Pitaleivät tuntuvat olevan tällä hetkellä se juttu. Mulle ne olivat jokseenkin tuntematon tuttavuus siihen saakka, kun kävin Helsingissä harjoittelemassa Fafa'sissa niiden täyttämistä. Sen jälkeen mä olenkin pariin otteeseen tehnyt näitä alusta saakka kotona, tosin jättänyt falafel-pyöryköiden teon suosiolla välistä ja laitoin väliin kanaa sekä fetaa. Ja tietenkin reilusti tzatzikia. Aivan yhtä herkullisia nämä eivät ole kuin nuo Fafa'sin, mutta tarpeeksi lähellä kuitenkin! Jos on laiskalla tuulella, niin pitaleivät voi ostaa valmiina kaupasta, mutta niiden tekeminen on aika vaivatonta ja helppoa, joten susoittelen kokeilemaan! :)
Kana-fetapitaleivät (noin 6 kpl)
Pitaleivät:
25 g hiivaa
1 dl vettä
1½ rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 kananmuna
2½ dl maustamatonta jugurttia
9 dl vehnäjauhoja
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sokeri ja suola. Lisää sitten öljy, kananmuna ja jugurtti ja sekoita niin tasaiseksi kuin mahdollista (huom. älä vatkaa). Lisää sitten jauhot muutamissa osissa ja vaivaa taikinasta kiinteä ja pehmeä. Levitä leivinpaperi uunipellin päälle ja ripottele siihen melko runsaasti jauhoja. Muotoile taikinasta sitten noin reilun sentin paksuisia ja noin 15 cm halkaisijaltaan olevia ns. kiekkoja/lätysköitä. Anna kohota peitettynä noin tunnin verran. Tämän jälkeen paista uunissa 200 asteessa noin 12-15 minuuttia hieman uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä hieman, raaputa pohjasta tarvittaessa ylimääräinen jauho pois ja halkaise sitten varovasti kahtia.
Tzatziki:
200 g turkkilaista jugurttia
1/3 tai 1/4 tuoretta kurkkua hieman kurkun koosta riippuen
n. 1 tl kuivattua minttua
n. ½ tl rouhittua mustapippuria
1-2 valkosipulinkynttä koosta riippuen
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa n. puoli tuntia.
Väliin:
300 g broilerin fileesuikaleita
150 g yrttimaustettua salaattijuustoa
salaattia
tuoretta persiljaa
tomaattia, kurkkua
Paista fileesuikaleet ja mausta haluamallasi tavalla. Murenna salaattijuustokuutiot pieneksi muruksi, leikkaa salaatti sopivan kokoiseksi suikaleeksi ja silppua persilja. Pilko halutessasi myös tomaattia ja kurkkua.
Pitaleivän kokoaminen: kokoamisen kannalta olennaista on muistaa sama juttu kuten vaikkapa tortillaa väsätessä - älä laita liikaa täytettä. Muuten homma ei pysy käsissä. Aloita pitan täyttäminen levittämällä pohjalle tzatzikia, sitten fetamurskaa, sitten kanaa, kurkku ja tomaatti, salaatti, vielä ripaus persiljaa ja valmista on!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti