20.10.2018

Minä ja Montreal

Jos ihan rehellisiä ollaan, niin minun ja Montrealin välit eivät jääneet järin sydämellisiksi. Vietettiin kaupungissa 2,5 päivää. Saavuimme sunnuntai-iltapäivänä, mikä ei ollut siinä mielessä kaikista järkevin vaihtoehto, että tosi moni paikka oli kiinni ja ilma pilvinen. Toinen päivä oli sään puolesta mainio ja muutenkin, mutta kolmantena päivänä vettä satoi oikein kunnolla, mikä vähän pilasi fiilistä.

Moni ehkä tietääkin, että Montreal on ranskankielinen kaupunki ja totta tosiaan, kaikki oli ranskaksi. Tämä hämmensi, koska juurihan oltiin tultu englanninkielisestä Ontariosta. Kyltit, tiennimet ja noh, kaikki oli ranskaksi. Ihmiset puhuivat ranskaa, mutta se vaihtui kyllä sujuvasti englantiin. Monessa paikassa myös esim. ruokalistat olivat myös englanniksi. Täällä tuntui tosin olevan vähän sama juttu kuin Pariisissakin, eli sait parempaa palvelua, jos puhuit ranskaa. Eli kielen osaamisesta ei totisesti haittaa täällä ole!

Mulle jäi vähän fiilis, ettei oikein osattu tehdä oikeita juttuja ja käydä oikeissa paikoissa, koska kaupungista jäi vähän pliisu kuva, mikä tuntuu oudolta, koska lukemieni juttujen mukaan nimenomaan Montrealiin pitäisi ihastua eikä Torontoon. Montreal ei siis jää kaivertamaan sydämeeni, mutta olisin ilman muuta valmis antamaan sille toisen mahdollisuuden. Ja jos ei muuta, niin ainakaan ruokapaikoista kaupungissa ei ole pulaa! Niitä tuntui olevan hämmästyttävän paljon. 

IMG_2116 IMG_2107 IMG_2054 30012851447_eb106887f9_o IMG_2082

Montrealissa käydessä ei kannata skipata sen kirjaimellisesti suurinta nähtävyyttä, eli Mont Royalia. Sen huipulta avautuu upeat näkymät alas kaupunkiin ja ilmeisesti sen puistoalueella on paljon ohjelmaa. Me teimme melko pikaisen visiitin huipulle, näin jälkikäteen ajateltuna siellä olisi ehdottomasti voinut viettää enemmänkin aikaa. Mitään hiki -hommia on turha pelätä, sillä nousun ylöspäin voi vetää ihan letkeästi kävellen tai jopa autolla (osan matkasta), eli mistään vuorikiipeilystä ei ole kyse :D

Vanhaa kaupunkia ja satamaa ei myöskään kannata jättää välistä, vaikka näissä kohteissa muita turisteja ja heille suunnattua ruokapaikkaa ja kauppaa on eniten. Satamasta lähtee käsittääkseni aika paljon risteilyitä ja ajeluita, sekä lautta Montrealin edustalla oleville saarille, mutta koska oltiin paikan päällä syyskuun loppupuolella, oli suurin osa näistä aktiviteeteista poissa käytöstä. Saarille pääsee metrollakin - jota me sitten päätettiin käyttää huonosta säästä huolimatta, muta ei ehditty kauaa saarilla olla, kun alkoi sataa hirveästi. Metrolla takaisin kaupunkiin ja hotellille vaihtamaan kuivat vaatteet, ei ollut erityisen onnistunut retki se, hah. Mutta noilla saarilla sijaitsee huvipuisto sekä F1 -rata, eli siellä saa kyllä onnistuneesti kulutettua yhden päivän, jos sesonki ja planeeat osuu kohilleen. 

IMG_2061 IMG_2084 IMG_2110 IMG_2045 IMG_2055 IMG_2106
Montrealissa on myös kuuluisa Underground City, eli laaja tunnelijärjestelmä, jossa on suuri valikoima erilaisia liikkeitä ja kuppiloita. Tunnelit yhdistävät kauppakeskuksia ja metroasemia toisiinsa. Tämä osoittautui aika näppäräksi silloin sadepäivänä - joskin systeemi oli musta vähän sekava siinä mielessä, että kun ei aina osannut suunnistaa 100 % oikein maan pinnallakaan, niin ei se maan alla ollut sen helpompaa :D Lisäksi täälläkin, yllätys yllätys, tehtiin rakennustöitä, mikä sekoitti vielä vähän lisää.

Kuten lähes kaikkialla, mun mielestä näppärin tapa tutustua kaupunkiin on jalkaisin, toki riippuen esim majoituksen sijainnista. Meidän hotelli ei ollut aivan ydinkeskustassa, mutta siihen käveli noin 15 minuutissa. 
Ja kuten vuokra-autoilua koskevassa postauksessa mainitsinkin, täällä tehtiin tosi paljon tietöitä meidän vierailumme ajankohtana. Ei nyt ihan joka puolella varsinkaan ydinkeskustassa, mutta silti huomiota herättävän paljon. Toivottavasti saavat pian valmiiksi, hahah.

Vaikka Montreal ei täysin sydäntäni vienytkään, on se kuitenkin monipuolinen kohde, johon kannattaa tutustua mahdollisuuden tullessa vastaan. Täällä me bongattiin myös matkan ainoat toiset suomalaisturistit! Montrealista ajettiin sitten takaisin Torontoon, matkaa Kanadan suurimpien kaupunkien välillä on reilu 500 km, eli ihan lyhyen vierailun takia ei kannata kaupungeista toiseen poiketa, mutta ajoreitti kaupunkien välillä oli simppeli ja hyvä. 

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, millä kameralla kuvaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät, kiitos! :) Mulla ei tosiaan ole mikään erikoinen kamera, vaan Canonin S120 :) Pokkari jossa jonkin verran manuaalisäätömahdollisuuksia.

   Poista
 2. Ainakin tuolla on upean näköistä vaikka kaikki odotukset eivät täyttyneetkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli joo, harmitti ettei se aurinko paistanut kun yhtenä päivänä, olisi saanut vielä vielä kivempia kuvia! :)

   Poista