23.11.2015

VK 47

Tättärää ja täällä ollaan! Tossa viikonloppu hujahti kuin siivillä töiden ja muun oheistoiminnan siivittämänä, mutta josko tällä viikolla ehtisi vähän hengähtää, sillä mulla on peräti neljä vapaapäivää, joista kolme heti tähän viikon alkuun. Mä pakkasinkin repun ja lähdin tänne Kouvolaan moikkailemaan sukulaisia ja hakemaan hoidossa olleen Jedin takaisin kotiin.
Mutta palataanpa hetkeksi takaisin viime viikkoon, sillä vaikka mie en juurikaan ehtinyt tänne blogin puolelle päivittelemään, niin ehdin kuitenkin kerätä materiaalia siitä, mitä tulikaan puuhailtua :) 

IMG_9099 IMG_9201 IMG_9223

Jos aloitetaan vaikka siitä kaikkein itsestään selvimmästä jutusta eli ruuasta! Ja hyvästä seurasta sen ohessa. Tiistaina käytin äitin kahvittelemassa kahvila Oskarissa ja keskiviikkona tuli treffattua kavereita Amarillon hamppareiden äärellä. Perjantaina puolestaan jäin työvuoron jälkeen viettämään aikaa hoodeille ja vedettiin sitten poikaystävän kanssa setti ennen leffaan menoa. 

IMG_9212 IMG_9186 IMG_9199

Kynttilöitä, ylläripylläri :D Ja tässähän ei ole vielä kaikki viikon varrelta kerääntyneet kynttiläkuvat, joten älkää vielä huokaisko helpotuksesta, hahha. Mutta siis joo, mä sytyttelen kynttilöitä joka ilta kun olen kotosalla (eli no, suurinpiirtein pari iltaa viikossa, enää yhdentoista aikaan illalla töistä tullessa ei jaksa laitella). Hamstraan tuoksukynttilöitä aina joka paikasta missä niitä näen ja onneksi ainakaan toistaiseksi ei ole asuinkumppanilta tullut valituksia! 

IMG_9219 IMG_9239

Vesisateesta hentoon lumikerrokseen ja pakkasiin! En varsinaisesti valita, vaikken talvesta tykkääkään. Mutta en myöskään sateesta. Tosin ensimmäisen kuvan pointti oli enemmänkin nuo mun uudet farkut, jotka tilasin varmaan nelisen viikkoa sitten, mutta sattuneista syistä, eli postin häiriöistä johtuen sain ne vasta viime viikolla. Ne olikin tosi hyvät päällä ja vaikka väri olikin hieman oletettua erilaisempi (eli aavistuksen liian sininen) niin ne on olleet jalassa useana päivänä!
Toisen kuvan pointti oli Lahden keskustaan ilmestyt jouluvalaistus. Vaikka en olekaan jouluihmisiä, niin täytyy todeta että onhan nuo keskustan kadut aavistuksen verran kivemman näköisiä tossa juhlavalaistuksessa. 

IMG_9192 IMG_9207

Viime viikolla tuli myös kokkailtua itse. Yhtenä iltana teki mieli jotain helppoa ns. mättöruokaa ja päädyin tohon hyväksi todettuun nachovuokaan, tai miksikä sitä nyt haluaa kutsua. Tuli myös kokeiltua karamellipossua Tomi Björkin ohjetta mukaillen ja en tiiä oliko vika siinä mukailussa, reseptissä vai kokissa mutta ei kyllä mennyt jatkoon meidän taloudessa :D Possusta tuli kyllä ihan hyvää, mutta kastike oli omaan makuun turhan erikoinen ja vähän liian makea. Mutta tulipahan kokeiltua! 

IMG_9226

Perjantaina käytiin katsomassa Nälkäpeli-sarjan viimeinen osa. Hieman järkytti toi leffalippujen hinta, kahden hengen liput yhteensä 28 euroa ja kyseessä oli vielä ihan normaali 2D-näytös. Toki juuri oli tullut ensi-iltaan toi pätkä, mutta silti...muistan vielä lukioikäisenä käyneeni leffassa täällä Kouvolassa alle kympillä. Oli siinä varmaan jotain opiskelija-alennusta mutta anyway. Ei toi leffassa käyminen sovi ihan joka kuukauden budjettiin noilla hinnoilla.
Elokuva itsessään oli pitkälti sitä, mitä siltä odotinkin. Ihan hyvän leffasarjan ihan hyvä päätösosa. Pari kyyneltä tuli tirautettua mutta siinäpä se. J.Law eli Jennifer Lawrence vaikuttaa kyllä mimmiltä, josta tulee vielä hieno näyttelijä ja muutaman neitosen haastattelun katsottua täytyy todeta, että on kyllä asenne kohdallaan. 

IMG_9229 IMG_9237

Taas kynttilöitä! Näiden kynttiläkuvien takana on itseasiassa se ajatus, että siivosin meidän makuuhuoneen ja heittelin huonekalut uuteen järjestykseen. Se kannatti, oon nimittäin nukkunut paljon paremmin vaihdettuani sängyn paikkaa! Meidän makkari on tosi iso, joten valinnanvaraa huonekalujen pyörittelyyn kyllä riittää. Tälläkin hetkellä huone on puoliksi tyhjä, mutta näillä näkymin sinne on vielä jossakin vaiheessa tulossa nojatuoli tai pari. Kunnon postausta makkarista (ja muusta kämpästä kylppäriä lukuunottamatta, joka on jo hoidettu alta pois) tulee sitten aikaan, kun olen jossakin määrin tyytyväinen siihen :D 

IMG_9233 IMG_9253

Leffakarkkijämät ja uusin cosmo, mun lauantai-illan viihde :D Yleensä en osta noita lehtiä, vaan lainaan aina siskolta, kun se on uusimman numeron lukenut, mutta aattelin tehdä poikkeuksen tällä kertaa. Ei nyt varsinaisesti kannattanut, hahah. 
Useampi myöhäisilta on vierähtänyt katsomalla Netflixistä pari jaksoa Bonesia. En lähtisi sarjaa tässä vaiheessa (melkein ensimmäisen tuotantokauden katsoneena) erikoisemmin hehkuttamaan, mutta se on aika tavalla erilainen kuin muut seuraamani sarjat ja monen jakson aihe on itse asiassa ihan mielenkiintoinen. 
Aloitettiin myöskin Game of Thronesin viides tuotantokausi. Tilasin nimittäin HBO Nordicin, sillä ensimmäinen kuukausi on veloitukseton. Siihen se sitten jääkin, palvelu toimii nimittäin tosi kehnosti ja kuvanlaatu on melko surkea. Kunhan saadaan tuo kausi katsottua niin irtisanon kyllä sopimuksen. Kaupassa odottelisi Vampyyripäiväkirjojen kuudes kausi, palkkapäivää odotellessa...

2 kommenttia: