4.10.2018

Niagara Falls

Myönnetään: ennen kuin varasin meidän matkaa, en edes tiennyt, missä Niagaran putoukset ovat. Tai siis tavallaan joo, mutta tavallaan en. Mutta joka tapauksessa oli positiivinen yllätys, että ne sijaitsevat suhteellisen lähellä Torontoa, joten putouksille tekee helposti päiväretken kaupungista.
Me ostettiin meidän päiväretki etukäteen GetYourGuide -sivuston kautta ja yhden henkilön hinta oli reilu 60 euroa (ilmoitan euroissa siksi, että koska etukäteen ostettiin, niin saatiin ostettua omalla valuutalla). Omasta mielestä lipun ostaminen etukäteen oli kaikista helpoin vaihtoehto, ja nämä retket ovat monesti loppuunmyytyjä, joten kannattaa etukäteen päättää päivä, jolloin kohteeseen suuntaa.

Meidät noutanut bussi oli pieni, 24-paikkainen ja meidän kuski/opas ihan mainio. Monella tapaa varmaan loppuun hiottu show, joka toistuu jokaisella hänen kierroksellaan, mutta ei tehnyt siitä yhtään vähemmän viihdyttävää nyt. Hän kertoi asioita hauskasti ja pienen bussin ansiosta otti meidät matkustajat jatkuvasti mukaan keskusteluun. Hauskaa ja erilaista verrattuna aiempiin vastaaviin tekemiini retkiin!

Ennen putouksia meillä oli muutama pysähdys: ensin käytiin nopealla käynnillä viinitilalla (itselleni tuli myös yllätyksenä ennen matkaa, että varsinkin Ontarion provinssissa ja Niagaran alueella viinituotanto on niinkin elinvoimaista) ja sitten pysähdyimme pikkuruisessa Niagara on the Lake -kylässä. Näistä kuitenkin taas lisää myöhemmin, koska tämä postaus on omistettu nyt vain ja ainoastaan itse putouksille! :) 

IMG_1906 IMG_1866 IMG_1875 IMG_1883 IMG_1890

Putoukset sijaitsee Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla ja käsittävät kolme putousta - kaksi näistä on Amerikan puolella ja näistä suurin, eli hevosenkenkäputous, Kanadan puolella. Nyt kun itse olen paikan päällä käynyt, niin suosittelen ehdottomasti vierailemaan kohteessa nimenomaan Kanadan puolelta. Turisteja tällä puolella tosin on varmasti enemmän, mutta putouksiin nähden paremmat maisemat ja myös hornblower -veneajelut tehdään tältä puolelta.

Itse olin ensin siinä käsityksessä, että meidän lippujen hintaan tuo veneajelu ei edes sisältynyt, mutta koska oppaamme meille liput antoi, olin ilmeisesti väärässä. Me olimme paikalla mitä loistavimpaan aikaan, koska jonoa ei ollut käytännössä ollenkaan ja pääsimme suoraan seuraavaan lähtevään paattiin. Läpi kulkemamme alue kuitenkin osoitti, että toisinaan jonoa saattaa olla - ja paljon.

Ennen veneeseen nousua meille jaettiin kertakäyttöiset sadeviitat MUTTA voin kertoa että mikäli tekee samalla tavalla kuin me, eli seistään veneen kannella koko ajan, kun alus suuntaan hevosenkenkäputouksen keskelle, kastuu. Kokonaan. Vettä tuli niskaan niin, että multa meinasi sen takia lähteä piilarit kokonaan silmistä ja kengät olivat märät vielä seuraavanakin päivänä. Hauskaa oli, ei sillä ja aivan mahtava kokemus, mutta en tosiaan ollut varautunut ollenkaan siihen, että siellä kastuisi noin pahasti :D Ja koska veden virtaus putouksissa on niin kova, nousee osa siitä vedestä ilmaan (tälle on varmaan oma termi mutten tiedä, hehe) ja putouksen yläpuolella/vieressä tuntuu siltä, kuin tihuttaisi. 

IMG_1853 IMG_1880 IMG_1908 IMG_1911 IMG_1898 44229247894_fc59f58507_o (1)

Vaikka Niagaran putouksilla vierailee vuosittain miljoonia turisteja, niin suosittelen siitä huolimatta! Varsinkin tähän aikaan vuodesta kohde oli oikein miellyttävä, muita turisteja oli toki paljon, mutta varmasti vähemmän kuin vilkkaimpina kesäkuukausina ja toisekseen, kuten näistäkin kuvista huomaa, ei ne muut turistit niinkään näy, ellei halua.

Putouksien lisäksi Niagarallahan on vaikka ja mitä. Ravintoloita, kauppoja, casinoita, erinäisiä huvituksia ja niin edelleen. Tämä puoli (ei onneksi näkynyt putouksille) oli vedetty niin överiksi ja kaupalliseksi, että melkein yökötti, mutta toki ymmärtäähän sen turistimääristä, miksi näin on tehty. Näitäkään kuvia en tähän postaukseen länttää, ettei illuusio näistä kauniista putouksista pääse rikkoutumaan hahah :D 
Meidän bussi pysyi alueella kolmisen tuntia ja se riitti oikein hyvin, varsinkin kun ei tosiaan tarvinut liiemmin jonotella. Mutta alueella saa kulutettua kyllä koko päivänkin, etenkin jos on halukas kokeilemaan noita edellä mainittuja huvituksiakin.
Retkestä jäi tosi hyvä mieli ja oli niin mahtavaa päästä näkemään nämä!

2 kommenttia:

 1. Mun on pakko päästä tuonne! UPEA paikka! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tosi kiva, vaikka näistä kuvista ei näykään se "koko totuus" eli kuinka paljon siellä ihmisiä on ja mitä rakennelmia siksi on, mutta toisaalta ei ne vienyt huomiota liiaksi näiltä upeilta putouksiloa 😊
   Mikäli noilla leveyksillä liikkuu niin kannattaa ihmeessä käyttää tilaisuus hyödyksi ja käydä vilkaisemassa!

   Poista