei mulla mitään tämmösiä väriteemoja ole.

3. Mikä on paheesi? Herkuttelu, ehdottomasti.

4. Mihin käyttäisit 500€ jos voittaisit vaikka lotossa? Tää on vähän pienempi summa kuin aiemmassa kysymyksessä, mutta vastaus on silti sama: lentolippuihin tai uuteen tatuointiin!

5.Oletko tunnollinen meikinpoistaja vai jääkö välillä meikit naamaan yöksi? Yleensä aina putsaan pois, varsinkin silmämeikin. Satunnaisesti saattaa jäädä bb-voiteet ja aurinkopuuterit naamaan nukkumaan mentäessä.

6. Minne lensit viimeksi lentokoneella? Takaisin Suomeen? :D Ja sitä ennen Irlantiin. En erityisemmin tykkää lentämisestä, kaikki se istuminen ja odottaminen ja ahtaus on vähän ahdistavaa.

7. Jos vuorokaudessa olisi ylimääräinen tunti, mihin sen käyttäisit? Eiköhän se kuluisi kaikkien niiden muiden tuntien ohella johonkin epäolennaiseen :D Nukkumiseen sitä tuskin käyttäisin! Paitsi ehkä välillä.

8. Milloin viimeksi otit lääkkeen? Mikä lääke ja mihin vaivaan? Parisen tuntia sitten otin allergialääkkeen, en muista nimeä mutta joka tapauksessa allergiaoireisiin/niiden ennaltaehkäisyyn sen otin :D

9. Lempisitaattisi? Jos perus Hakuna Matataa ei lasketa, niin sitten Friedrich Nietzschen "And those who were seen dancing, were thought to be insane by those who could not hear the music."

10. Onko sinulla luonnostaan suorat vai kiharat hiukset? Kiharat, valitettavasti...ei niinkään se kiharuuden takia, vaan hiuksen laadun ja ns. materiaalin takia.

11. Milloin viimeksi puhalsit saippuakuplia? Tästä on varmaan todella monta vuotta!

IMG_6078

1. Kerro kaksi inhokkibiisiä ja kaksi suosikkibiisiä! Inhokkeja Eaglesin Hotel California ja Van Halenin Jump. Suosikkeja Bon Jovin Born to Be My Baby ja Gunnareiden versio Knockin' On Heaven's Doorista.

2. Suosikkituoksu! Ei mulla oikeestaan oo, mutta jos joku pitää mainita äkkiseltään niin Escadan Cherry in the Air.

3. Ruuanlaittobravuurisi? En oikeestaan tiedä onko mulla edes tämmöstä. Tykkään kokeilla niin paljon uusia juttuja, että mitään sellaisia varmoja vaihtoehtoja ei oikeastaan ole :D

4. Haaveammattisi 5 vuotta sitten ja nyt? Viisi vuotta sitten koko tulevaisuus oli vielä ihan auki abivuoden käynnistyessä, eikä mulla ollut mitään suurta visiota oikeastaan mistään. Ravintola-ala on kiinnostanut aina ja kiinnostaa edelleen ja tarkoitus olisi jatkaa opiskeluja vielä jossakin vaiheessa.

5. Mitä inhoat bloggaamisessa? Omaa motivaation vaihteluani. Välillä on kauhea into väsätä postausta ja kuvata kaikkea, välillä ei jaksa taas ollenkaan. Yhtä kaikki tää on kuitenkin kaikkien vuosien varrella muodostunut tärkeäksi ja olennaiseksi osaksi mun elämää, ja sen äkillinen lopettaminen olisi varmaan aika shokki.

6. Milloin viimeksi olet käynyt kampaajalla? Mitä teit siellä? Rehellisesti? :D Noo siitä on se about 4,5 vuotta! Taisin käydä vain leikkauttamassa.

7. Kerro lyhyen ytimekkäästi miten tämä kesä on osaltasi mennyt? Huomaamatta, nopeasti, aika pitkälti töissä. Vähän mitään sanomaton oikeastaan, mutta silti ihan passeli.

8. Osaatko maksaa laskusi? Jooo :D Useimmiten annan niiden lojua kirjekuorissaan palkkapäivään asti ja maksan kaikki samalla kertaa. Osa niistä on aina vähän myöhässä...

9. Mitä mieltä olet Victoria's Secretin tuoksuista? Ainakin mikä on itselläni on aika hyväntuoksuinen! En muista mikä se on enkä tiedä sarjan muista tuoksuista, mutta ajaa asiansa iholle suihkittuna kuin vessan raikastajanakin, sillä pullo on niin iso!

10. Mikä on opiskelussa parasta? En kyllä vaihtaisi puhtaasti opiskelijaelämään enää tässä vaiheessa :D Tai never say never... En ole oikeastaan opiskelijatyyppiä, joten sinällään mahdolliset tulevaisuuden opiskelut epäilyttää, vaikka ne melko välttämättömiä ovatkin jos haluan kehittyä ja kyetä vaativimpiin tehtäviin jatkossa.

11. Näitkö unta viime yönä, jos näit, niin mitä? En itse asiassa nukkunut viime yönä, joten unet jäi väliin. Aamupäivällä nukuin pari tuntia, mutta jos jotain unia näin, niin niistä ei ole minkäänlaista mielikuvaa! Näen aika paljon unia, mutta ne ovat usein tosi melko mitäänsanomattomia ja aika samanlaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti