29.2.2016

Helmikuun leffapäiväkirja

Kuulkaas toverit, helmikuu alkaa olla aika lailla taputeltu! Mistä ainakin henkilökohtaisesti olen innoissani, sillä ensi kuuhan on jo kevätkuukausi ja toisekseen mulla on paljon kivaa ohjelmaa tiedossa :) Mä tein tammikuun lopussa tämmösen leffapäiväkirjan ja no, koska leffojen suurkuluttaja olen, niin ajattelin tehdä tästä tavan, eli listailla kuukauden aikana katsomiani leffoja omilla kommenteilla varustettuna.  Tässä kuussa oon keskittynyt katsomaan huomattavasti enemmän O.C:tä Netflixistä kuin leffoja, joten siksi näitä on paljon vähemmän kuin edellisessä postauksessa. Onko kukaan teistä nähnyt mitään seuraavista ja oliko yhtään samanlaisia fiiliksiä?

Paper Towns (IMDb 6,4)
Tää leffa oli oikeastaan aika postiivinen yllätys. No, näyttelijävalinnat ehkä vähän niin ja näin ja perus lässähtäneitä amerikkalaisia teinikuvauksia, mutta leffassa oli tosi hyviä juttuja, sellaisia pintaa syvemmälle meneviä asioita, jotka toki jätettiin sinne, mutta kyllä ne siellä on, jos ne osaa sieltä poimia. Musta tämä olisi voinut ehkä toimia paremmin, jos elokuvan hahmot olisi ollut vähän vanhempia, high school ikäisten sijaan vaikka college-ikäisiä tai vielä vanhempia, mutta oli tämä ihan hyvä ja katsottava näinkin!

It Follows (IMDb 6,9)
Tämän leffan tarina juontuu jo viime kesään, kun työkaverini kävi tämän elokuvissa katsomassa ja seuraavana päivänä nauraa rätkättäen kertoi leffan juonta ja osia sen tapahtumista. Jäi fiilis, että pakkohan tämä on joskus katsoa :D Ja joo. Mitähän tästä nyt sanoisi. Sinällään aika mielenkiintoinen ja tietyllä tapaa jotain uutta tuova pätkä, tässä ei mässäilty tappamisella ja verellä tai yliluonnollisissa ötököillä, vaan enemmän just sellaisella ahdistavalla ja painostavalla läsnäololla. Mutta en mie tätä nyt kuitenkaan sen enempää lähtisi hehkuttamaan, olisi tää voinu paremminkin olla. Villi veikkaus, että tästä nähdään vielä jatko-osia...

Maid in Manhattan (IMDb 5,0)
Yhtenä iltana teki mieli katsoa jotain ihan älytöntä ja kevyttä tyttöhömppää, ja jostain syystä päädyin tähän :D Ei tästä nyt oikeestaan mitään sanottavaa keksi. Jennifer Lopezia on kiva kadehtia valkokankaalla, kun se onnistuu olemaan aina niin kivannäköinen.

The Lost World: Jurassic Park (IMDb 6,5)
Nolottaa myöntää, mutta mä toisaalta tykkään tämän kaltaisista elokuvista. Joukko ihmisiä eristettyyn paikkaan, jossa on ylivoimainen vastustaja. Tehdään huonoja päätöksiä ja juostaan karkuun. Elokuvan loppuun mennessä henkilömäärä on puolittunut. Simppeliä! Näissä jatko-osallisissa elokuvissa on tosin aina se vika, että ne usein on käytännössä toisintoja ensimmäisestä osasta. Tää oli ihan okei, paitsi että nukahdin elokuvan loppupuolella ja multa jäi noin viimeiset 20 minuuttia näkemättä...

The Revenant (IMDb 8,2)
No nyt! Nyt on leffaa ja tarinaa. Loppupeleissä leffa koostuu melko pienistä tekijöistä ja mä tykkäsin kyllä kuvauksesta paljon, tuli hämärästi mieleen The New World, joka on lempparileffojani. Vaikka leffa on osittain aika raakakin (sillä tavalla inhimillisesti raaka, eli ihan eri tavalla raaka kun esim. massakauhuleffojen silpomiset ja veriroiskeet), niin se on silti omalla tavallaan hyvin kaunis ja toiveikas. Sitä miettii, että nykymaailmassa on hyvin vähän sellaisia tilanteita, joissa oikeasti tarvisi tämän kaltaista selviytymistaitoa ja -tahtoa. Löytyykö edes sellaista meistä kenestäkään enää?

Movie 43 (IMDb 4,3)
Tittidii, paskimman komedia-elokuvan palkinto menee... työkaveri lainasi tämän mulle omasta tahdostaan ja pakotti katsomaan ja siis onhan tämä täyttä kuraa :D Niin alatyylistä ja mautonta huumoria, että katsoessa teki melkein mieli itkeä vaikka nauroi. Enkä nyt tarkoita naurulla sellaista aitoa hersyvää ja hallitsematonta naurua, joka vaan jatkuu ja jatkuu, vaan sellaista ehheh et oo tosissas -tyyppistä hekotusta. Tää leffa on täynnä hyviä ja uskottavia elokuvatähtiä, mutta itse mietin, että mikä on tää juttu kaiken takana, että ne on tähän suostuneet :D Tää on ihan ok vaihtoehto viikonloppuiselle pieruverkkari-kalsarikänni-poikienilta-maailman huonoimpien leffojen maratoni-iltaan, mut muuten en suosittelisi kellekään.

The Intern (IMDb 7,2)
Nyt on kyllä vähän hehkutettava! Siis eihän tämä nyt sillä tavalla mitenkään erikoinen ollut, aika perus draamakomedia, mutta ei mulla ole tästä oikeastaan mitään huonoa sanottavaa. Anne Hathaway ja Robert De Niro ovat molemmat mun mielestä hienoja ja hyviä näyttelijöitä ja tästä leffasta jäi yksinkertaisesti hyvä mieli, tää oli ajankohtainen ja no, hyvä kokonaisuus. Juurikin tämänlaisia leffoja pitäisi tehdä mielestäni enemmän verrattuna vaikka juurikin yhtä yläpuolella olevaan kreisikomediaan...

Crimson Peak (IMDb 6,7)
Mulla ei oikeastaan ollut odotuksia tästä elokuvasta, ja ehkä hyvä niin. Koska tämä oli vähän hämmentävä ja outo. Jäi pikkasen fiilis, että tästä puuttui jotain olennaista. Tää on visuaalisesti ihan hieno ja ns. kauhuelokuvaksi mukavan poikkeava (tai siis, mun tuntemus kauhugenreen ylipäätään on aika rajoittunut joten siltä kannalta katsottuna), mutta jäi vähän sellainen ai häh -olo. Mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin oikeasti halusin nähdä tämän koska Charlie Hunnam :D Tyyppi on tehnyt niin vähän leffarooleja, että tilaisuus on pakko käyttää hyväksi! Vaikka kieltämättä oli vaikea saada pois mielestä niitä SOA -fiiliksiä.

Mikä näistä oli oma lemppari? Eiköhän sen pysty päättelemään aika kepeesti :D Eli The Revenant (jee Leo sai vihdoin ja viimein Oscarin!!) ja The Intern. Keskenään täysin erilaiset leffat ja leffakokemukset, mutta molemmat omalla tavallaan hyviä :)

2 kommenttia:

 1. Oi vitsi, niin monia leffoja mitkä odottaa omalla katsottavien listalla! Yhtäkään postauksesi leffoista en ole vielä nähnyt, mutta etenkin The Revenant, The Intern, Crimson Peak ja It Follows syyhyttäs päästä näkemään. Mukava oli kuulla kommenttia näistä :D Oliko muuten Leo sun mielestä ansainnut Oscarinsa juuri tuosta The Revennatista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kahta jälkimmäistä en lähtisi suosittelemaan varta vasten kenellekään, mutta ei ne täysin huonoja ollu :) Että jos ne jo valmiiksi sun listalla on niin kato ihmeessä ;)
   No mun mielestä Leo on ansainnut Oscarin Gilbert Grapesta lähtien (ei tosin sillä että ite oisin siinä vaiheessa vielä leffoista tienny tuon taivallista :D) ja koska en oo nähnyt muita elokuvia, joista miespääosaehdokkaat oli, niin totta kai hän on mielestäni sen ansainnut :) Olihan se mahtava roolisuoritus!

   Poista