15.11.2016

Minipitsat munakoisosta


munakoisopitsa 2

Jos olet samanlainen kuin minä, eli rakastat sekä pitsaa että munakoisoa, niin nyt tarkkana! Tässä tulee nimittäin juuri meidänlaisten tyyppien tarpeisiin ehkä yksi maailman parhaimmista keksinnöistä: munakoisopitsa! Tiedän, pelkästään sen ääneen sanominen tuntuu jotenkin jumalaisen ihanalta. Mä löysin tämän herkun Pinterestiä selatessani (tylsän hetken koittaessa: mene Pinterestiin, luultavasti saat idean ainakin yhteen juttuun oli se sitten ruoka, diy-sisustusjuttu tai mikä tahansa muu) ja pakkohan tätä oli kokeilla melkein heti. Ja voin taata, ettei tarvitse pettyä! Mä söin näitä ihan pelkälleen, mutta voisin kuvitella, että jos haluaa vähän täyttävämpää settiä, niin pinoaa tämän kokonaisuuden vaikkapa paahdetun leivän päälle. Myöskin "täytteissä" vain mielikuvitus on rajana - mie päädyin kuitenkin pitäytymään simppelissä kokonaisuudessa, samoin kun tykkään normaalissa pitsassakin.

munakoisopitsa 
Munakoisopitsat

munakoiso
suolaa
tomaattikastiketta
kirsikkatomaattia
tuoretta basilikaa
mozzarellajuustoraastetta
mustapippuria
oreganoa

Yhdestä munakoisosta tulee hieman koosta riippuen (mitä isompi halkaisijaltaan, sen parempi) n. 9-12 viipaletta, kun viipaleista leikkaa 0,5-1,0 cm paksuja viipaleita. Kovin ohuiden tai kovin paksujen viipaleiden leikkaamista kannattaa välttää, jotta lopputulos on mahdollisimman tasainen - liian ohueiden palojen päällä täytteet ei pysy tasaisesti ja liian paksut palat taas kypsyvät kauemmin.
Kun viipaleet on leikattu, levitä ne uunipellille ja ripottele päälle suolaa, jotta koisot "itkettyvät" eli niistä irtoaa nestettä. Anna suolan vaikuttaa kymmenisen minuuttia, pyyhi sitten koisojen pinta kuivaksi talouspaperilla ja laita uuniin kysentymään 200 asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi. Leikkaa tällä välin kirsikkatomaatit puoliksi.
Ota paahtuneet munakoisot uunista ja levitä päälle tomaattikastike (merkillä ei ole väliä, kunhan koostumus on suhteellisen paksua), hieman juustoraastetta, sitten tomaatin puolikkaat ja basilikan lehdet ja lopuksi vielä haluamasi määrä juustoraastetta (kuten huomaa, käytin itse aika niukasti) ja mausta lopuksi mustapippurilla sekä oreganolla. Laita vielä uuniin paistumaan, kunnes juusto on hieman sulanut ja saanut väriä. Sitten ei muuta kuin nauttimaan! 

munakoisopitsa 3

6 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä hyvältä! Mä en oo ennen munakoisoo edes syönyt :-D Ei mitään tietoa, miltä se edes maistuu! Mutta vois kyllä kokeilla, jos joku päivä olisi aikaa ja intoa tehdä :)

    millatt.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakoiso kyllä jakaa vähän mielipiteitä, mutta musta se on herkkua! :) Nää on nopea ja näppärä tehdä joten suosittelen kyllä kokokeilemaan!

      Poista
  2. Siis niin nerokas idea, pakko pistää testiin!

    VastaaPoista
  3. Oi että <3 Menevät kyllä ehdottomasti kokeiluun, näyttävät nimittäin todella houkuttelevilta!

    sanasokkelossa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tää oli vieläpä se simppelein versio...nää kunnon mehevällä juustokerroksella oijoi ♥

      Poista