1.8.2015

Elinvoimaa Ambronitesta

Mitä tulee mieleen sanasta Ambronite? Itse veikkaisin ensimmäisenä varmaan jotain kreikkalaista jumalatarta :D Mutta ei, kyseessä ei ole mikään antiikin kreikan juttu, vaan viiden suomalaisnuoren yritys, joka myy täysin luonnonaineista koostuvaa juotavaa ateriaa. Jep, kaikille meille nämä juotavat lisäravinteet on tuttuja, mutta tämä eroaa niistä monella tapaa.

Ambronite on pakattu käteviin pusseihin, joista jokaisessa on 500 kilokaloria, eli yksi annos vastaa käytännössä yhtä ateriaa. Pussin sisältö sekoitetaan veteen mukana tulevassa kätevässä pullossa, annetaan "tasaantua" minuutin tai pari, ja ei muuta kuin juomaan! Tuote on vaivaton kantaa mukana ja etenkin hektistä elämää eläville tai muuten vain sellaisille, jotka eivät malta tai ehdi istua alas syömään, tämä on tosi näppärä. Veikkaisin, että tämä tuote on aika ässä myös reissussa tai eväänä paikassa, jossa ei välttämättä ole ruokapaikkaa lähellä tai ruuanvalmistusmahdollisuudet on puutteelliset. Muuta ei tarvita kuin vettä ja astia, missä jauhe ja vesi sekoitetaan. Tuote lupaa viedä nälän 4-5 viideksi tunniksi.

IMG_5899

Mistä tämä mystinen, täysin luonnonmukainen juoma sitten koostuu? Tuote sisältää 18 eri ainesosaa: kauraa, kookosta, lucumaa, chlorellaa, mustikkaa, villityrniä, tummaa riisiproteiinia, nokkosta, riisilesettä, ravintohiivaa, pinaattia, spirulinaa, mantelia, pellavaa, omenaa. mineraalisuolaa, parapähkinää sekä mustaherukkaa. Tästä linkistä pääsee lukemaan tarkemmin kustakin raaka-aineesta.
Yksi pussi siis sisältää 500 kaloria ja 30 grammaa proteiinia. Rasvaa on 18 g sekä hiilihydraatteja 54 grammaa, josta sokeria vain 5 g (eikä yhtään lisättyä sokeria). Juoma sisältää myös useita vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita. Tuote on täysin vegaaninen ja ainoat varsinaiset allergeenit ovat pähkinät, joten pähkinäallergigoille tämä ei valitettavasti sovi. Pussin pakkausselosteessa varoitetaan myös mahdollisista vilja-, maito- ja soijajäämistä.

Tätä kaikkea Ambronite lupaa, miten on todellisuuden laita? 
Itse olen aika nirso, enkä tykkää oikeastaan minkään ns. superfoodin mausta ja toisekseen en ole niitä osannut oikein mihinkään laittaa. Näytöllä Ambronite vaikutti hyvältä jutulta, niin kuin myös sivustolla olevat asiakkaiden tuotearvioinnit ovat lähestulkoon poikkeuksetta positiivisia. Ja niitä on ympäri maailmaa. Tuote tuntuukin olevan tunnetumpi maailmalla, kuin täällä Suomessa. Ainakaan yksikään oma tuttuni ei ollut tästä vielä kuullut ja koen olevanikin hienossa asemassa, kun siitä olen nyt päässyt kertomaan. Joskaan poikaystäväni ei ole vielä suostunut tuotetta kokeilemaan, hah.
Näitä ylistäviä ja kehuvia kommentteja minäkin komppaan. Omaksi yllätyksekseni en kokenut tuotetta epämiellyttäväksi juoda, vaikka valmiin juoman väri onkin sellainen vihertävän harmaanruskea. Maku oli paljon parempi kuin mitä osasin odottaa. Vaikka ravintola-alalla työskentelenkin, täytyy myöntää, ettei oma makuaistini oli kehittynyt kovin korkealle, joten itse maistan tässä suurimmaksi osaksi vain kauran ja hennon pähkinäisen pehmeän maun, mutta varmasti joku makunystyröitään kehittäneempi kykenee poimimaan sieltä muitakin makuja. Ja makuun tottuu nopeasti! Ensimmäisellä kerralla minulla oli hieman vaikeuksia saada koko juoma alas, puolen välin jälkeen alkoi tökkimään, mutta eilen ennen töihin menoa tätä juodessani se meni alas ihan huomaamatta.
Ambronite on veteen sekoitettuna tekstuuriltaan pehmeä ja hieman sosemainen - sellaista kuin olettaakin juoman, johon on sekoitettu 120 g jauhetta, olevan. Suosittelen kuitenkin juomisen jälkeen tsekkaamaan suunympäryksen ja hampaat, itselläni ainakin jäi vihertäviä jäämiä niihin ;)

Mistä tätä tuotetta sitten saa? Ainakin toistaiseksi Ambronitea saa tilattua vain heidän nettisivuiltaan, jotka on englanninkieliset, mutta hyvin selkeät ja helppolukuiset, joten hieman huonomminkin englantia osaava pärjää kyllä. Myös hinnat nettisivuilla on eri valuutalla (Amerikan dollari), mutta onneksi netistä löytyy käyttökelpoisia valuuttalaskureita, joilla on helppo muuttaa summat euroiksi.

IMG_5900

Parasta mielestäni tässä on (luonnonmukaisuuden lisäksi) se, että kyseessä on oikeasti viiden suomalaisnuoren luotsaama yritys ja tuote, eihän vastaavaa toimintaa voi muuta kuin tukea ja kannustaa! Toivottavasti tälle tuotteelle saadaan paljon menekkiä ja tulevaisuudessa sen kysyntä olisi niin suurta, että tuotetta pystyisi ostamaan esimerkiksi Punnitse & Säästä -tyyppisistä kaupoista.

Itse olen joskus suhtautunut kaikkiin juotaviin ateriankorvikkeisiin tai aterioihin hieman varauksella ja epäluuloisesti, koska olen ajatellut, että ruoka ruokana ja että se on tapahtuma, josta pitäisi nauttia ja tehdä se ajan kanssa, mutta tosiaan todellisuus on iskenyt minuunkin monen monta kertaa - aina ei vaan ehdi ja jaksa. Ja Ambronite on niihin hetkiin ihan täydellinen vaihtoehto. Itse nimittäin tulin kylläiseksi yhden pussin sisällöstä ja se antaa muutenkin hyvän olon: maha tuntuu rauhallisemmalta, olo on energinen sekä saahan siitä sen mielenrauhan, että nyt on juotu terveellinen ateria, josta saa valtavasti hyviä ainesosia kehon käyttöön. Voisin ilman muuta harkita tätä päivittäiseen, tai ainakin viikottaiseen käyttöön!

Kiinnostuitko tuottesta? Ambronitesta voit lukea lisää sen nettisivuilta, ja/tai seurata Twitteristä, Facebookista sekä Instagramista. Jos taas tuotteen kokeileminen kiinnostaa, niin koodilla METTA10 saa 10% alennuksen tilauksesta :)

postaus toteutettu yhteistyössä Ambroniten kanssa.
'*linkit eivät ole mainoslinkkejä, eikä niistä klikkaaminen tuo itselleni mitään tuloja.

2 kommenttia:

 1. Mulla olis mun blogissa sulle haaste! :)

  http://ainoek.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle! Olen maailman huono tekemään näitä haasteita, ja niitä taitaa olla kertyneenä kolme...olenpa kamala bloggaaja :D Mutta jos mä yrittäisin saada ne muodossa tai toisessa lähiaikoina ulos!

   Poista