12.12.2017

Helppoa arkiruokaa: Igorin kana

Resepti on tullut somessa vastaan muutamaankin otteeseen, mutta uteliaisuus heräsi oikeastaan vasta siinä kohtaa, kun työkaverini ylisti tätä kyseistä ruokaa maasta taivaisiin. Alkuperäinen resepti on käsittääkseni Peggyn pieni punainen keittiö -blogista ja sieltä minäkin reseptin nappasin. Tosin muunsin reseptiä määrältään kahden hengen talouteen sopivammaksi, mutta kopioin alkuperäisen tähän, josta pitäisi riittää peräti kuudelle. Kanan oheen voi keittää pastaa tai riisiä - minä päädyin jälkimmäiseen ja toimi oiken hyvin! 

igorin kanaa 2

Igorin kana

800 g kanan filettä
1 punainen paprika suikaloituna
1 keltainen paprika suikaloituna
2 isoa sipulia kuutioituna
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 dl kanalientä
350 g smetanaa
1 maustekurkku
tuoretta persiljaa

Kuullota pannussa paprikat ja sipulit. Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi. Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.
Paista kanan fileet nopeasti kuumalla pannulla, niin että saa kauniin värin. Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle, niin että ne peittyvät. Ripottele maustekurkku sekä persilja ja laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi.

igorin kanaa

Itse poikkesin alkuperäisestä reseptistä sen verran, että ostin valmiiksi marinoituja kananfileitä, koska ne olivat tarjouksessa, eli en lisännyt suolaa enää ollenkaan. Pois jäi myös maustekurkku poikaystävän toiveesta, mutta ensi kerralla aion kyllä laittaa sitäkin! Poikaystävän sanoinhan tämä oli todennäköisesti parasta kanaruokaa mitä hän on ikinä syönyt (silleen et kiitti, ei ollut mun oma resepti :D) ja täytyy kyllä sanoa, että yksinkertaisesti todella hyvää. En ihmettele yhtään, että resepti on saavuttanut niin suuren suosion! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti