Kysymys kuuluu, että kuinka monta avokadovoileipää ihminen pystyy syömään vuorokauden sisällä? Aika monta. Niin monta, että ei varmaan tarvitse vähään aikaan niitä taas valmistaa, koska avokado-ähky, hahah. Nämä menevät kuitenkin niin aamupalasta, välipalasta kuin iltapalastakin tai vaikkapa kaikkina kolmena, kuten omassa tapauksessa :D
Näiden täyttävien ja maukkaiden leipien valmistukseen tarvitset:
valitsemaasi leipää
rucola-pesto tuorejuustoa (tai jotakin toista, jos niin haluat)
mozzarella juustoa (yhdestä köntistä riittää about kolmeen leipään)
avokadoa (noin puolikas avokado per leipä)
sitruunapippuria tai hieman sitruunamehua
kirsikkatomaattia
(valkosipulia)
oliiviöljyä
suokaa ja mustapippuria
Leikkaa tai puserra valkosipuli pieneksi silpuksi (jos siis haluat valkosipulia, sen voi jättää poiskin). Laita se pannulle pienen oliiviöljylorauksen kera ja kuumenna pannu kuumaksi ja paista leivät siinä rapeiksi. Tämän vaiheen voi toki halutessaan jättää pois ja paahtaa leivät ihan vaan leivänpaahtimessa. Leipien paahdon jälkeen heitä pannulle haluttu määrä puolitettuja kirsikkatomaatteja ja kuullota niitä hieman, lisää ripaus suolaa. Puolita avokado ja leikkaa kumpikin puolisko ohuehkoiksi siivuiksi ja poista vasta sitten kuoret. Ripottele päälle sitruunapippuria tai pirskottele päälle hieman sitruunamehua. Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi. Voitele leivät tuorejuustolla ja lado täytteet päälle, ripottele päälle vielä mustapippuria. Ahh, kuinka maukasta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti