14.11.2015

Koukussa bataattiranskalaisiin

Kuinkahan monta kertaa kuluneen syksyn aikana on tullut tehtyä bataattiranskalaisia? Aika hiton monta! Mutta kun nää nyt on vaan niin superhyviä ja helppoja tehdä. Itse tykkään näistä enemmän kuin perinteisistä ranskalaisista. Toinen juttu, mihin olen ihan koukussa, on tuo aurajuustodippi. Miten se voikin olla niin hyvää?

IMG_8974

Bataattiranskalaiset ja aurajuustodippi

1 iso bataatti (itse lasken niin, että puolikas bataatti per syöjä)
öljyä
perunamaustetta/grillimaustetta
paprikajauhetta
cayannepippuria
mustapippuria

dippi:
purkki kermaviiliä
½-1 dl aurajuustoa maun mukaan
mustapippuria

Kuori bataatti ja leikkaa se siivuiksi ja siivut ohuiksi tikuiksi. Pyörittele bataatit öljy-mausteseoksessa (öljyä vain vähän, niin että mausteet tarttuu pintaan). Mausteena voi periaatteessa käyttää mitä vain, mutta mä itse olen todennut etenkin paprikan ja cayannepippurin toimiviksi. Jos et käytä perunamaustetta tai grillimaustetta, lisää hieman suolaa. 
Paista uunissa 175 tai 200 asteessa uunin tehosta riippuen 25 minuuttia. Ihan täysin rapeita näistä ei uunissa saa, joten ne ovat hieman lötköjä, mutta itseäni se ei haittaa. Friteerattuna nämä olisivat nimittäin aika paljon epäterveellisempiä.
Aurajuustodippi: Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun ranskalaiset ovat uunissa.

IMG_8977

2 kommenttia:

  1. Käytiin tänään miehen kanssa ravintolassa syömässä ja päädyin ottamaan bataattiranut. Oli aivan törkeän hyviä ja pakko kotona kokeilla tätä reseptiä joku päivä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo koskaan ravintolassa syönyt niitä, mutta veikkaan, että on sielläkin herkullisia! Mä teen näitä usein ihan vaan naposteluruuaksi, mutta toisinaan ihan ruuan lisukkeeksikin. Toimii molemmissa :)

      Poista