25.9.2015

Cheesecake Brownies

Se olis kuulkaas taas reseptin aika! Näitä on tullut viime aikoina aika usein, sillä aikaa ja motivaatiota keittiössä pyörimiseen on muuton myötä tullut hurjasti lisää paristakin eri syystä - on tilavampi keittiö missä touhuta (vaikka uuni onkin surkeampi...) ja toisekseen mulla on täällä jatkuvasti kriittinen, joskin hyvän ruokahalun omaava koemaistaja. Tää meni jatkoon ensihaukulla (tarkalleen ottaen tuomio meni näin: "vittu että on hyvää!" :D)

IMG_7767
Suklaabrowniet tuorejuustolla

Browniepohja:
3 kananmunaa
1 dl ruokokidesokeria
1 dl tavallista sokeria
100 g margariinia/voita
150 g suklaata (tummaa- tai maitosuklaata)
1 dl kaakaojauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Juustokakkupäällinen:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria

Aloita valmistamalla browniepohja: vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi/margariini sekä suklaa mikrossa miedolla teholla tai vesihauteessa hellalla ja yhdista munasokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään, sekoita tasaisesti ja lisää vähitellen taikinaan. Jos lopputuloksesta haluaa erityisen suklaisen, kannattaa vielä rouhia taikinan joukkoon 100-200 g suklaata.
Valmista sitten juustokakkupäällinen: vatkaa tuorejuustot, munat ja sokeri tasaiseksi massaksi. 
Laita leivinpaperi uunivuuan pohjalle (mitä pienempi sen korkeampi leivos, mutta myös paistoaika saattaa muuttua. Itse käytin n. 20x20 cm kokoista neliömäistä uunivuokaa) ja levitä ensin browniepohja tasaiseksi kerrokseksi sen päälle. Levitä sitten juustokakkupäällinen. Mikäli haluat ns. marmoroidun pinnan (kuten kuvissa) nostele brownietaikinaa jollakin, esim. hammastikuilla, pillillä tai haarukalla pinnalle, tee kuvioita ja lopuksi tasoittele pintaa. 
Paista leivosta n. 165 asteessa noin tunnin verran mahdollisimman mehevän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Mikäli pinta tummuu liiaksi, vähennä uunin lämpötilaa.
Anna jäähtyä ja leikkaa sitten halutun kokoisiksi kuutioiksi.

IMG_7765 IMG_7763

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti