1.10.2018

Toronto Islands

Toronton edustalla on pieni saariryhmä, jotka kulkevat nimellä Toronto Islands. Ohimennen jonkin jutun näistä olin lukenut, mutta nämä eivät varsinaisesti sisältyneet alkuperäiseen matkasuunnitelmaan. Kävi kuitenkin niin, että aamiaispöydässä tuli vaihdettua muutama sananen saksalaisen pariskunnan kanssa, ja he kertoivat käyneensä täällä ja kehuivat paikkaa. Uteliaisuus heräsi ja kun satuttiin vielä kävelemään myöhemmin satamaan päin ja bongattiin lautan lähtöpaikka, päätettiin hypätä kyytiin.
Saaret ovat aika lähellä, joten lauttamatka kesti ehkä noin kymmenen minuuttia maksimissaan. Hintaa yhdellä lipulla oli jotain reilun 6 dollarin luokkaa, eikä takaisin tullessa siis tarvinut ostaa uutta.

Mitään kovin erikoista saarilla ei sinänsä ole. Siellä on Centreville Amusement Park, mutta siitä on lähinnä iloa perheille ja pienille lapsille. Alueella oli myös pieni eläinfarmi, josta löytyi perinteisiä farmin asukkeja aaseista kissoihin. Puiston laitteet ja kioskit eivät olleet auki enää käydessämme ja osa eläimistäkin oli ilmeisesti siirretty muualle, mutta ei haitannut - paikka oli mukavan rauhallinen rentoon käpöstelyyn auringonpaisteessa. Ja tosiaan suurin osa aktiviteeteista oli suunnattu selkeästi lapsille.

IMG_1743 IMG_1754 IMG_1738 IMG_1750 IMG_1734
Saarilta löytyy myös veneklubia tai purjehdusseura mikä lie, fresbee golfrataa, kävelyreittiä ja hiekkarantaa. Mitään erikoista tänne ei tarvitse mennä tekemään, itselleni oli ainakin tosi antoisaa vain kävellä täällä. Me suunnattiin paikalle aika aamusta, jolloin väkeä oli vielä suht vähän, mutta päivän mittaan jengiä valui enemmän paikalle ja varsinkin kesäviikonloppuina uskon tämän paikan olevan ihan tukossa - suosittelen siis vierailuun arkipäivää.

Ja kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, myös se lentokenttä löytyy kyseisiltä saarilta. Se on kuitenkin vähän "kauempana" eikä edes lähdetty sinne suuntaan. Lentokentälle on myös oma kulkunsa, eli näillä lautoilla ei sinne pääse (käsittääkseni!) Niin ja saaret ovat täysin henkilöautottomia, mutta palvelu- ja kuljetusajoneuvoja siellä kulkee. Paitsi sinne lentokentälle pääsee autolautalla, mutta siitä kerron enemmän sitten autonvuokrauksen yhteydessä!

  IMG_1763IMG_1767 IMG_1783 IMG_1788 IMG_1771

En tiedä, missä kunnossa Ontariojärvi on, eli onko uiminen kuinka kannattavaa, mutta ainakin pari auringonpalvojaa syyskuinen lämmin sää oli saanut paikalle. Myös vähän matkan päästä löytyi pukukopit vaatteiden vaihtamiselle (mikä toki viittaa siihen että ehkä joku siellä vedessä käy?) sekä pari rantabaaria. Lisäksi rannalla komeilee tuu suuri laiturirakennelma, jolle en tiedä oikeaa nimeä :D

Mitään palveluja bongattiin aika vähän, eli kannattaa varustautua ainakin vesipullolla ja miksei piknik -eväilläkin, oli nimittäin aika monta mahtavaa piknik -paikkaa näköpiirissä! Me päädyttiin kuitenkin istumaan lautan rantautumispisteen vieressä olevan ravintolan terassille ja eipä muuten oikeastaan paremmassa paikassa olisi voinut olla! 

IMG_1799 IMG_1798 IMG_1800

Ruoka ja juoma oli kohtuuhintaista ja valitsemani vegeburgeri suhteellisen maukas, vaikka ei kuitenkaan paras syömäni. Poikaystävä uskaltautui kokeilemaan kanadalaista "perinneruokaa", poutinea, eli ranskalaisia juustopaloilla, kastikkeella ja muilla lisukkeilla höystettynä - maistoin annosta vähän ja oli sen verran kaukana omista mieltymyksistäni, etten kokeillut sitä uudestaan loppureissun aikana.

Mutta tälle paikalle iso suositus, mikäli haluaa hetkeksi eroon kaupungin sykkeestä ja vähän erilaisia maisemia - itse en ainakaan olisi uskonut noita järvimaisemia (joissa kaupunki ei näy) Torontossa otetuiksi, ellen olisi niitä itse ottanut :D Ja mikäli haluaa kunnon kuvia kaupungin skylinesta, on tämä mitä mainioin paikka ottaa niitä. Meidän kohdalla toki säällä oli suuri vaikutus saarista syntyneeseen fiilikseen, en usko että esim. kovin tuulisella kelillä tuolla olisi yhtä auvoista. 

IMG_1794 IMG_1730

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti